Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Топ 15 модни тенденции за лятото на 2023

27/06/2023

Лятото е горещо време не само заради сезона. Появяват се нови модни линии и нека да разберем какво е модно през лятото на 2023г. и какво трябва да обновите в гардероба си, за да сте в крак с тенденциите.

Какво е в тенденция?

За да получите модна представа какво да носите през лятото на 2023г., разгледайте тенденциите от 90-те години, минималистичните и унисекс стиловете. Това са трите основни тенденции, в които се развива дамската мода днес.

 

Пухкави ръкави

Винтидж "пухкавите" ръкави са се настанили трайно в списъка  на модните тенденции. Дизайнерите прегърнаха новата тенденция и украсиха всичко с нея- от якета до блузи. През пролетта, есента и зимата е проблематично да се носят такива ръкави: те се мачкат под връхната дреха и губят пухкавостта си. Но през лятото можете да си позволите всичко. Дори луксозна рокля в стил бебешка кукла.

 

Спортни костюми

Още една емблематична дреха от легендарните 90-години, която отново е на мода, а заедно с нея и "спортно-елегантната" визия: Комбинация от спортни панталони и детайли с шипове, заедно с класически панталони - изглежда екстравагантно, но стилно.

 

Овърсайз силуети

Можете да спрете да вземате  ризи от гаджето си, защото oversize силуетите са на мода. Това важи за абсолютно всяка част от облеклото: ризи, блузи, сака, панталони, рокли.

Ако ви е трудно да се справите с oversize визия, заложете на стандартна комбинация. Вземете прави панталони или дънки, основна тениска и я допълнете с голям блейзър или карирана риза.

 

Масивни рамене

Какво е модерно да носите това лято? Артикулите с големи рамене. Тази тенденция се е завърнала от далечните 80-години на миналия век, Възползвайте се от момента, ако искате да разнообразите ежедневните си тоалети и да ги направите по-интересни. Особено модерни са якетата с удължени рамене.

 

Деним

Почитателите на денима са доволни. Дънковият плат  отново е на мода. Дизайнерите предлагат дънкови облекла: ризи с панталони/пола, рокли, якета.

Що се отнася до самите дънки, разнообразието от формати и стилове е огромно. Могат да се използват разкроени модели. Основното изискване е те да са изчистени и да не са прекалено екстремни.

Допустимо е да се върнете към скъсаните дънки с права кройка. Това е чудесно решение за стандартните стилове, текстури и цветове.

Атрактивни дамски дънки в тъмносиньо

Ежедневният син или черен деним с мек избелял ефект се счита за една от ключовите тенденции. Добавяне на стил  на тази тенденция не е трудно. Комбинирайте тези панталони с чифт ботуши с квадратни токчета и маратонки, за да привлечете вниманието.

 

Дантела

За да разберете какви дрехи ще бъдат на мода през лятото на 2023, трябва да проучите доста винтидж тенденции. Една от тях е препратката към дантелата. Можете смело да извадите от гардероба си неща, които приличат на дрехите  от скрина на баба ви. Сега "ажурна" и "модерна" са сходни понятия. Но не е задължително такива елементи да се използват за съставяне на романтични тоалети. Можете интелигентно да ги включите и в офис стила.

Дантелените изделия се допълват с плътна подплата, за да се намали степента на прозрачност. Така  ще можете да използвате рокли, блузи и дори поли, без да навредите на офисния дрескод. Особено ако разредите романтиката с обувки с ниска подметка.

 

Тесни презрамки

Дизайнерите са помислили за красотата на тесните презрамки, които помагат на женската фигура да изглежда още по-крехка и грациозна. Ето защо това лято се срещат много сандали с тънки и тесни презрамки. Тази тенденция се смята за най-сексапилната през предстоящия сезон, така че не забравяйте да включите няколко топа, сандали и гащеризони в гардероба си.

 

Мини поли

Докато се увличаме по манията за свръхголеми размери, някои елементи станаха по-къси и по-екстремни. Това се отнася не само за топовете  и късите блузи, но и за полите. При един нов прочит образът, базиран на тях, не изглежда крещящ или провокативен. Но за да го направите, трябва да подберете правилните дрехи за комплекта.

 

Широки панталони

Що се отнася до панталоните, те стават по-широки. Така че тенденцията е за по-широки модели, изключително широко палацо и елегантни класически  панталони. Основното предимство на тези модели е многофункционалността. Подходящи са за офиса, за парти и дори за направата на романтичен тоалет.

Тези панталони  са особено добра комбинация  с винтидж блузи и модерни сака, но също така успешно ще се съчетават с офис сака.

Специално трябва да се споменат панталоните от велур. Ако ги комбинирате с "летящи" шифонени блузи, ще получите елегантен тоалет, а с просторни плетени пуловери - невероятно уютен домашен образ.

 

Разкроени панталони

Една от новите тенденции са панталоните с разрези отпред или отстрани. Ако ги комбинирате със сандали или сабо, визуално ще удължите краката си и целия си силует. Изглеждат елегантно, ще ви помогнат да разнообразите офис облеклото си.

 

Бебешка кукла

Тази тенденция еволюира от миналогодишните колекции и модата е безкрайно благодарна за нея. Моделите  Бебешките кукли са всепризнати заради своята универсалност и декоративни качества.

Стилът на Baby Doll се определя от повдигната или спусната талия, надиплени ръкави, малко деколте и надиплена  пола. Интересното е, че популярна стана не само късата версия, но и роклите с макси дължина.

Дамска рокля с атрактивен десен

 

Асиметрия

Асиметричните топове бяха популярни още през миналия сезон. Сега обхватът на асиметрията се разраства и завладява рокли, палта и дори якета. Дизайнерите преосмислят обичайните класически форми и предлагат нестандартни решения.

Този тип рокли са привлекателни не само защото привличат вниманието. Лесно е да се създаде стилна визия без допълнителни аксесоари- цялото внимание се насочва към кройката. Тенденцията помага за разтоварване на модния тоалет, което е особено полезно за създаване на офис комплекти дрехи.

 

Каре

Един от хитовете в областта на модерните щампи. Използва се навсякъде - върху блузи, сака, панталони, топове и дори върху маратонки. Дизайнерите препоръчват да се комбинират няколко вида каре в рамките на един тоалет, а също така да се включат в образа хоризонтални райета или флорални щампи.

Особено популярни ще бъдат карираните панталони. С тях трябва да се комбинират основна едноцветна тениска, тениски в летен стил и топове, рокли, ризи, oversize пуловери и карирани якета.

 

Цветя

Друг мегапопулярен принт, който украсява рокли, блузи, тениски, топове и дори якета бомбър. Всички са толкова отегчени от изминалата изолацията, че искат почивка, фойерверки, ярки цветове и повече природа. Не се притеснявайте  и заложете на изразителни флорални мотиви - малки диви цветя или луксозните големи щампи.

 

Палитра

Когато става въпрос за актуални цветове, те винаги са много. Но можем да подчертаем няколко интересни цветни решения.

"Бонбонените" нюанси като лилаво, прасковено, нежно розово и синьо се използват навсякъде  и изглеждат страхотно. Монохромни тоалети на тяхна основа са чудесно и стилно попадение.

Слънчевожълтият нюанс е признат от института "Пантон" за основен нюанс на предстоящия летен сезон - не забравяйте да имате в гардероба си рокля, топ или панталон в този красив, жизнен цвят.

Другият популярен цвят е фуксия- за тези, които не харесват "сладките" розови нюанси и искат да добавят цвят към образа си. Важно е да знаете, че изразителната рокля в цвят фуксия е по-добре да се комбинира в тоалет  с неутрални или контрастни цветове.

Дамска блуза с ефектни ръкави в жълто

Заключение

Сезонът обещава да бъде интересен, ярък и разнообразен. Ще можете да създавате тоалети, базирани на семпли силуети и удобни модели, като например спортни екипи. Но в същото време остават на мода крещящи детайли, като дантелени ръкави, дантелени рокли, асиметрия, разрези и масивни рамене.

Ние от магазини Креатив вече сме готови с артикули в последните модни тенденции. При нас са налични летни рокли, блузи, дънки, тениски, поли, панталони, които ще оформят вашия елегантен летен стил.