Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Основни модни тенденции за сезон 2023-2024

19/09/2023

Дали да следвате модните тенденции, предложени от дизайнерите за сезон есен-зима 2023-2024 г., или не – всеки сам решава. Не е необходимо да се ръководите от всички нови тенденции и модни течения, достатъчно е да подберете за себе си няколко от най-подходящите за вас модерни неща, които ще ви помогнат в създаването на актуални есенно-зимни визии.

Основните тенденции в света на модата за есен-зима 2023-2024 ще бъдат:

  • Деним артикулите
  • Панталони и дънки с ниска талия
  • Принт на ромб
  • Ватирани дрехи, включително връхни дрехи - якета, палта, пухени якета
  • Ярко оцветени връхни дрехи
  • Пончо, пелерина
  • Жилетки
  • Джемпъри
  • Бяла рокля
  • Черен панталон
  • Гащеризон
  • Плисирана пола
  • Ресни
  • Чанти от кожа
  • Пайети с шипове (златен и сребърен блясък)
  • Облекло за зимни спортове в стил Apres Ski
  • Изкуствена кожа в стил TeddyBear.

Да разгледаме основните модни тенденции за сезона,за да се ориентираме с какви дрехи да обновим гардероба си.

 

Тенденция № 1: плисирана пола за есен-зима 2023-2024г.

В колекциите на реномирани марки и водещи модни къщи ще видим плисирани поли, които са много разнообразни. С тяхна помощ можете да създадете красиви романтични визии, както и лаконични ежедневни образи. През предстоящия есенно-зимен сезон комбинирайте плисираните поли със сака, пуловери, суитчъри, като завършите образа с ботуши и палто.

Тенденция № 2: украсете дрехите с ресни

Това, което наистина никога не излиза от мода са ресните, със сигурност сезон  есен-зима 2023-2024 ще бъде богат на дрехи с ресни. Кожени палта, якета, палта, рокли и чанти, украсени с ресни, ще бъдат сред модерните артикули.

 

Тенденция № 3: Плетени жилетки за есенно-зимния сезон

Модерните жилетки се превърнаха в чудесна алтернатива на плетените пуловери и джемпъри, като ви позволяват да създадете оригинални и в същото време топли визии за студените сезони. На мода са не само плетените жилетки, но и костюмните жилетки. Те могат да се носят по различни начини - с тениски, ризи, рокли, блузи или самостоятелно.

 

Тенденция № 4: Пончо и пелерини

Може би едни от най-изящните  и изразителни вариации на връхните дрехи за есен-зима 2023-2024 г. са пелерината и пончото. Този тип връхни дрехи винаги са  ефектни и са представени предимно с принтове - геометрични и етнически, или в монохромен дълбок нюанс. Пелерините и пончото са актуални  не само в къс вариант, но и в удължен. Популярни ще бъдат и ресните и пискюлите в декорацията на пелерините за есенно-зимния сезон.

Дамско пончо с ефектен десен

 

Тенденция № 5: Шахматна дъска

Черно-белият кариран принт отдавна е популярен, но ако преди се радвахме на други видове каре, сега любимото на дизайнерите, а в същото време и на модните спецове, ще бъде шахматното каре. Тази есен и зима модният кариран принт ще украсява както връхните дрехи - палта и шапки, така и полите, пуловерите, саката и якетата.

 

Тенденция № 6: Снежнобяла рокля

Въпреки студа навън, дизайнерите решиха да направят новия есенно-зимен период деликатен и изискан, предлагайки на момичетата красиви снежнобели рокли с бродерии и дантели. Къси и дълги, вталени и А-силуети - моделите рокли в бял цвят се предлагат в голямо многообразие. Важен елемент на такава есенно-зимна рокля е бухналият ръкав или обемните рамене.

Атрактивна дамска рокля в бяло

 

Тенденция № 7: Обемни кожени палта

Фаворит на студения зимен сезон 2023-2024г. ще бъдат големите ,обемни кожени палта, изработени от изкуствена кожа. Особеност на кожените палта ще бъдат дългият косъм, oversize стилът, необичайните цветови решения. Популярни ще са както кожените палта с къса дължина, така и тези с дължина макси.

 

Тенденция № 8: Ярко оцветени връхни дрехи

Предстоящият студен сезон е белязан не само от обичайните практични наситени цветове, а  и от ярки и сочни нюанси. Дизайнерите решиха да се отдалечат от стереотипите и предлагат много идеи за ярки връхни дрехи. Красивите и весели нюанси ще ни зарадват не само  върху  пухените якета, но и палтата, тренчовете.

Сред актуалните цветове на връхните дрехи есен-зима 2023-2024, предлагани през настоящия сезон, са:

* Жълто

* Оранжево

* Зелено

* Синьо

* Розово

* Цвят фуксия

* Лавандула

* Мента

* Лилаво

* Червено

 

Тенденция № 9: Блестящи дрехи с пайети

Модерният блясък на златото и среброто ще бъде на върха на популярността тази есен и зима. Носенето на артикули в златисто или сребристо може да се осъществява не само за специални поводи и вечери, но и през деня. Блестящите рокли, блузи, якета и пуловери ще се виждат отдалеч, което ще направи визията ви за есен/зима 2023-2024г. запомняща се. А за тези, които не обичат подобна помпозност, дизайнерите са предложили варианти на връхни дрехи, които излъчват сияние отвътре - с блестящи подплати.

 

Тенденция № 10: Дамски гащеризон през есенно-зимния сезон

Артикулът, който трябва да имате в гардероба си, е дамският гащеризон и ако все още не сте имали възможност да се сдобиете с такъв, то сега е моментът. Много моделиери предложиха на дамите разнообразни гащеризони - с щампи, вталени, свободни, в необичайни цветове или кройки, от деним , кожа или латекс. Не забравяйте, че няма ограничения в избора на гащеризони за сезон есен-зима. Безспорният хит на тази есен и зима ще бъде гащеризонът в стил Apres Ski (в превод „след каране на ски“).

Червен дамски гашеризон

 

Тенденция № 11: Прозрачна рокля

Прозрачност на макс! Това е мотото на топ дизайнерите, които създават нови стилове рокли за есен-зима 2023-2024г. Няма нужда да сте скромни, защото някои модели са частично прозрачни, а има и напълно прозрачни рокли. Абсолютната прозрачност на тъканите и материалите осигури появата на необикновени рокли за есенно-зимния период.

 

 

Тенденция № 12: Черен костюм с панталон

Черното е може би единственият от обичайните нюанси на студения сезон, който дизайнерите не само оставиха сред актуалните цветове, но и го превърнаха в хит. За да сте в тенденцията, освен черното палто, ви препоръчваме да изберете черен костюм с панталон, който ще ви осигури стилна и безупречна визия за есенно-зимния период. На мода ще бъдат моделите с широки и свободни панталони, с ниска талия или скъсено сако.

 

Заключение

Изброихме само някои от модните тенденции за сезон есен2023-зима 2024. Всяка дама сама решава дали да следва всички модни тенденции или да избере определен стил. Нашите консултанти от Creative са готови да ви помогнат в избора на подходящ моден артикул, показвайки ви огромното разнообразие от дрехи за предстоящите хладни дни.