Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да се грижим за панталоните

30/08/2022

Често дамите си задават един важен въпрос - как да запазят панталоните си здрави и да удължат живота им възможно най-много. Това важи с особена сила за скъпите панталони (а някои модели могат да струват доста пари). Няколко добри съвета могат да ви помогнат да се грижите добре за панталоните си.

 

  1. Използвайте качествени закачалки и дръжте панталоните си на известно разстояние от другите дрехи в гардероба. Това ще им помогне да запазят по-добре формата си и ще осигури свободен достъп на въздух, което е полезно за съхранението на дрехите.
  2. След като обуете панталоните си е добре да ги почистите със специална четка, за да отстраните власинките и космите. Такива четки се продават във всеки магазин за дрехи; трябва да почистите цялата дължина на панталона.

  3. Понякога може да се наложи да почистите панталоните си с пара. Това ще ви помогне да изправите гънките, без да се налага да ги гладите. Не перете и не гладете панталоните си твърде често, тъй като те ще загубят формата си и ще се износят. Трябва да ограничите тези дейности до няколко пъти месечно.

  4. Сухото пране трябва да се избягва, тъй като използваните химикали оказват отрицателно въздействие върху издръжливостта на панталоните и могат да доведат до бързо износване. Обикновеното пране наред с другите неща, запазва по-добре формата на панталона.




  5. Извадете панталоните от опаковката им възможно най-бързо след закупуването им. Продължителното съхранение в пластмасови опаковки е вредно за качеството на влакната на тъканите.

  6. Ако панталоните не са мръсни, а само намачкани не ги перете, а просто ги изгладете. Когато гладите се старайте да не гладите прекалено силно шевовете и ръбовете, тъй като това ще доведе до по-бързото им стареене.

  7. Опитайте се да не носите едни и същи панталони всеки ден. Това ще доведе до бързото им износване и пропиване с пот.

  8. Използвайте стръкове лавандула или хвойна, когато ги съхранявате - те помагат за отблъскване на молците.

  9. При сериозно замърсяване се обърнете към ателие за професионално почистване, тъй като прането в обикновена пералня не винаги може да отстрани  мръсните петна, а многократното пране разрушава влакната на тъканта. Не търкайте петното тъй като това само ще доведе до проникне по-дълбоко в тъканта, което ще затрудни отстраняването му.

 

Ако спазвате тези прости правила, панталоните ви ще издържат дълго време!

В магазините на Creative може да откриете много голямо разнообразие от качествени дамски панталони, подходящи за всяка дама, която държи да изглежда стилно и модерно.

Свързани продукти