Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Цветове на дрехите по дни от седмицата: как да привлечете късмета

06/07/2021

Дъгата, образувана от слънчевите лъчи, когато вали, отразява в небето всички цветове, които са естествени за очите ни. Те са лилави, циан, сини, зелени, жълти, оранжеви и червени. Само те могат да бъдат ясно разграничени през призмата на нашето зрение, а всички останали цветове са получени от тях. От древни времена в астрологията всеки ден от седмицата има свой цвят и своя планета (светило). Например понеделник е подвластен на природата на Луната, вторник  на Марс.

Използването на цветове и тяхната връзка с подреждането на планетите е описано в древната индийска наука Аюрведа. Тази практика е възприета по целия свят и се нарича цветотерапия.

Позеленяли от завист, посиняли от студ, станали лилави от ярост, порозовели от смущение - самите ние понякога не забелязваме колко често говорим за цвета, намеквайки за нашето настроение. Всъщност връзката между цвета и нашите емоции е много по-дълбока, тъй като той може да има лечебен ефект. Погледнете  в таблицата по-долу кой цвят съответства на всеки ден от седмицата

Живеем в пъстър свят, където повечето цветове имат архетипни чувства и емоции, свързани с тях. Знаейки за положителните ефекти на цветовете, можем да се възползваме от това, като правим планове за всеки ден. Например повечето хора избират цвета на дрехите си според дните от седмицата.

Дните от седмицата са надарени с различни енергии, ние ги усещаме подсъзнателно. Струва си да избирате дрехи с определени цветове за всеки ден, за да привлечете късмета към себе си.

 

Цветове на дрехите по дни от седмицата

 

Подбираме неща за всеки ден

Ден от седмицата

Планета

Цвят

Значение

Понеделник

Луна

Бял

Чистота, невинност

Вторник

Марс

Червен

Войнственост, сексуалност

Сряда

Меркурий

Зелен

Плодородие, богатство

Четвъртък

Юпитер

Жълто, лилаво

Просветление, творчество

Петък

Венера

Бяло, кремаво, синьо, светло синьо

Благородство, талант, духовна сила

Събота

Сатурн

Черен, тъмносин, сив

Мощност, сила

Неделя

Слънце

Оранжево, розово

Приключение, промяна, любов

 

 

Понеделник

Този ден е под егидата на Луната. Ето защо, когато избирате дрехи за него, трябва да отдадете предпочитание на леките тъкани. Препоръчва се сребрист или млечно бял цвят, а също така ще стои добре и жълтеникав оттенък.

На този ден интуицията се изостря и е лесно да изпуснете нервите си. Сребърният цвят в дрехите ще ви помогне да се настроите позитивно, да поддържате вътрешен баланс и да имате благоприятен старт на седмицата. Също така в понеделник може да носите перлени, бели и светлосини дрехи.

В понеделник трябва да отдадете предпочитание на светлите нюанси. Това е чудесно време да изчистите всичките си мисли и да започнете да правите планове за седмицата от нулата. Лек тоалет, допълнен  с перлено колие, е добър вариант за този ден.

 

Вторник 

На този ден от седмицата войнстващият Марс е  покровител и със своята енергия пробужда страст. Червеното и лилавото ще помогнат за привличането на късмет. Вторник ще бъде успешен и ако носите комбинация от малина, червено и кафяво, които  също ще допринесат за късмет. Ако искате бързо да осъществите мечтите си или да привлечете любов в живота си, тогава трябва да изберете ярки дрехи.

На този ден волята за победа нараства, вие ставате инициативни, духът на състезателното  начало доминира.. Натрупвайки  всички тези качества, а също така залагайки на червената гама в дрехите, ще успеете във всичко. Всички нюанси на този цвят ще привлекат просперитет и изобилие, ще дадат увереност.

Във вторник, според астрологичните препоръки, е време да започнем от плановете, и да преминем към конкретни действия. Ярка рокля от алени нюанси ще привлече необходимата енергия на Марс в живота ви, което ще ви помогне да реализирате всички замислени събития. За тези, които не обичат червеното в дрехите, можете да се ограничите до коралова гривна.

 

Сряда

Сряда е покровителствана от Меркурий и помага на хората да търсят информация, както и да придобиват нови знания. Ако някой е срамежлив- избраните цветове може да вдъхнат  смелост . За целта , трябва да носите зелени, жълти или сиви дрехи. Нюансите на тези цветове също ще ви помогнат да реализирате идеите си.

Това е добър ден за сключване на важни сделки, идеи и планиране. Този цвят ще увеличи комуникативните умения, ще ви помогне да защитите гледната си точка, а също така ще привлече късмета.

Това е чудесно време за придобиване на знания - нашето основно богатство. Зеленото ще помогне за привличането на планетарна подкрепа на този ден.. Така че, ако се стремите към плодородие и богатство, не се колебайте да носите изумрудени тоалети.

 

Четвъртък

В четвъртък царуването преминава към Юпитер, който много обича мащабни и грандиозни събития. Чудесна възможност да намерите рокля със златист цвят в гардероба си и да отидете някъде, за да се забавлявате.

Ако за този ден е насрочена бизнес среща или финансово решение, носете лилави или сини дрехи. Розово-люляков нюанс ще привлече късмета, а цветът "индиго" ще подобри финансовото ви състояние.

 

Петък

От древни времена петък е ден, посветен на женската красота. Не пропускайте възможността да посетите салон за красота с двойна полза - да се харесате и да привлечете подкрепата и  енергията на Венера. В същото време би било хубаво да носите рокля или костюм в сребърни, сини или снежнобели нюанси.  Този ден е подходящ за закупуване на бижута като диаманти, аквамарин и опал.

Ако искате да привлечете успех, настройте се за романтично преживяване, подгответе светло синьо облекло. И ако имате да разрешите финансови проблеми, тогава зеленото ще ви помогне в това.

 

Събота

В събота работата, свързана с постоянство и концентрация, върви много успешно. По-добре е да извършвате такива дейности у дома далеч от суматохата. Но дори и в такава среда, не забравяйте за цветната терапия. Изберете костюм в черно или тъмносиньо и бижута от аметист и сапфир.

По-добре е да прекарате този ден в сериозно настроение и да бъдете отговорни, лекомислието в събота може да доведе до негативизъм. Ще помогнат да се справите с емоционални изблици  сивите  нюанси. Черното и тъмнокафявото ще подобрят благосъстоянието.

 

Неделя

Радостните розови, бургундски и портокалови нюанси са чудесни за неделния следобед. Според Аюрведа е по-добре да прекарате този ден с голяма група приятели, за да обменяте впечатления от изминалата седмица. Необходимите цветове могат да се използват както в облеклото, така и в бижутата. Внимавайте за камъни като рубин, гранат и кръвен яспис.

Този ден е под егидата на Слънцето, така че е положителен и лесен. Оранжевите и жълти дрехи ще ви помогнат да покажете таланта си, да се настроите за духовен растеж и да се свържете с енергийни вибрации. Златен тоалет, носен в неделя, ще помогне да се отървете от материални проблеми.

 

Цветът влияе върху енергията на човек, поради което  към избора на нюанс в облеклото трябва да се подхожда отговорно. Използвайки специфични цветове, можете да привличате късмета всеки ден.

И нека късметът и щастието да бъдат с вас през всичките 24 часа, 7 дни в седмицата! В Creative-bg, може да намерите цялата гама от цветове, които ще ви донесат щастие и късмет.