Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

12 модни тенденции пролет / лято 2022

25/01/2022

Светът на модата става все по-разнообразен всяка година. Броят на марките се увеличава всеки сезон. И ако преди 100 години момичетата носеха само рокли, то в момента гардеробът им се състои от дънки, суичъри, гащеризони и панталони.

Всяка дама трябва да актуализира гардероба си така, че да отговаря на най-новите модни тенденции.

Началото на есента за модната индустрия се оказа доста горещо - една след друга се проведоха Седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, където световните марки показаха новите си колекции. Въпреки факта, че началото на новия сезон ще трябва да изчака още няколко месеца, никога не е твърде рано да започнете да се подготвяте за него, за да го посрещнете напълно готови.

Най-модерните тенденции за пролет-лято 2022 включват меки цветове. През идващия сезон ще съзерцаваме свежестта на пастелните цветове не само в дрехите, но и в обувките и дори аксесоарите. Неоновите тонове постепенно ще започнат да избледняват от световните подиуми. Пролет 2022 ще ни зарадва с елегантна и женствена визия, а свежестта на нюансите ще се хареса на всички дами. Сред най-модерните и популярни цветове ще бъдат бежово, благородно сиво и изгоряла трева.

Стилистите не пренебрегват и оверсайз тенденциите. Свободното прилягане в дрехите ще се превърне в истинско "съкровище" на модата. Ето защо всяка дама ще трябва да закупи чифт огромни пуловери и свободни тениски. Тези тоалети изглеждат страхотно с дънки, панталони, поли-молив и рокли-калъф.

Разноцветните ивици, разминаващи се в различни посоки, са друга популярна тенденция за идващото лято. Изобщо няма значение дали линиите са дебели или тънки, основното е да ги има. Ако трябва леко да коригирате фигурата си и да скриете несъвършенствата, непременно вземете неща с щампа на райета, насочени диагонално.

Модата за елегантност и изтънченост не може да не бъде поразена от появата на такава тенденция като наличието на прави и радиални гънки в дрехите. Дизайнерите решиха, че такъв особен акцент ще направи романтичните и нежни образи по-смели и дръзки.

Стилистите съветват да изберете дрехи за пролет-лято 2022, които са украсени с всякакви волани и гънки. Освен това, в зависимост от това как са разположени, ще имате възможност да създадете определени визуални „вратички“, които ви позволяват да коригирате фигурата в посоката, от която се нуждаете. Задължителните неща за следващия сезон ще бъдат плисираните миди поли и ризи с рюши.

През пролетта и лятото на 2022г. на мода ще бъдат:

  1. Мини поли в стил 80-те
  2. Панталони и поли с ниска талия. Модерни през 2000-та
  3. Сутиени вместо горнища и тениски
  4. Рокли, поли и блузи с разрези
  5. Дрехи с много ярки цветове
  6. Дрехи от прозрачни тъкани
  7. Дрехи от тъкани с метален блясък
  8. Плисирани поли
  9. Дрехи в пастелни нюанси
  10. Рокли, блузи и поли плетене на една кука и дантела
  11. Облекло на райета
  12. Пеперуди. Те могат да са като аксесоар, стил или принт

 

Модно дамско облекло пролет-лято 2022

Модно дамско облекло пролет-лято 2022: диско стил

Модата има тенденция да се връща и днес понякога изпитваме носталгия по лудостта от 80-те и 90-те.

Общите тенденции бяха заимствани от световните подиуми, но бяха разчетени по много особен начин. Въпросите за съвместимостта на нещата помежду им, като се вземат предвид характеристиките на фигурата, концепцията „отива или не отива“ не вълнуваха никого: ако нещо се купува, то трябва да се носи! Всичко това оформи един много специален стил, който днес все още е рано да се записва в категория "ретро".

Стиловете на 80-те, 90-те са на мода едновременно и в резултат на това много модни къщи включиха в колекциите си определени дрехи от тези години. Освен това модните къщи организираха ревюта на колекциите си в стила на 80-те: моделите се разхождаха по същия подиум като в онези години и позираха на фотографите по същия начин, както беше обичайно преди 35-40 години.

Трудно е да си представим стила на осемдесетте без прави мини-поли и във формата на много-много къс трапец.

 

Панталони и поли с ниска талия за пролет и лято 2022

Поли и панталони с ниска талия  се носеха в началото на милениума и тази тенденция се запази дълго време, поне пет години.

Стилът на такива поп икони от 2000-като Бритни Спиърс, Кристина Агилера и Парис Хилтън намери своя път към модата през тази година. Да, дънките с ниска талия изчезнаха от гардеробите ни преди повече от десетилетие, но е време да се върнем към отминалите дни.

Изключително ниската височина доминираше в дизайна на панталони и миниполи в колекциите на всички световни марки.

 

Сутиени вместо блузи, горнища и дори топове са на мода през пролетта и лятото на 2022

Тенденцията на връхното бельо се наблюдава от няколко сезона и ще продължи и през  пролетта. Сега марките се обърнаха към бански костюми и бикини, които могат да се носят самостоятелно или съчетани с разкопчана риза. Секси артикулът се съчетава както с ежедневен стил (свободни карго панталони, дънки и миниполи), така и с бизнес визия (пола-молив или панталон-палацо).

 

Рокли, блузи, поли и топове с разрези

Разрезите и цепките, понякога и на най-неочаквани места, също ще бъдат много популярни през пролетта и лятото на 2022г.

Ако имате добър чифт ножици, изрезки могат да се направят на всичко от горнище до гащеризони. Това не е някакъв оверсайз, в който можете да се скриете като в пашкул. Пандемията и стилът  пижама, който дойде с нея, вече отстъпва място на свободата в движението.

 

Прозрачни рокли, блузи и пуловери 2022

През 2022г. бяла прозрачна блуза с бяла бродерия е задължителна за тези, които вече са успели да придобият красив тен. Стилистите съветват да носите такъв модел без бельо, тъй като в областта на гърдите моделите се допълват от непрозрачни джобове. За да добавите още повече сексуалност към прозрачните горнища, ще ви помогне дълбок изрез отзад или закопчалка в центъра на гърба. Прозрачните блузи в светли цветове са чудесни за ежедневно носене, докато тъмните нюанси изглеждат вечерно и се съчетават чудесно с обувки на висок ток.

Дрехи в ярки цветове за жизнено лято през 2022

Стилът на осемдесетте и деветдесетте винаги е много, ярък, агресивен. Друга тенденция е дрехи от плат, сякаш боядисани с маркери от неонови цветове.

Изображенията са ярки, младежки и с блясък. Момичета и жени от скандинавски тип - светлокожи и със светли очи - могат да се изгубят в такива цветове. Така че, ако наистина решите да сте с ярки дрехи,  бъдете сигурни, че точно този цвят ви отива.

Определено яркият лимонов цвят е един от любимите на сезона, но в същото време, ако този цвят обикновено не е ваш, изберете друг ярък цвят, пак ще попаднете в тенденцията.

 Дрехи в ярки цветове за лято 2022

 

Облекла от плат с метално покритие/блясък

Красива и във всеки смисъл ярка тенденция на сезон пролет-лято 2022. Дрехите с метален блясък ще бъдат доста подходящи вечер, в града след работа или на курорт. Изобщо, където е подходящо да блеснете.

Изображения в класически стил от плат с блясък и особено ако тази тъкан е естествена, например сатен или тъкана коприна, изглеждат изискани и скъпи.

 

Плисирани поли пролет-лято 2022

Плисираните поли винаги са били търсени сред жените, а последните няколко сезона все още са актуални . Повечето дизайнери решиха да погледнат свежо на това облекло и представиха модерни нови артикули в своите модни колекции пролет-лято 2022. Сега плисираните поли станаха не само по-деликатни и женствени, но и доста оригинални. Хитът на сезона ще бъдат поли, изработени от нетипични материали и с нетривиален декор, например, не стандартните поли от шифон или коприна, а кожени или вълнени поли с ярки футуристични щампи.

 

Модно дамско облекло пролет-лято 2022 пастелни нюанси

Бизнес костюми, миди рокли, панталони в комбинация с блузи от почти всички цветове, но сякаш прашни и приглушени, ще бъдат търсени през пролетта и лятото на 2022 г. Такива изображения са подходящи за вечерта .

 

Плетено на една кука - новост за пролетно-летния сезон 2022

Всяка жена мечтае да добави уникална оригиналност и индивидуалност към тоалета си, което да внесе женствена мекота в ансамбъла. Тогава обърнете внимание на уникалните плетени рокли. Предимството им е старателната ръчна работа, което означава, че роклята плетене на една кука ще бъде уникална и из плетена точно според вашата фигура.

При избора на цвета на плетена рокля е по-добре да заложите на ключовата палитра Pantone и вашите вкусови предпочитания.

Раирани рокли, костюми и блузи на мода за пролет и лято 2022

Вертикалните ивици върху рокли, костюми, пелерини и блузи ще изпънат силуета ви, хоризонталните ивици работят чудесно, когато трябва да добавите ширина към силуета. Ако например трябва да добавите обем само в горната част, купете блуза или качулка с хоризонтални райета, а долната част нека е изчистена.

 

Пеперудите не са в корема

Строго погледнато, това е или тенденция, или трик, който ни препраща към стила на 2000-та. Но същите тези пеперуди изглеждат толкова сладки, че всички дизайнери решиха да завършват ревютата си с тях.

Пеперудата може да бъде  като аксесоар, може би стил, може би техника на плетене на една кука или може би цвят на плат, изберете сами.

 

Заключение

Новият моден сезон ще бъде по-цветен и лек от всякога. Пролетно-летните колекции на най-известните марки бяха белязани от изобилие от ярки цветове и голямо разнообразие от текстури, които могат да се комбинират стилно.

Дизайнерите са сигурни, че след толкова месеци, изпълнени с домашно и спортно облекло, дамите с нетърпение очакват да се преоблекат в нещо по-открояващо се. В отговор на търсенето, Creative BG ви предлага решения за всички модни тенденции пролет / лято 2022.