Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

8 основни грешки при избора на облекло

29/06/2021

Съвременната мода ни дава голяма свобода, предлагайки смело да комбинираме несъвместимото, да носим извънгабаритни дрехи, да избираме и смесваме всякакви стилове, щампи и цветове, които харесваме, да не се страхуваме от голямото разнообразие и експерименти с гардероба и стила си. Какви могат да бъдат грешките при избора на дрехи, ако модното пространство е толкова демократично?

Умението да се обличаме красиво е подарък. Не всяка жена е в състояние трезво да прецени дали нещо ново й отива. Ако тя е надарена с изискан вкус, тогава няма да има проблеми с избора на дрехи.

Много жени допускат редица често срещани грешки, когато изпразват рафтовете на магазините. Някои хора смятат, че в гардероба трябва да има много модерни дрехи. Първата и основна грешка на всички дами е сляпото придържане към модата.

Преди да облечете даден тоалет, уверете се, че отговаря на дейността, на която планирате да се посветите, или на събитието, на което ще присъствате. Бялата рокля е прекрасна и женствена, но не и ако сте поканени на сватба. Дълбоко деколте е напълно подходящо за вечерно излизане или тържество, но напълно неподходящо по време на работа или интервю. Когато пътувате, шорти, потници и сандали са добре, но не и в офиса. А дължината на полата не трябва да отвлича вниманието на колегите от текущата работа.

Грешки възникват, когато харесвате модна тенденция, но не успявате да я интегрирате хармонично във вашия вид.

Дори и най-стилните модни жени не са имунизирани от грешки при избора, пробването и купуването на дрехи, но незначителните пропуски не винаги са поразителни. Но има такива абсурди, които просто е невъзможно да не се видят и затова човек трябва да „опознае врага с очи“ и в никакъв случай не трябва да допуска такива грешки при избора на облекло.

 

1. Неправилен размер

Изберете нещата строго според височината и размера. Не купувайте дрехи за бъдеща употреба с надеждата, че скоро ще спечелите или загубите няколко килограма. Не забравяйте, че неща, които не са ви по мярка, визуално подчертават всичките ви недостатъци, а широките дрехи ви правят да изглеждате дебели.

Обиколка на бедрата. Тя най-добре се измерва пред огледалото, застанали отстрани към него. Тъй като за да направите това измерване, трябва да фиксирате измервателната лента върху най-изпъкналата част на седалището, огледалото ще ви помогне да не сбъркате.

Обиколка на талията. За да измерите талията си, поставете лентата върху най-тясната част на корема, така че да не е плътно прилепнала към тялото ви.

Обиколката на гърдите. За да измерите обиколката на гърдите, поставете лентата така, че да преминава през най-изпъкналите точки на гърдите и лопатките. Освен това трябва да е по-високо на гърба, отколкото на гърдите.

Обиколка на врата (използва се главно за определяне размера на ризи). Измерете шията с лентата, така че да минава по 7 шиен прешлен и основата на шията и да се затваря в мястото до където ще се закопчава бъдещата  риза.

 

След като сте направили измервания, сравнете резултата си с таблицата и изберете подходящия размер.

INT

EU

US

Обиколка на талията

Обиколка на бедрото

Гръдна обиколка

XS

34

0

60

83

82

S

36

2

66

87

86

S/M

36-38

4

70

92

90

M

38

6

76

96

94

M/L

38-40

8

82

100

96

L

40

10

88

104

98

L/XL

40-42

12

94

108

100

XL

42

14

100

112

104

XXL

42-44

16

104

116

108

 

2. Грешна комбинация на цветове

Една от най-големите грешки, които жените допускат при избора на дрехи, е грешната комбинация от цветове или твърде много цветове в рамките на едно облекло. Използването на повече от три нюанса на дрехи едновременно се счита за лош вкус, един от тях трябва да бъде неутрален.

Някои дизайнери казват, че ограничението на броя на цветовете в изображението е създадено за ограничени хора, които не са в състояние да изразят своята индивидуалност и креативност. Може би смел тоалет, който съчетава 10 цвята, ще ви помогне да се откроите сред тълпата, но на каква цена? Много е трудно да се комбинират много цветове и ако нямате изключително деликатен вкус, тогава е по-добре да не рискувате. Облечете стилни дамски дънки, блуза, обувки, и добавете някакъв друг аксесоар. Нека нещата се хармонизират помежду си, без да нарушават общата концепция на изображението.

 

3. Избор на дрехи с грешен принт

Принтът играе голяма роля в създаването на женствена визия. Той е в състояние както да подчертае женските добродетели, така и да парадира с недостатъци. Най-простите правила, описани по-долу, ще ви спасят от лошо изображение:

  1. Хоризонталните ивици карат жената да изглежда дебела.
  2. Облекла с извънгабаритни флорални щампи ще придадат обем на вашата фигура.
  3. Вертикалните ивици, от друга страна, разтягат фигурата и правят талията по-забележима. Но трябва да внимавате и с тях.

 

4. Не смесвайте няколко различни щампи като квадрати, точки и ивици

Не комбинирайте няколко различни орнамента в един комплект - ще изглежда твърде тромаво. В едно облекло е допустимо да се използва само едно нещо с щампа. Само тогава ще изглеждате елегантно, стилно и изискано.

 

грешки при избора на облекло

 

5. Изборът на "отслабване" с черно

Ако не искате да се слеете със сивата маса, не се обличайте от глава до пети в черни дрехи. Ако все още сте привлечени от този цвят, оживете създаденото изображение с някакъв ярък аксесоар. Това може да бъде шал, чанта, шапка или бижута със светъл цвят, например перлени мъниста.

Тези грешки са особено чести при избора на палто . Много жени вярват, че черното е техният спасител. Всъщност всичко е съвсем различно. Само по себе си черното не е в състояние да скрие недостатъците на фигурата и този цвят е напълно противопоказан за особено дебели жени. Не бива да купувате първите  палта, които видите само защото са боядисани в черно.

Ако не можете да се похвалите с идеална фигура, но наистина харесвате черни неща, тогава отдайте предпочитание на модели с черни контрастни допълнения. Например страничните ленти на рокля наистина ще ви помогнат да изглеждате по-слаби.

 

6. Отказ от бели неща, когато фигурата е пълна

До известна степен това твърдение е вярно, но далеч не винаги е така. Визуалният ефект на бялото облекло пряко зависи от формата му, от избраната комбинация от гардеробни елементи, от аксесоарите. Всеки магазин за дрехи днес предлага богат избор от бели дрехи и жените често се отказват от покупката на такива неща само поради предразсъдъците.

Ако искате да добавите бяло към гардероба си, но се страхувате, че такива неща ще ви направят визуално по-пълни, тогава просто се откажете от отпуснатите и плетени дрехи. Дайте предпочитание на плътни материали, които пасват на талията и могат да скрият нежеланите извивки по тялото.

 

7. Твърде широка хоризонтална ивица

В продължение на много години модните специалисти неуморно казват на целия свят, че използването на хоризонтална ивица в изображение неизбежно визуално ще запълни фигурата. Готови сме да опровергаем този мит само с една забележка. Само ненужно широка лента запълва фигурата и е по-добре да се откажете от нея. Самият модел, когато се използва правилно, изтънява и разтяга силуета, подчертава талията, визуално намалява обемите и т.н.

При раирани дрехи можете да носите елегантно дамско палто, направено в класически строг стил. И ако говорим за рокля с райета, тогава тя ще изглежда страхотно в комбинация с ажурно яке. Това ще ви позволи да създадете допълнителни вертикални линии, които ще изгладят ефекта на хоризонталния модел и ще дадат на изображението правилните геометрични пропорции.

 

8. Твърде много розово

По отношение на розовия цвят има две диаметрално противоположни гледни точки. Някои хора вярват, че е подходящ само за малки момичета и че след 14-15 години не си струва да го използвате във вашия гардероб. Други смятат, че розовото е самото въплъщение на блясъка и следователно, колкото повече от него е в тоалета, толкова по-добре. Всъщност и двете не са верни. Розовото е невероятно. Той е интензивен, дълбок, емоционален и нетрадиционен цват. Неговото присъствие е разрешено дори в тоалетите на възрастни дами, но във всичко е необходима мярка.

Ако не искате да приличате на кукла Барби, започнете да третирате розовото като контрастен цвят, а не като основен. Комбинирайте го с бял, син, бежов и други нюанси в зависимост от ситуацията. Не прекалявайте с него, защото е много лесно да преминете тънката граница между изтънченост и претенциозност.

 

Всеки детайл от облеклото има значение, така че трябва да бъдете внимателни, когато купувате нови неща и да се опитате да избегнете грешките при пазаруване.