Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Цветът на 2022 - Very Peri lilac: на кой подхожда и как да го носите

18/01/2022

Всеки сезон дизайнерите ни предлагат десетки, ако не и стотици различни цветове и комбинации, сред които избираме любимите си и  ги носим с удоволствие всеки ден. Някой предпочитат тъмна и мрачна палитра, други обичат да експериментират с неонови и цветни палитри. Изборът на собствена гама, разбира се, е въпрос на вкус. Но на един цвят винаги се обръща специално внимание

Всяка година Pantone Color Institute избира свой собствен фаворит. Експертите анализират световните тенденции (и не само на модните подиуми) и откриват на кой цвят е обърнато най-голямо внимание. Но ако миналата година беше невъзможно да се избере един победител и експертите решиха да представят два основни нюанса наведнъж, то тази година дилемата беше разрешена моментално. В резултат цвят на 2022г. стана Very Peri lilac с числото 17-3938. Интересното е, че за първи път в своята 22-годишна история Pantone създаде напълно нов нюанс, който съчетава спокойно синьо с енергичен червен подтон.

Решението на специалистите да не ревизират архивите, а да създадат нещо ново, е вдъхновено от технологиите на бъдещето, дигиталната ера, креативността и реалностите на пандемията, продължила над две години. Според експерти Very Peri е символ на глобалния дух на времето и на преходния период, който преживяваме. „Дигиталният дизайн ни помага да преместим границите на реалността, като отваряме вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове“, обясни Pantone. 

Цялата палитра от люляк е водеща в тренд списъците от няколко сезона и очевидно ще достигне своя връх през настоящата година. Въпреки това, дори тези, които не преследват тенденциите и предпочитат аскетични неща и нюанси, трябва да разгледат по-отблизо този нюанс.

Деликатният нюанс на лавандула е един от малкото, който се вписват еднакво добре както в ежедневния гардероб, така и във вечерната визия. Ако предпочитате сдържани и лаконични визии, потърсете миниатюрна чанта, която успешно разнообразява и най-сдържаните тоалети.

Ако сте готови да експериментирате, не се колебайте да носите тотални тоалети в лавандулови тонове – те изглеждат ярки, завършени, но в същото време не са прекалено крещящи и няма да привлекат твърде много внимание. Отличен компромис биха били люлякови рокли или класически костюми, които могат да се проявят по различни начини в различни стилове.

основния цвят 2022

 

Как да носим основния цвят 2022

Very Peri е труден цвят, но все пак можете да експериментирате с него. Основното нещо е да се вземат предвид няколко общи правила.

Според Pantone цветът на 2022 година е нюанс, който може да се преведе като зеленика. Това е доста сложен цвят в комбинация, но е възможно да го използвате рационално.

Червенокосите момичета трябва да го разгледат по-отблизо: виолетовата гама много освежава кожата, озарява очите и косата. Също така Very Peri е подходящ за тези, които имат естествена сива коса, съветват специалистите.

Дамите, които просто харесват нюанса, трябва да обърнат внимание на аксесоари и щампи в по-познати цветове.

Но не трябва да разчитате само на него при планирането на гардероба си, а трябва да го съобразите и с настроението си: леко мистериозно, оптимистично и жизнеутвърждаващо.

Лавандула, лилаво и неговите нюанси са чудесен избор, когато става въпрос за социални събития. Доказано е от кралица Елизабет, Кейт Мидълтън и други кралски особи. Въпреки това, много знаменитости го носят през цялата година.

За много момичета такъв блед нюанс на синьото изглежда малко опасен - и те трудно се осмеляват да носят тотална визия в такива тонове. И как тогава да подкрепим ключовата тенденция на следващата година? Учете се от най-добрите: Вижте звездите на уличния стил, които са опитали всичко сами – и са готови да споделят любимите си трикове.

Най-сигурният вариант е да изберете обувка или аксесоар в този цвят. Например чанта: честно казано, аксесоарите във вездесъщия Bottega Green вече са малко скучни - и Very Peri ще бъде отлична алтернатива на него. Може да се ограничите и до някое облекло, но отдалечено от лицето – например пола

 

Има няколко начина да приложите новия цвят на годината към вашия гардероб:

  • Като акцент
  • За цялостна визия
  • В комбинация с други цветове
  • Very Peri е доста интензивен, но има пастелна подложка, което го прави приемлив както за акцентиране, така и за цялостно използване

Опитайте се да поставите акценти в модерни тоалети с цвета на годината чрез аксесоари - чанта, колан, шапка или шал ще ви помогнат да завършите  изображението във всеки стил.

Ако ще правите тотална визия, изберете неща, които си приличат, но в различни нюанси – така изображението ще бъде по-обемно. Изключение могат да бъдат костюми - панталони или поли, те не трябва да се разреждат с нюанси.

Когато комбинирате с други цветове, бъдете внимателни – дори модният в момента цветен блок може лесно да бъде претоварен. Ако прекалите с броя на контрастиращите цветове, няма да получите стилно облекло,  затова  препоръчваме да изградите изображение в 2-3 цвята.

новия цвят на годината към вашия гардероб

С какви цветове да комбинирате синьото Very Peri

Когато съставяте изображения и избирате правилните цветове за комбинацията, е необходимо да се обърнете към основните цветове на нюанса - синьо и лилаво.

 

По този начин успешните нюанси за комбинация ще бъдат:

  • Основни цветове - бяло, черно, сиво - идеално за модерен тоалет, ако не искате да експериментирате. В такива комбинации е почти невъзможно да се сбърка;

  • Нюанси на синьо и лилаво - това е решение за тотални визии или акценти. Би било подходящо да изберете синьо-лилаво яке от цвета на годината, допълнено от лилава модна чанта или сини обувки. Можете да вземете пуловер в класически син цвят и да изберете пола в сянка с цвета на годината;

  • Розово - най-добре е да се използва като акцент в изображението - да се завърже шал около врата, например. Визията ще се окаже едновременно сдържана и романтична;

  • Пастелни цветове - пастелът е почти като основа, тоест е неутрален по отношение на комбинациите. Можете да използвате пастели, близки до цвета на годината под формата на люляк или синьо, и далечни - жълто, ментово, розово;

  • Нюанси на оранжево - смел, сочен и жизнен дует - синьо-виолетов и различни нюанси на оранжево. Допустимо е да изберете както класическо оранжево, така и различните му вариации - тъмно, светло, приглушено;

  • Червен - ще получите контраст, а визията ще бъде още по-ефектна. За изображението са допустими всякакви опции - от алено до бордо;

  • Жълт - разгледайте по-отблизо жълтото, близко до златото - горчица, кехлибар, мед. Оставете класическото жълто за други визии;

  • Кафяв - спокойно, топло и студено контрастно, много уютно и меко, но стилно и оригинално;

С какви цветове да комбинирате синьото Very Peri

Стилни тоалети

Не се страхувайте да изберете неща с необичайна кройка - яркостта, която е присъща на синьо-виолетовия нюанс, все още оставя място за усложняване на нещата. Основното нещо е да комбинирате такива дрехи с нещо спокойно - черен панталон, например.

Опитайте се да играете с нюансите. Цветът на годината е нюанс с ясна характеристика, но близки до него тонове също са в списъка с актуални цветове на 2022 - от пастелни до тъмни.

Ярък пуловер или яке е добра покупка за есента и зимата. Съчетайте го със сини или светлосини дънки за семпъл, но стилен ежедневен стил.

За почитателите на многопластовостта и еклектизма е посветен следният пример: суичър, допълнен от плетена жилетка. Чудесен пример за това как уличният стил  може да е удобен.

През зимата, есента и ранната пролет, когато времето не е хубаво, използвайте тенденцията за наслояване. Синьо-виолетовото може да се превърне в основен цвят на облеклото или да се „скрие“ на слоеве.

Когато избирате връхни дрехи в цвета на годината, обърнете внимание на палтата – дълги или къси, както и на кожените палта. Пухените якета изглеждат не особено добре в този нюанс.

Ако трябва да отидете на светско събитие или просто търсите рокля за празник, не подминавайте най-модерния цвят на 2022 г. в дрехите. Има видове вечерни рокли за всеки вкус – от комбинации в стил бельо до по-изискани варианти, създадени сякаш за червения килим.

Когато искате да разнообразите офис стила си, изберете риза в синьо и лилаво. Изглежда страхотно с бизнес костюм от почти всеки нюанс, но най-добре с черно или сиво.

Не забравяйте, че не е необходимо напълно да се обличате в ярко синьо-виолетово - можете да се ограничите до аксесоар или обувки.

 

Тенденция в модата, нарастващата популярност на метавселената и възходът на общността на дигиталните изкуства - Pantone 17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как дигиталните цветови тенденции се проявяват в живота ни.

Харесвате ли най-модерния нюанс на 2022г.? Ще актуализирате ли гардероба си за пролетта в съответствие с тенденциите?