Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем правилната дължина и стил на полата

27/04/2021

Полата е може би най-женственият елемент от дамския гардероб. С помощта на правилно подбрана пола можете не само да подчертаете безспорните предимства на вашата фигура, но и да скриете почти всички недостатъци. Благодарение на нея, можете визуално да намалите талията, да увеличите или намалите бедрата, да коригирате линията на бедрата и да направите краката си просто удивителни.

Всичко това може да се постигне с полата. Но е необходимо да се научите как да оценявате женската фигура, да определите основните предимства и недостатъци и да изберете модел, като вземете предвид всички "изходни точки". 

 

Какви са идеалните дължини на полата?

Когато избирате дължината на полата, трябва да вземате предвид редица фактори. На първо място, разбира се са пропорциите на вашето тяло - тоест съотношението на тегло и височина. Струва си да помислите предварително с какви обувки и чорапогащи ще бъде допълнено изображението, защото тези два елемента играят важна роля за правилното разпределение на пропорциите.
Височината е важен фактор за определяне на оптималната дължина на полата. За високите жени полите до коляното или по-късите са идеални, за ниските жени идеалната дължина е с дължина до коляното и повече.

Полите до средата на коляното са най-женствените. Именно благодарение на тях можете да подчертаете всички прелести на женското тяло. Трябва обаче да знаете, че такава дължина може едновременно да подчертае и недостатъците на фигурата.

Също така трябва да запомните, че изборът на правилната дължина на полата не е достатъчен, трябва да имате предвид и стила. Жената трябва да почувства вътрешния комфорт, който й дават избраните дрехи и едва тогава ще може да ги носи достойно.

идеалните дължини на полата

 

Мини пола: за кого е подходящ този стил и дължина

Мини полата е пола, която завършва много над коляното, разкривайки по-голяма част от краката.

За кого е подходяща?
Късата пола е подходяща за момичета с крехка, атлетична конструкция, докато за дами с по- пищни параметри тази дължина е противопоказна, тъй като ще разкрие и подчертае недостатъците.

Ако изберете плътно прилепнал стил за ежедневието, а не за вечерно събитие, тогава имайте предвид, че е най-добре да го съчетаете с равни обувки, било то сандали, мокасини или маратонки.

Не забравяйте за хармонията в образа - късите поли не се добра комбинация с тесни тениски с дълбоко деколте.

 

С какво да комбинирате? 
Тениски, риза, блузи, дънково яке, сандали, кецове, мокасини, маратонки.

Когато избирате такава пола, трябва да вземете предвид, че може да направи фигурата непропорционална, ако сте високи (въпреки че дългите крака са повече предимство, отколкото недостатък).

 

Пола тип „молив“ до средата на бедрото: за кого е подходящ този стил и дължина

Пола-молив - права, леко стеснена в края, пасваща на фигурата. Полите тип „молив“ са от основните и задължителни елементи в дамски гардероб, които никога няма да излязат от мода. Изглеждат страхотно на всички форми, най-важното е да изберете правилния тип прилепване и дължина. Комбинациите с различни топове, било то блузи или ризи, ще създадат дълга и равномерна линия, ще удължат краката и ще придадат на външния вид максимална женственост.

За кого е подходяща?
От една страна, тази дължина е успешна, тъй като отваря горната част на краката, поради което отвлича вниманието от несъвършенствата във формата на краката. И никой няма да забележи, че глезените ви не са твърде грациозни. Но от друга страна тя е най-подходяща, ако имате тънки крака и ханш. Ако имате широки бедра, тесни рамене и талия, то полата трябва да е по-права и да не е прекалено стегната. Платът трябва да бъде избран без ярки щампи и геометрични шарки, да се даде предимство на тъмни или заглушени нюанси.

С какво да комбинирате?
Почти всякакви обувки са подходящи за поли с тази дължина: от мокасини до сандали и ботуши. По-добре е да изберете високи ботуши, за да не "отрежете" крака визуално в широката област. Тогава ще изглеждате по-тънки и по-високи.

 

Пола - молив до коляното

Класическата дължина на пола-молив е до коляното. Но сега модните дизайнери предлагат много опции за дължина: тя може както да отвори коляното, така и да достигне средата на долната част на крака. 

За кого е подходяща?
Пола от този стил и дължина визуално удължава фигурата, защото създава вертикал. Основното нещо е да намерите идеалното прилягане по фигурата, в противен случай отпред ще се появят гънки. Ако формата на коленете ви не е идеална, изберете пола, която леко ги покрива. За собствениците на широки рамене и тесни бедра са подходящи поли молив с ярки шарки и щампи, дължината може да бъде абсолютно всяка, най-важното е да балансирате силуета.

С какво да комбинирате?
Тези с тънка талия и женствени бедра трябва да изберат поли с висока талия. Тази техника също визуално удължава краката. Ако трябва да придадете обем на бедрата, изберете по-къса форма. Идеално се комбинират с класическа риза, блуза с дълбоко деколте и обувки с ток.

 

А-линия пола до коляното: за кого е подходящ този стил и дължина

А-линия пола или трапец - тясна в кръста и разширяваща се отдолу. Може би най-основният модел, който се комбинира с блузи, топове, пуловери и якета от всякакъв цвят. За да намерите идеалната си дължина, застанете пред огледалото и намерете най-тънкото място около коленете си. Това ще бъде вашата идеална дължина.


За кого е подходяща?
Подходяща е за почти всички дами, независимо от фигурата им. Така че, ако имате тесни бедра и широки рамене, пола с А-линия визуално ще балансира пропорциите на вашата фигура. Ако имате широки бедра, това ще ги скрие и визуално ще ги направи по-тънки. Изберете дължината на такава пола въз основа на формата на краката си. Но дамите с нисък ръст трябва да избягват дължини много под коляното.

С какво да комбинирате?
Тъй като полата А-линия се разширява надолу и създава допълнителен обем, изображението ще изглежда хармонично с по-свободна горна част на комплекта и обувки с токчета. В противен случай долната част на фигурата ще изглежда по-обемна.

 

Разкроена пола до коляното: за кого е подходящ този стил и дължина

Разкроената пола добавя флиртуване и романтика към образа. Тази дължина подхожда на почти всички представители на нежния пол, изглежда елегантна и може да се използва за създаване на тоалет за всеки повод.

За кого е подходяща?
Разкроените поли са подходящи за дами с висок ръст и тънък ханш. Обемът на полата ще направи визуално по голям ханша и ще изглеждате по-ниски. Това важи особено за поли, изработени от плътни, тежки материали. Ако бедрата ви са тесни, тогава това ще създаде по-женствена визия.

С какво да комбинирате?
Не забравяйте просто правило: колкото по-разкроена е полата, толкова по-тесни блузи и ризи трябва да избирате за комбинация.

 

Пола до средата на прасеца: за кого е подходящ този стил и дължина

Пола до средата на прасеца е „опасна“, защото придава допълнителна ширина на краката. Следователно как ще изглежда тя, зависи пряко от формата на краката и височината ви.

За кого е подходяща?
Не е подходяща както за много пълни, така и за много тънки крака. Също така, пола с тази дължина е противопоказана за нисък ръст, тъй като ще ви направи още по-ниски. Ето защо, пола до средата на прасеца е подходяща само за дами с много висок ръст и стройни крака.

С какво да комбинирате?
Изглежда перфектно с грациозни токчета, но не и с ботуши.

 

Права макси пола: за кого е подходящ този стил и дължина

Оптималната дължинана макси полата е до глезен, така че да се виждат само ходилата. Именно тази дължина няма да скъси дължината на краката. 

 
За кого е подходяща?
Макси перфектно маскира несъвършенствата в областта на краката. В същото време прав модел без излишен обем и гънки създава вертикал, който визуално изтънява и разтяга фигурата.

С какво да комбинирате?
Най-подходящи са обувки на токчета. В зависимост от стила на полата, добре се комбинира и с маратонки и сандали. Горната част на облеклото може да бъде както тясна, така и по-обемна. Макси полите рядко могат да се комбинират успешно с ботуши.

 

Може би, след роклята, полата е един от най-женствените елементи на гардероба. В него можете да изглеждате нежно и невинно, строго и делово, смело и секси, но също толкова нелепо и комично, неподходящо и странно, вулгарно и безвкусно. Ето защо трябва да знаете коя дължина на полата е подходяща за вас, въз основа на ритъма на живот, работа, тип фигура и повод.