Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Цветът на Барби: на кого подхожда този нюанс

05/12/2023

След гледането на хитовия филм за Барби, ако сте се влюбили в розовото, бъдете внимателни - то не е за всеки. Но добрата новина е, че розовото има различни превъплъщения, което означава, че всяка дама може да намери своята перфектна версия на Барби.

 

Истината за розовото

В природата съществуват чисти цветове - това са тези, които виждаме в дъгата. Ако комбинирате капка синьо с тях, те стават по-студени, а с жълто - по-топли.

За да се създаде светъл нюанс, яркият цвят се смесва с бял. Колкото повече от него има, толкова по-светъл ще бъде крайният цвят. Той често се нарича пастелен. За по-дълбок тон (бордо, кафяво) чистият цвят се смесва с черно.

Розовото се получава, като към червения цвят се добави малко бяло. Колкото по-висок е процентът на този примес, толкова по-светъл е нюансът. На всеки етап може да се допълни с жълто, тогава се получава по-топъл нюанс, ако се добави синьо, цветът ще бъде по-студен. По този начин специалистите установяват, че розовият цвят се различава по температура и наситеност. В зависимост от тези параметри той може да украсява някой хора и да не подхожда на други.

Тук действа принципът на подобието - насочваме се към онези цветове, които се съдържат в естествените цветове на външния ни вид. Например, ако косата ви е руса,топлите цветове са подходящи за вас и подобен нюанс в облеклото  ще изглежда най-хармонично.

 

На кого подхожда цветът на Барби?

Цветът на Барби е ослепително ярко розово. Той е хладен, наситен нюанс, получен чрез добавяне на малко бяло и синьо към червеното. Подхожда на хора с подобен хладен и чист цвят, т.е. на хора с външен вид тип "зима" - бледолики, със светла кожа. Барби обича блясъка и блестящи неща, затова изберете облекло от материи като сатен, коприна или пайети, за да добавите допълнителен блясък към своя стил.

Върху лицата на представителките на топлото оцветяване студеното розово ще подчертае несъвършенствата на кожата, като петна, зачервяване. Хармоничен тук ще бъде нюанс с примес на жълто: коралово или фламинго.

Всеки нюанс си има своето идеално розово, което разкрива външния вид, не го засенчва и не го натрапва, а красиво подчертава. За да изберете идеалната версия на нюанса, трябва да определите цветовия си тип. Това може да се направи най-пълно и точно с помощта на методиката за 16 цвята.

 

Тенденциозни нюанси на розовото

Институтът Pantone е дал на нюанса на Барби свой собствен код - 219C. - той се нарича Барби розово. Премиерата на едноименния филм наистина "подлуди" модата за този цвят. Но дали модният ни избор се ограничава само с него?

Днес на мода са различни варианти на розовото. Това е добра новина, защото всяка дама може да избере артикул, който и подхожда, като същевременно е в крак с модните тенденции.

Основният нюанс на 2023г. според института Pantone е червено-розовият (малинов) цвят Viva Magenta (18-1750). В списъците на модните тенденции  са още Crystal Rose (светъл и нежен), Peach Pink (светло прасковено), Pink Cosmos (ярко), Beetroot Purple (лилаво). А в настоящата есенна палитра забелязваме деликатен нюанс на Conch Shell.

В същото време в палитрата на Pantone има 168 розови нюанса: от пудрено и розово с оранжеви подтонове до агресивна фуксия и розово с малинови подтонове. За това можем да заявим, че розовото е цвят, който подхожда на всеки тип визия. То има топли и студени версии, може да бъде доста светъл или наситен цвят. Да не забравяме,че предпочитанията на Барби също не се ограничават само до една версия. Например в гардероба ѝ (и в арсенала на Кен) има много светли нюанси.

Изчистена дамска рокля в розово

 

Психология на розовия цвят

Важно е да се отбележи, че по-яркият и по-наситеният розов цвят ще подхожда на зрели жени. Младите момичета трябва да заложат на нежни нюанси. Но много зависи от образа и стилът, който сте избрали.

Смята се, че розовото е свързано с чувството за въздушност и еуфория. От психологическа гледна точка нещата са по-сложни. Поради факта, че розовото има различни превъплъщения (в наситеност, яркост), то е неутрално. Следователно впечатлението, което ще направи изборът на тоалет ще бъде различно.

От процентното съдържание на розовото в изображението зависи нивото на яркост на другите елементи на изображението. Най-безопасно е да заложите на розовото в областта на аксесоарите. Това може да бъде чанта, шал, обувки, бижута. Такава стъпка ще ви позволи да допуснете розовото в гардероба си и да не се страхувате от модно разочарование - като акцент то винаги ще работи перфектно.

Мини дамска чантичка в цвят циклама

Говорейки за цялостна визия този вариант ви задължава да "завършите" целия тоалет, включително прическата и грима. Това не означава, че гримът трябва да е вечерен, а стайлингът - сложен. Но определено трябва да им се обърне внимание - тоалетът в розово със сигурност ще привлече вниманието. Барби обича аксесоарите - добавете към визията си големи обеци и други женствени аксесоари. Изберете обеци в ярки цветове или с нестандартни форми, които да придадат забавен и игрив характер на вашата визия.


Заключение

Стилът на Барби е често свързван с енергия и веселие, затова не се страхувайте да изразите своята индивидуалност и да се забавлявате с модата.

В магазините Creative предлагаме много изделия в цвета на любимата и популярна кукла Барби. Разгледайте нашите предложения в различните категории дрехи и аксесоари и изберете най-доброто за себе си.

Свързани продукти