Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да съчетаем модерно спортното облекло във външния си вид

09/03/2021

Жените имат много възможности за себеизразяване. Един от факторите, който ги  прави специални, е правилно подбраното облекло.

Най-често използваният стил е популярният и обичан спортен стил на облекло, който е предпочитан от толкова много представителки на нежния пол. Днес такъв различен модерен спортен стил на облекло отдавна не е свързан само с екип за спортуване.

В спортното облекло, както и във всяко друго, има определени модни тенденции, които независимо от сезонните изисквания, все още се считат за популярни.

Красивите и висококачествени дрехи от дишащи материали с добра кройка са най-удобните и практични неща за тренировки, разходки в парка, джогинг и отдих на открито. Всяка година спортното облекло се допълва с различни интересни детайли и технологии за изработка.

Модерният дамски спортен стил 2021-2022 е отражение на ежедневната практичност, свобода на живот, комфорт и функционалност. Традиционните спортни панталони са заменени от по-модерни и усъвършенствани клинове от стреч тъкани.

Спортният стил в дамското облекло се характеризира със свободно разкроени силуети, присъстващи  прави и строги линии.

 

Съвременна спортна визия

Съвременната спортна визия има няколко вариации. В зависимост от това с какъв вид дрехи и обувки се съчетават със спортното облекло, тоалетът може да се окаже много оригинален. Има четири вида спортен стил:

  • спортен шик
  • спортно-ежедневен
  • спортно елегантен
  • спортно-романтичен

 

Спортен шик

Sport chic или sport glam означава комбинация от спортни и класически елементи на гардероба. Съвременните тенденции ви позволяват смело да експериментирате с текстури, цветове, стилове и наслояване. Дрехите в духа на спортния шик са ушити от неопрен, трикотаж и мрежа.

За стилен външен вид, комбинирайте тениски с големи размери с щампи и надписи, панталони със свободна кройка, суичъри, клинове, бейзболни шапки. 

Дънки, маратонки, класическо палто и официална чанта са един от вариантите за интересна визия.

 

Спортно - ежедневен стил

Casual е спокоен стил на облекло, който се характеризира с комфорт и практичност. Sport-casual съчетава удобни ежедневни и спортни дрехи. Основното е, че облеклото осигурява свобода и лекота на движение. Този стил е подходящ за разходка из града, пазаруване, разходка в парка, но не и за фитнес. 

Наличието на джобове, обемни качулки, аксесоари и щампи са основни атрибути на спортно-ежедневното облекло. Силуетът има плавни линии без акцент в кръста. В изображенията са допустими най-необичайните комбинации, така че всеки може сам да създаде собствената си визия като стилист.

 

Спортно елегантен / бизнес стил

Тази тенденция ви позволява да комбинирате строги бизнес дрехи с по-спортни. Модерният офис дрес код често позволява ризи, поло или тениски, които могат да се съчетаят с панталон и пола молив. Така визията добива бизнес изражение, но в същото време е и удобна. Ризата, полото са идеални за комбинация с пола-молив. Обувките в този случай трябва да са на токчета.

Към спортно елегантния стил се отнася и визията на „жокей“. Характерна е комбинация на ботуши до коляното и с равна подметка, панталон балон, карирано вталено яке и шапка. Ботушите могат да се комбинират и с тесни панталони, но в никакъв случай с пола-молив. 

 

Спортно романтичен стил

Романтичната и спортна визия са напълно различни тенденции в модата. За романтичните тоалети са характерни вталени силуети, ефирност, грация. Спортните визии са по-широки и практични. Въпреки всички разлики, модата успя да създаде уникален тандем от стилове. Сега в спортните тоалети има нотки и на женственост.

За да добавите романтика към визията си, използвайте пастелни цветове в дрехите си. Облекло от бледосиньо, светло розово и лавандулово изглежда добре. Рокля с цвят пепел от рози, бели кецове и раница са една от опциите за спортно-романтичен стил. 

Интересна визия ще бъде от костюм тип пижама и леки маратонки. Такива тоалети са романтични, удобни и спокойни. Маратонките могат да бъдат заменени със сандали на ток, които ще внесат грациозност. Като аксесоари използвайте чанти или раници с нежни цветове, гривни, слънчеви очила, копринени шалове.

 

Модерен спортен гардероб

Модерният спортен гардероб е много разнообразен. В миналото той включваше неща предимно за тренировка, но днес почти всички видове дрехи могат да бъдат в модерен спортен стил:

  • якета; обувки; спортни костюми; поли; панталони; палто; пуловери; шапки; дънки; чанти

 

Как да съчетаем модерно спортното облекло

 

Рокли в спортен стил

Спортните рокли са удобни и семпли по стил. Има както вталени, така и извънгабаритни модели. Роклите често са украсени с голям брой (като на униформата на футболистите), лога на спортни марки, качулки, райета. Цветовата схема включва цялата гама от нюанси. Роклята в спортен стил е подходяща за разходки в града или кратки пътувания.

Роклите са подходящи както за стройни фигури, така и за дами с по-пищни форми. В топлите дни заложете на леки, дишащи материи. През лятото подходящи са роклите в по-големи размери, което позволява допълнителна свобода на движението.

Роклите в спортен стил , могат да се комбинират с маратонки, сандали и дори с токчета. Опитайте се да разнообразите спортните обувки, като добавите не само обичайните маратонки, но и  кецове и мокасини. За бляскав спортен външен вид, носете класически обувки с ток към роклята си. Самият тоалет трябва да бъде в деликатен пастелен цвят, например в светло розов или син нюанс.

 

Поли в спортен стил

Спортните опции включват тенис поли, прави и трапецовидни поли и пола-шорти. Полите са удобни и не пречат на движението, изработени са преди всичко от трико. Тенис полите са разкроени модели  до коляното, които се носят през лятото. 

Полите в спортен стил са плътни, на райета и с джобове. Най-добре се съчетават с маратонки или мокасини, тениски с къси ръкави или суичъри, както и малки дамски чанти или раници.

Почитателите на спортния шик на облеклото съчетават поли под коляното с извънгабаритни пуловери, блузи, кожени якета и кецове. През есента полата може да се носи и с клинове. Подходящо е към визията да добавите вълнен шал с ресни и малка чанта с дълга каишка. Не забравяйте за дънковите поли - идеални за небрежен външен вид.

 

Дамски спортни комплекти

Спортните комплекти са актуални вече няколко поредни сезона. Те обикновено включват суичър с качулка и спортен панталон. Най-подходящи са за разходки из града, шофиране, пазаруване или просто да се отпуснете в някое кафе.

Летният вариант на дамски спортен костюм включва тениска и къси панталони. Комплектите често са украсени с щампи, дантели и пайети. В този стил е еднакво подходящо да се използва както едноцветна схема, така и горна и долна част в различни цветове. В допълнение, дамските комплекти в спортен стил могат да бъдат под формата на тениска и пола с права кройка.

Ако предпочитате този стил на облекло, подходящо е да го комбинирате с обувки с равна подметка или такива с нисък ток. За по-драматичен външен вид с нотка блясък заложете на класически токчета или сандали на ток. За небрежен външен вид, комбинирайте с маратонки или мокасини. За този тоалет е подходяща чанта или раница в стил „банан“.

 

Спортен панталон

Спортен тип панталон можете да носите и в офиса, ако дрескодът на компанията позволява някои отклонения от класиката. Това могат да бъдат панталони тип „банан“, панталони с права кройка и големи джобове. Изображението се оказва стилно, но в същото време по-спокойно.

Като експеримент играйте с контрастите: допълнете червените панталони с блуза с пъстър десен. Използвайте неутрални обувки, като бежови например. Спортните дамски панталони изглеждат добре с лаконични тениски и кецове. Подходящи са раниците и чантите през рамо.

За елегантна визия комбинирайте панталони с широки крачоли с обикновена тениска, пастелни мокасини и средно голяма чанта, украсена с перли. 

 

Спортни дънки

Спортните дънки включват дълги и къси модели, с ниска и висока талия, с незабележими и високи маншети. Стилът на спортните дънки е взет от добре познатите спортни панталони, върху които отстрани са пришити ивици.

Спортните дънки визуално увеличават обема на бедрата, така че не са подходящи за всички. Например за момичета с крушовидна фигура (ханш по-широк от раменете),  този елемент от гардероба не е подходящ. Дънки в спортен стил могат да носят жени с правоъгълна и триъгълна физика, както и с фигура тип пясъчен часовник. 

През лятото са популярни визиите с широки дънкови къси панталони, тениски и ризи. Като обувки комбинирайте със сандали, маратонки, мокасини, обувки с нисък ток. Малка раница и чанта с каишка през рамо ще бъдат подходящи аксесоари.

 

Спортни якета

Връхното облекло в спортен стил включва якета, които придават прав и обемен силует. Цветовете могат да бъдат едноцветни и под формата на ивици от различни нюанси. Широките пухени якета, които формират основата на спортен стил през зимата, не излизат от тенденциите вече няколко години. Моделите за студения сезон са изработени от водоустойчиви и ветроустойчиви материали. 

Има опции с и без качулка. Пухено яке, панталони на райета и кецове ще изглеждат много стилно. Носете яке и широки панталони в нежно розов цвят с бели кецове. Пухени или къси якета в спортен стил могат да се комбинират добре с клинове, мокасини и раница.

Интересна и модерна е комбинацията от широко яке, пола с дължина среден размер с големи пайети, лек пуловер и мокасини. Тандемът блясък и спорт води до ярък, необичаен тоалет. Якета без качулка са удобни за носене върху суичъри с тесни дънки и ботуши. 

 

Спортна чанта

Първата асоциация за спортна чанта е раницата. Тя не излиза от модните тенденции през последните години. Те са изработени от естествена или изкуствена кожа,  велур, вълна , във  всички вариации и размери. В ежедневието модерните жени предпочитат компактнит опции - украсени с кожени помпони, пискюли, ресни и щампи.

Бананът също е чанта подходяща за спортно облекло. Формата му е продълговата и донякъде наподобява екзотичния плод. Банан се носи на кръста или през рамо. Чанти с дълга каишка хармонично се вписват в спортното ежедневие и органично допълват летния спортен стил. Носят се със суичъри, тениски, дънки и рокли. Раниците изглеждат чудесно със спортни костюми, клинове и суичъри. 

 

Съвременните жени трябва да изглеждат перфектно по всяко време, навсякъде, във всяка ситуация и при всякакви обстоятелства, демонстрирайки отличен външен вид,  привлекателност и присъствие на безупречен индивидуален вкус. Това несъмнено се отнася и за спортното облекло. Съвременните дизайнери издигнаха нивото на този тип облекло на съвсем ново ниво. Комбинирането на спортни елементи с елементи на облекло в милитаристичен, романтичен, вечерен стил е това, което е модерно в момента. Носенето на маратонки с класически панталон, спортни панталони с палто, топове и тениски със сако отдавна престанаха да изглеждат като нещо абсурдно и нелепо.