Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Законите на стила: какво да носите с червена чанта

03/08/2021

Всяко момиче в личния си гардероб винаги има много чанти с различни форми и цветове. Природата на жените е такава, че никога нямат усещането за твърде много чанти. Някои модели лесно се комбинират с бизнес стил, докато други са подходящи да ги вземете със себе си на почивка. Но има чанта, която може да направи всяко изображение на дамите ярко и привлекателно, забележимо и стилно - червената чанта!

Дамската чанта просто не може да бъде излишна. Благодарение на неописуемо широка палитра от нюанси, дизайнерите всеки сезон представят изненади за модните жени и ако в миналото е била от значение да имате  черна чанта, днес тенденцията е червена чанта! Освен това, дори ако днес си купите червена чанта, това изобщо не означава, че през следващия сезон тя ще бъде напълно неподходяща. Дизайнерите уверяват, че червеният цвят никога няма да бъде пропуснат, така че ако този моден аксесоар липсва в гардероба ви, трябва спешно да коригирате ситуацията.

Наситеният червен цвят поражда много въпроси и съмнения сред нежния пол. Каква е правилната цветова комбинация за дрехи? Всъщност, имайки такъв женствен обект, можете да създадете много красиви визии, както за бизнес преговори, така и за ежедневието.

 

С какви нюанси в дрехите, червената чанта ще изглежда най-добре

Най-подходящи цветове на дрехите за комбинация с червена чанта са:

✓ Черен

✓ Бяло

✓ Бежово

✓ Сиво

✓ Синьо

✓ Зелено

✓ Жълто.

Както можете да видите, списъкът с цветове е доста дълъг, но тук е важно умело да представите цветовия ансамбъл на дрехите с които червената чанта ще изглежда най-добре.

Какво да носите с червена чанта

 

Какво да носите с червена чанта през лятото?

На разходка можете да носите къси сини, зелени или жълти дънкови шорти (пола), допълващи образа с черно-бял райе отгоре, обувките могат да бъдат бели, черни или червени. Трябва да се изберат няколко аксесоара, които да съответстват на дамската чанта - например колан, гривна, обеци.

Можете също така да носите светлосини дънки на разходка, да вземете червена блуза за тях, както и няколко сини бижута (пръстен, гривна, обеци), обувките могат да бъдат в тон с дънките  или направени в същата цветова схема като чантата. Можете да завършите визията със слънчеви очила с червени рамки и не забравяйте червеното червило.

 

С какво можете да носите червена чанта в офиса?  

В офиса можете да носите съкратен бежов панталон или класическа черна пола (червено-черна), както и бяла, черна или червена блуза. Бижутата трябва да бъдат дискретни, така че можете да си позволите сребърни или златни бижута в минималистичен стил (верижка около врата, тънка гривна и  пръстен). По-добре е да изберете обувки с елегантни токчета, могат да бъдат затворени лачени обувки от черно или червено, ако офис дрес кодът ви позволява да носите отворени сандали от комбинирани цветове (черно и червено, бежово и червено , бяло и червено).

Освен това, през лятото е напълно възможно да облечете класически бял панталон в офиса, да комбинирате с червена риза, както и червени обувки или сандали, изображението ще се окаже невероятно изразително, така че по-добре е да се откажете от всякакви бижута.

За контрастен летен комплект изберете ярък цвят на облеклото - изумрудено или синьо. Много смелите дами могат да комбинират различни цветове на горната, долната част и аксесоарите, като по този начин създават контраст в цветовете.

 

Какво да носите с червена чанта през есента?

През есента червеният цвят на дамската ви чанта ще изглежда максимално актуален и всичко това благодарение на есенната жълто-кафяво-червена палитра! В прохладните дни за разходка можете да носите черен панталон, блуза, дъждобран с петнист животински принт, да обуете червени, черни или петнисти ботуши и да вземете ярко червена чанта. Този външен вид е идеален и за работна среда.

Можете да изберете класически черен или бежов костюм към червеното си портмоне за работа, обувките могат да бъдат бежови или черни. В допълнение, зеленият цвят ще изглежда особено изразителен през есенния период, поради което в офис или ежедневен стил е напълно възможно да експериментирате с богата тъмно зелена палитра.

Есента ви позволява да носите леки тоалети, но в първите хладни дни вече си струва да обърнете внимание на връхните дрехи. В топлия есенен ден черните панталони и бялата блуза, в комбинация с червената чанта, ще бъдат много актуални. 

 

Какво да носите с червена чанта през зимата?

Ако предпочитате класически стил, тогава на разходка можете да носите черни или сиви панталони, палта от черни, сиви, бежови или червени цветове, както и черни боти до глезените. Ако сте любител на нещо по-екстравагантно, тогава можете да си позволите да носите яркосини панталони, черно палто с козина, боядисана в син нюанс. В този случай, обувките не трябва да бъдат направени   в същия цвят като чантата; черни, бежови или сиви ботуши са подходящи за тази визия.

С какво можете да носите червена чанта, когато отивате на ресторант или на парти? За някакво празнично събитие можете да облечете къса бяла рокля, допълнена от червена дантела, да облечете бели лачени обувки, бяло палто отгоре и да не забравяте за червената лачена чанта. Освен това за вечерта можете да носите черна рокля, черни или червени обувки и съответно червена чанта. Тук е важно да осъзнаете, че ако изберете бяла рокля образът ще се окаже нежен и ефирен,  при избора на черен тоалет в комбинация с червени акценти, ще се превърнете във фатална съблазнителка! Изборът е ваш!

 

Какво да носите с червена чанта през пролетта?

През пролетта можете да носите ярко червени панталони, бежово елегантно сако или блуза към тях, да облечете светло бежово палто или шлифер отгоре, бежови обувки, да добавите някои стилни бижута и да не забравяте за елегантни очила с бежов цвят.

Освен това на разходка можете да носите къси дънкови шорти, сива или бяла тениска, жилетка с кожена яка отгоре и не забравяйте за ярко червена чанта. Между другото, няколко бижута в червен цвят значително ще съживят образа.

Не забравяйте, че червената дамска чанта се нуждае от подходящ грим, ако харесвате естествеността, тогава отдайте предпочитание на дискретните  нюанси на бежовата палитра, гланц за устни с фин червеникав оттенък. Ако, напротив, харесвате ярък грим, тогава използвайте богата сива палитра за сенки за очи и боядисайте устните си с ярко червено червило.

препоръки от стилисти

Няколко препоръки от стилисти:

✦ Ако сте високо момиче, най – подходящи за вас ще са обемистите чанти с къси дръжки, и не забравяйте – дългите дръжки на чантата ще ви направят още по-висока!

✦ Ако сте ниско момиче, вземете компактни чанти с дръжки със средна дължина или изобщо без тях, дългите дръжки на продукта визуално ще ви направят още по-ниски!

✦ Ако сте собственици на апетитни форми, опитайте се да избягвате малки чанти, в противен случай фигурата ви ще изглежда много по-голяма!

✦ Когато купувате чанта, закачете я на рамото си, тя трябва да е удобна, погледнете се в огледалото, за да видите дали избраният нюанс и размер на продукта ви подхождат!

✦ Ако ще носите чанта със специфични дрехи, тогава отидете в магазина  с нея, така определено ще избегнете разочарованието от покупката!

✦ Не забравяйте, че е строго забранено да комбинирате скъпи дрехи с евтини чанти, този факт незабавно привлича вниманието  и разваля цялостното впечатление!

✦ Не прекалявайте с червено, ако решите да си купите червена чанта, се опитайте  да избегнете  голям брой червени елементи на изображението, в идеалния случай един цвят трябва да се намери в не повече от два аксесоара, например, чанта и шал, чанта и ръкавици, чанта и обувки!

 

Заключение

Въпреки факта, че червеното винаги се е смятало за провокативно, дамите го обичат много и го носят с чувство за собствена изключителност - и това е разбираемо, защото червеното е символ на страст, любовна игра и съблазняване. Само много смели момичета обаче могат да си позволят да избират червено в дрехите или аксесоарите.

Трябва да се отбележи, че разнообразието от червени чанти  вълнува въображението, те могат да бъдат изработени от естествена кожа, велур, изкуствена кожа, кадифе и други текстилни изделия, освен това те могат да бъдат украсени с нитове, кристали, мъниста, бродерии, катарами, пайети, лъкове, дантели, презрамки или верижки, а има и всякакви нюанси - алени, бордо, череши, червени боровинки... Затова, когато избирате чанта, опитайте да изберете модел, който ще се комбинира или с много неща във вашия гардероб (класически модел), или такъв, който ще пасне на конкретно изображение!