Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Плетени рокли: с какво да комбинирате?

09/11/2021

Модните дизайнери никога не пренебрегват плетените рокли. Тенденциите от последните няколко години са насочени към издигане на естествената красота и женственост, така че роклите се превърнаха в незаменим елемент в гардероба на всяка жена.

Плетената рокля е модна тенденция този сезон. Модните дизайнери ни предложиха голям брой стилове, декори и цветове, които позволяват на всяка жена да избере най-подходящия модел за себе си. Въпреки голямото разнообразие, дамите трябва да бъдат много внимателни към такава рокля, защото текстурата на плетена рокля може визуално да добави допълнителен обем на бедрата или талията.

Новите модни колекции са предназначени да разсеят този мит, като ни предлагат модели плетени рокли, които са създадени за хармония, лекота и изящество.

Как да изберем правилната плетена рокля

Как да изберем правилната плетена рокля?

Асортиментът от плетени рокли е много голям, като същевременно не се ограничава само до моделите с плътна плетка, които наистина могат да запълнят визуално всеки силует. Вталените леки рокли, които могат лесно да се комбинират с различни аксесоари, създавайки уникален външен вид, винаги ще бъдат търсени и популярни.

Особено популярни са плетени рокли с А-силует, калъфи или флиртуващи модели с пухкава пола. Ако успеете да изберете правилния стил, можете да подчертаете достойнството на вашата фигура и да направите визията си много женствена.

Стилистите препоръчват вълнени къси рокли, които подчертават краката. Популярни са и плетените рокли до ходилото, които са малко прилепнали към фигурата.

Миди роклите са подходящи за много момичета, като дължината може да бъде до коляното или по-ниска.

За момичета с подчертана тънка талия и широки бедра са подходящи рокли в стил ампир. Той подчертава силуета и в същото време скрива недостатъците на фигурата.

Дамите с малко коремче, които искат да го скрият, трябва да обърнат внимание на моделите с трапецовиден силует, който може да направи фигурата по-тънка, а краката визуално по-привлекателни и по-дълги.

Момичетата с наднормено тегло трябва да избират широки рокли със средна дължина и  да се откажат от тесните  рокли.

Всяка плетена рокля може да бъде допълнена с тънка каишка на талията, която визуално да раздели фигурата на две равни части, като се фокусира върху талията.

 

С какво да комбинирате плетена рокля?

Плетената рокля е доста спорен елемент от гардероба. Има толкова много стилове, че при избора на обувки за плетена рокля много дами се объркват.

 

Ежедневен стил с плетена рокля

Градският стил или  ежедневният е най-познат за много момичета, защото те използват дрехи в този стил много по-често, отколкото, например, вечерния или бизнес. Използвайки  рокли в ежедневен стил всеки ден, понякога дори не  се замисляме за факта, че създаваме уникални образи.

За да създадете ежедневна визия,  изберете свободна рокля, която не трябва да приляга на фигурата ви, но е необходимо да добавя лекота и свобода на изображението. Оптималната дължина на такава рокля е до коляното.

Тази визия може да бъде допълнена с високи ботуши, светлосиви ботуши, боти до глезена или ботуши до коляното. Изберете обувки на платформа или токчета, за да балансирате визията и да я направите по-женствена.

Стилно ще изглежда и комбинация от плетена рокля и спортни обувки. Особено тази комбинация ще бъде оценена от млади момичета, които водят активен начин на живот. В този случай трябва да изберете мокасини или маратонки в светли нюанси. Не трябва да носите плетена рокля със сандали, чехли, балетки или класически обувки.

 

Бизнес изображение с плетена рокля

Бизнес моделите плетени рокли се изразяват в тъмни и светли цветове. Днес на мода са черни, кафяви, сини и сиви цветове, които са в състояние по-точно да изразят образа на изящна и изискана бизнес дама.

В този случай силуетът на плетена рокля трябва да е прав или втален, а дължината да е до коляното или под.

Можете да разнообразите своя строг бизнес имидж с подходящите обувки. За да не изглеждате като „сива мишка“ с помощта на сдържано тъмно облекло, трябва да изберете класически обувки със затворена пета и връх, както и да обърнете внимание на материала,  на декора на обувките си. Велур или лачена кожа ще изглеждат особено интересни. Освен това цветът може да бъде както класически, като черен, кафяв, сив или син, както и по-интензивен.

В бизнес визия е неприемливо да се използват претенциозни обувки със закачлив декор, както и комбинация от няколко цвята. Бизнес визията може да бъде допълнена със скромни бижута от камъни или перли в приглушени нюанси.

 

Плетена рокля в стил минимализъм

Основната характеристика на изображението в стила на минимализма е липсата на ненужни детайли и декорации. Цветовата палитра на тези рокли обикновено се поддържа в сдържани спокойни тонове. Силуетът е свободен или полуприбран, а дължината е под коляното.

Минималистичната рокля е идеална за среща с приятели или разходка. Повечето от тези рокли имат необичаен стил, могат да са с асиметричен подгъв, нестандартен стил на маншети или ръкавите. Това изображение не се нуждае от допълнителни аксесоари, защото и без тях ще изглежда привлекателно.

Минималистична рокля трябва да се комбинира с обувки на висок ток и може да бъде допълнена със стилна чанта с всякакъв размер.

 

Екстравагантен тоалет с плетена рокля

Ако сте уморени от скучни стилове и цветове, необичайни плетени рокли в етнически или екстравагантен стил ще ви зарадват. Освен това силуетът на такива рокли може да бъде абсолютно всякакъв, а дължината е средна.

Отличителна черта на роклята в този стил е използването на различни тъкани и модели, които ще украсят вашето облекло. Това изображение също няма да се нуждае от допълнителни аксесоари. Можете да го разнообразите само с дамска чанта, обувки и бижута. Също така, не забравяйте за подходящата прическа и грим.

Пъстри модели, ярки цветове, нестандартни форми и обемни необичайни текстури характеризират този стил, който е предназначен за смели момичета, които са готови да експериментират.

За обувките най-подходящи са спортни и класически модели, като ботуши, обувки  на платформа или токчета.

 

Плетена рокля с дънки и клин

Тази комбинация е допустима само ако сте избрали къса плетена рокля, наподобяваща дълъг пуловер. Като долна част на такава рокля, клинове, както и тесни дънки или панталони ще бъдат подходящи. В този случай трябва да изберете такива модели, които ще прилягат плътно на краката ви, за предпочитане в черни или други тъмни цветове, за да не създавате допълнителен обем.

 

Модерни плетени рокли 2021-2022

 

Модерни плетени рокли 2021-2022

Плетената мода избира обема през 2021-2022г. Обемните плетени елементи са новост, предложена ни от дизайнерите тази година.

Преди това роклите определено бяха със стегнат и прилепнал силует. Единственото изключение беше за трапецовидни тоалети, но сега на върха на популярността са особено обемисти неща, които са създадени с помощта на технология за плетене на една кука.

Идеи за уникална визия:

  • Трябва да изберете обемна мрежеста рокля, която не само ще изглежда добре, но и лесна за допълване с други дрехи. Пасва идеално на чорапогащник от плътен материал. Добавете обувки на висока платформа и визията е почти завършена. Облекло като това не изисква много бижута,затова малка верижка около врата или гривни ще са достатъчни.

  • В зависимост от това каква плътност на плетене изберете, под плетената дреха се носи горнище. Ако цветът на горната част е избран правилно, той изглежда модерен и елегантен. В случай на използване на плътен трикотаж, под горната част, можете да изберете черен връх. Добра комбинация е  от тон в тон - продуктът под тоалета и самият тоалет да  бъдат от същия цвят и точно същия нюанс.

  • Следейки внимателно модните ревюта, ще забележите, че присъствието на трикотаж се наблюдава и във вечерната рокля. Остава само да изберете правилните цветове, и да допълните с аксесоари. Можете да украсите тази версия на вечерна рокля с красиво направена коса, умело подбрана чанта и обувки.

 

Практически съвети за избор на плетени рокли 2021-2022

Как да изберете плетен артикул за вашата фигура? Ето някои насоки за избор на модели според  вашата фигура, за да можете да сбъднете мечтите си.

  • фигура тип правоъгълник

Възползвайте се от тоалет, който подчертава или създава талията (да речем с колан или шарка). Вертикално плетените платове ще ви накарат да изглеждате по-високи и ще подчертаят фините извивки. Внимавайте с плътните хоризонтални ивици, защото те само ще подчертаят заобленоста на формата.

  • фигура тип сърцето

Дамите със сърцевидна фигура изглеждат най-добре в нежни рокли тип пуловер. Изберете тънко, прилепнало по тялото трико с прилепнали или скъсени ръкави. Балансирайте стегнатите си бедрата с цяла или разкроена пола. Ивици на талията и полата създават илюзията за ширина в долната част.

  • круша

За да балансирате формата на круша, изберете облекло с плътни горни детайли. Можете да носите тясна пола, но не трябва да е много тясна. Не избирайте модели с големи шарки и хоризонтални линии, защото те само ще разширят долната част. Но в горната част  големите ивици ще помогнат за балансиране на силуета.

  • пясъчен часовник

Момичета с фигурата на пясъчен часовник могат да носят всяка рокля с пуловер, която пожелаят. Потърсете тънка кройка (макар и не прекалено стегната) и се насладете на линии и форми, които отбелязват талията или удължават тялото ви.

  • дребни жени

Изберете облекло, което е над коляното, подхожда на фигурата ви и има някои закачливи детайли като колан или ярка щампа.

Ако искате да носите по-дълга рокля, уверете се, че подгъвът е по-висок или по-нисък от прасеца, а също така помислете за боти с токчета.

 

Следвайки внимателно модните тенденции ще забележите, че тоалетите показват наличието на трикотаж. Това е модерно. И наистина превръща обикновените неща във връх на съвършенството, което  е  тенденция на сезона.

Плетените рокли ще подхождат на всички момичета, независимо от техния ръст и тип тяло. Основното нещо е да изберете правилния модел. Тогава можете да попълните гардероба си с уникална рокля, която ще заеме достойното си място във вашия бизнес и ежедневен външен вид.