Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Звездна тенденция: спортно облекло в ежедневието

16/11/2021

Всички сме свикнали с кецове, качулки и клинове в ежедневието. Времената, когато спортното облекло се носеше само по време на тренировка, отдавна отминаха. Сега облечени в него можете да се разходите до фитнес клуба, да отидете на кино с приятелите си или просто да изпиете едно кафе с любим човек.

Спортните сутиени, клинове и ветровки, отдавна са мигрирали от фитнес клубовете към модните подиуми, а след това и в ежедневния гардероб. Световните звезди все по-често попадат в обектива на фотографите в тоалети, които наподобяват екипи за тренировка. Всъщност знаменитостите просто доказват, че нищо човешко не им е чуждо и всеки има нужда от почивка в безкрайната надпревара за титлата на най-стилната знаменитост. Както при всяко ново явление, този стремеж към удобни неща в ежедневието вече има своето име - athleisure.

Спортното облекло е доста популярно и удобно, така че можете да го носите не само в дните на тренировка, но и в ежедневието и си струва да го комбинирате хармонично с различни дрехи и обувки.

Например, спортни и къси панталони, ризи могат да се носят заедно или да се съчетават с други артикули като дънки и потници. Изберете дрехи със спортни детайли и добавете спортни аксесоари, за да завършите визията си. Ако следвате няколко основни съвета, можете да комбинирате спортно облекло с ежедневен стил за всеки повод.

Спортното облекло е доста популярно и удобно

Как се появи спортният стил

От средата на 19-ти век спортът започва да се развива активно. Ако мъжкото облекло е повече или по-малко удобно за игра на бадминтон, голф или крокет, то момичетата трябва да се занимават със спорт облечени с дълги рокли. Трудно е да се нарекат такива тоалети удобни, така че жените започват силно да се застъпват за създаването на удобни дрехи. 

Най-смелите дами  подхващат  тенденцията и оценяват нейното удобство. Малко по-късно те започват да носят широки бричове в ориенталски стил, които са наречени "блумъри" в чест на адвокатката Амелия Блумърс (една от първите, които ги е носела). Колоезденето също играе важна роля в развитието на модерен спортен стил: благодарение на него се появяват първите поли-панталони.

Отчитайки забележките на младите дами по отношение на облеклото, модните дизайнери започват да произвеждат удобни тоалети за спорт и пътуване. Все повече и повече момичета предпочитат прогресивните изображения. В крайна сметка неудобните дълги рокли са заменени от удобни бричове и шорти.

Спортното облекло придобива особена популярност в края на 20-ти век. През 80-те години невероятен интерес предизвикват видеоклиповете с аеробни упражнения. Момичета от цял ​​свят правят гимнастика с Джейн Фонда и Синди Крауфорд, искайки да бъдат толкова стройни и стилни. На мода излизат ярки крещящи нюанси, кристали, надписи и щампи. Спортното облекло се превръща  в елемент от ежедневния гардероб на жените и мъжете.

Спортният стил на 80-те изглежда така: момичетата носят  бодита, клинове, широки тениски, ленти за глава, маратонки и бейзболни шапки. За визии с дрехи с ярки цветове задължително са избрани изразителен грим и буйна прическа. Големи украшения като  обеци, пръстени и гривни са много търсени. Всяка уважаваща себе си жена е длъжна да изглежда ефектно.

През 90-те анцугът е облекло за всички поводи: за танци, в магазина и на работа. Клин, цветни чорапогащи, оверсайз якета, суичъри, бандани и ленти за глава, тениски, кожени якета с изобилие от нитове - всичко това е спортният стил на 90-те. Прилепнали дънки, които обикновено се носят  с кожено яке и маратонки, са  невероятно популярни.

Момичетата използват ярки нюанси на сенки за очи и червило, слагат големи обеци и гривни. Основната тенденция на 90-те години е да се комбинира несъвместимото.

Модерната спортна визия има няколко вариации. В зависимост от това с какви дрехи и обувки ще комбинирате спортните артикули, тоалетът може да се окаже много оригинален. Има четири вида спортен стил:

  • спортен шик
  • спортно-ежедневни
  • спорт и бизнес
  • спортно-романтичен

 

Спортен стил - как да се обличаме

За спортни тоалети използвайте широки тениски с и без щампи, плетени чорапи, суичъри и качулки. Актуални ще бъдат свободните панталони на райета, клинове, шорти, велосипедни шорти и анцузи, които се носят както с кецове, така и с токчета. Стилна визия се получава и с тенис поли, оверсайз , вталени рокли и гащеризони. Големите джобове обикновено са пришити към рокли и поли.

Като аксесоари се използват пластмасови гривни, часовници тип Apple Watch, ленти за коса, бейзболни шапки, чанти банани и раници. Прическите са лесни за изпълнение и най-често това е опашка или къса прическа. Гримът трябва да бъде възможно най-естествен: тонална основа, спирала и оформени вежди ще бъдат достатъчни.

През студения сезон основата на гардероба се състои от бомбъри, пухени якета с права кройка, ботуши. Това са основните атрибути на стила за зимните спортове. Как да се обличате така, че да е не само топло, но и красиво? Съчетайте връхното си облекло с дънково руно, подплатени маратонки или ботуши с „тракторна“ подметка. Можете да допълните изображението с шапка и раница.

За студения сезон определено ще ви трябва качулка – суичър с оверсайз с качулка. Обикновено такова яке се носи със сако, дънки или широки панталони. Наличието на качулка е много полезно при минусови температури. Съкратените пухени якета могат да се носят с панталони и ботуши. 

Придържайте се към неутрална палитра

Всеки обича забавните, шарени клинове за фитнес, но извън него  те могат да изглеждат агресивни. За ежедневието се дава приоритет на сложните, неутрални и монохроматични палитри, които запазват цялостната шикозна атмосфера на вашата визия.

Изберете интересно съдържание

Въпреки че никой не осъжда изделията от спандекс, лесен начин да допълните ежедневния си стил със спортни елементи е да смесите и съчетаете класически разтегливи тъкани с по-малко конвенционални материи като изкуствена кожа и мрежа.

Нека спортният стил допълва ежедневния

Ако гардеробът ви е 95% черен цвят  и изведнъж започнете да носите неонов , може да се почувствате сякаш носите костюм. За да предпазите атлетичното си облекло да изглежда прекалено грубо, изберете елементи, които са подобни на останалата част от гардероба ви.

Не се ограничавайте до анцуг

Ако ви е неудобно да носите клинове ежедневно, включете в гардероба си по-тънко спортно облекло. Носете блейзър или ветровка върху дънки или  маратонки с рокля или пола.

Другите ще бъдат шокирани, когато ви видят как носите шорти за колоездене с неочаквани неща като широки пуловери, тесни горнища, подходящи суичъри и т.н.

Аксесоари

Придържайте се към елегантна, спортна атмосфера, но добавете нотка на вашия личен стил. Чифт слънчеви очила, бейзболна шапка или стилна раница ще направят чудеса. Също така, не забравяйте за бижутата. Те ще направят перфектната комбинация от уличен стил със спортни елементи, но не прекалявайте. Един обикновен чифт златни или сребърни обеци, малка висулка на верижка са всичко, от което се нуждаете.

 

Спортен стил - как да се обличаме

5 звездни тенденции за спортно облекло в ежедневието

 

Грациозни обувки

Ако маратонките могат да допълнят елегантната вечерна визия, защо да не направите обратното - обуйте маратонки или сандали със спортни панталони. Женствените обувки балансират спортния фон и моментално превръщат тоалета в ежедневен.

Джърси

Какво е нивото на комфорт, което може да се конкурира с комбинацията от уютен пуловер и дънки? Точно така, спортни панталони. Дори и с маратонки образът ще се окаже достоен за ежедневна визия, а не за посещение във фитнес центъра.

Можете също така да експериментирате с горнището - да носите спортен суичър заедно с класически панталони.

Блейзер

За мнозина е трудно дори да си представят неща, които са по-малко съвместими от шорти за колоездене и класическо яке. Но е известно, че противоположностите се привличат. Затова през пролетта на 2022г. не се колебайте да носите яке с всякакви елементи на спортно облекло - от качулки до спортни панталони.

Рокля или пола

Обемен суичър, носен върху лека макси или миди рокля, ще направи романтичната визия по-смела. Идеален за тези, които искат да покажат характер и в същото време да демонстрират познанията си за най-горещите тенденции на сезона.

Блуза

Друг начин да намалите степента на "спортност" на тоалета е да комбинирате костюма с памучна риза или копринена блуза. Ефектът ще бъде подсилен от женствена чанта и аксесоари.

 

Как можете да създадете красиво изображение:

  • Рокля от трико стои страхотно с бели маратонки. Тази визия ще подхожда както за офиса, така и за разходка с приятели

  • Дори вечерна рокля може да се комбинира с чорапи и маратонки. Просто изберете обувки, които пасват на роклята. Не е задължително да носите токчета, ако имате удобни маратонки

Всяко изображение, ако не е напълно спортно, ще бъде подходящо както за ресторант, така и на работа. Ако дрескодът не е строг, тогава лесно комбинирайте нещата помежду им и изглеждайте модерни и млади. Не се страхувайте да носите спортни дрехи, те не само са топли, но и почти не се мачкат, а обувките ви позволяват да се движите в ритъма на големия град без умора.

Въпреки факта, че тенденциите се променят, спортът винаги носи много положителни емоции на хората. Ето защо подобни неща никога няма да излязат от мода. Те говорят за мобилността на човека, за неговата любов към удобството и комфорта. Това е много по-удобно от тесни панталони или блузи по мярка, така че жените с удоволствие носят любимите си тоалети извън фитнес залата.

В допълнение, спортното облекло може да бъде и секси, просто трябва  да комбинирате нещата правилно и да подчертаете основното.

 

Спортното облекло премина през пълен кръг, от влиянието на висшата мода и уличното облекло, до градското облекло, влияещо върху начина, по който спортните компании проектират и предлагат на пазара своите колекции. Днес много големи марки, които не са специализирани в спортни облекла, пускат свои собствени първи колекции, тъй като спортното облекло постепенно навлиза във всички стилове. Бъдете смели и модерни! В Creative-BG, може да намерите огромно разнообразие от спортни дрехи, които ще паснат на всяко ежедневие и вкус!