Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Най-модерните дамски сака за пролет-лято 2024

16/04/2024

Първоначално сакото е елемент само от мъжкия гардероб. Но в наше време е невъзможно да си представим дамския гардероб без поне едно сако. То се превърна в много универсален артикул от дамското облекло, подходящ за различни визии и оформящ тоалетите за различни поводи.

Модерното дамско сако за сезон пролет-лято 2024 - това е преди всичко актуална кройка, която ви отива и пасва на фигурата ви.

Цветовата гама на дамските сака може да бъде разнообразна. Най-модерните цветове за сака са:

  • розово
  • лимонено жълто
  • кафяво
  • млечно бяло
  • бежово
  • маслинено зелено
  • светло синьо
  • люляково
  • теракота
  • бяло
  • черно

Класическо дамско сако

Това е най-популярният модел сако, който ще отива на всяка фигура и ръст на дамите, важното е да изберете своята дължина и кройка. Класическата дължина на това сако е до средата на бедрата, силуетът е полуприлепнал. То е подходящо както за делова визия, така и за вечерна.

 

Двуредно дамско сако

От класическото дамско сако го отличават два реда копчета, при които едната страна не се закопчава. Двуредното сако прекрасно се съчетава с панталон или пола от същата материя. Такова сако ще изглежда чудесно със спортни дрехи, тъй като правата кройка позволява то да се комбинира свободно с други дрехи.

Ефектно дамско сако в черно и пепит

 

Дамско сако на карета

Принтът на карета ще бъде винаги актуален, както и саката с такъв принт. Те са универсални, практични и изглеждат много женствено. С тях могат да се комбинират панталони и поли от различни материи, важното е цветовете да стоят хармонично. Със сако на карета ще създадете много стилна делова визия, в която ще се чувствате комфортно.

 

Дамско сако oversize

Саката oversize могат да изглеждат доста екстравагантно на вид, но ако ги комбинирате правилно, ще се изненадате как ще преобразят фигурата ви. Съществува мнение, че oversize саката отиват само на слаби момичета, но това не е вярно. Те прекрасно коригират фигурата на пълните дами, ако изберат правилния oversize модел. С такива сака със сигурност ще можете да създавате прекрасни модерни визии за топлия сезон.

 

Удължено дамско сако

Удълженото сако е един от най-модерните модели за пролет-лято 2024. Много често тези сака  се носят като рокли, като просто се подчертае талията с колан или пояс. Те се съчетават великолепно с шорти и топ, което е прекрасен избор за летните дни и вечери. Удължените сака изглеждат страхотно в комбинация с клинове.

 

Скъсено дамско сако

В колекциите си пролет-лято 2024 дизайнерите ни представиха немалко модели скъсени сака. Те се използват както в костюми с панталони или поли, така и като самостоятелен вариант. Костюм със скъсено сако и пола до коляното изглежда прекрасно с обувки с равна  подметка, а костюм с palazzo панталони и късо сако ще хармонира добре с класически обувки тип "лодка".

Късо дамско сако в зелено

 

Дамско сако на райе

Принтът на райе на саката изглежда много стилно в дамските визии. Най-актуалният вариант на райе е в същия цвят като сакото, но в малко по-тъмен или по-светъл нюанс. Сака с такъв принт могат да станат акцентни елементи във визията, затова ги съчетавайте с дрехи в неутрални нюанси.

 

Дамско двуцветно сако

Двуцветното сако е прекрасен вариант за тези, които не могат да решат кой цвят им харесва. То изглежда много оригинално, а двата цвята позволяват да съчетавате това сако с повече дрехи. Допълвайки с красива блуза за вечерна визия, ще създадете много стилен и актуален пролетно-летен тоалет.


Кожено сако

Кожените сака са тенденция за пролет-лято 2024, която няма да си отиде от подиумите скоро. Те се съчетават отлично в следните стилове: street style, кежуъл, спортен шик.
Най-модерните цветове кожа, от които се шият сака:

  • черен
  • кафяв
  • бял
  • бежов

 

Копринени и сатенени костюми със сако

Копринен костюм със сако е прекрасна алтернатива  за лятна вечерна визия. Артикули в пижамен стил отдавна навлязоха в гардеробите на дамите, затова копринен костюм прекрасно ще се впише в тях.

 

Дамско сако с оригинална кройка

Ще успеете да създадете незабравима и неповторима визия, като изберете сако с оригинална нетрадиционна кройка. Това може да бъде артикул с: големи ревери; широк ръкав; прегъване на гърба; разтворено сако със закопчаване отзад;

Благодарение на такова сако ще оформите очарователна и оригинална визия, която със сигурност ще се запомни за дълго.

 

Дамско сако с колан

Да подчертаете прекрасната си талия ще ви помогне колан. Той  може да бъде акцентен елемент на визията ви. Разновидностите на коланите, които най-често използват дамите са:

  • кожен в тон със сакото
  • колан от метални вериги
  • кожен в акцентен цвят
  • колан + чанта за кръста

Много често в комплект със сакото има  и колан от същата материя. Той отлично ще коригира фигурата ви и прекрасно ще подчертае талията. Съчетавайки сако с колан и пола с дължина миди, ще създадете красива и стилна делова визия, а за вечерен тоалет го съчетайте с рокля с пайети.

 

Дамско сако с пайети

Това е прекрасен вариант за дамско сако за празнична и вечерна визия, което ще ви придаде женственост и очарование. Можете да го допълните с рокля, класически обувки  и ярка чантичка. Пайетите винаги са ярки и игриви, те придават на визията ви нотки на естетика и нежност.

Елегантно дамско сако в черно

В съвременния гардероб дамските сака могат да се носят както с рокля и обувки с токчета, така и със спортни комплекти и маратонки.

Сакото може да бъде перфектно допълнено с различни аксесоари, които да придадат завършеност на вашия стил. Ето няколко идеи:

  • Шал или шалче: Добавете шал или шалче за допълнителен слой на текстура и стил. Можете да изберете шал в съответствие с цветовата палитра на сакото или да заложите на контраста за по-интересен вид.

  • Шапка: Тя е чудесен начин да завършите визията си, особено през по-студените месеци. Изберете модел, който се хармонизира с формата и стила на саката ви.

  • Чантичка или раница: Добавете акцент към вашия стил, като комбинирате саката с чантичка или раница. Изберете модел, който отразява вашия стил и бизнес.

  • Гривни: Добавете шик към визията си с няколко стилни гривни. Изберете изделия  от  различни материали, текстури и цветове, за да създадете уникален вид.

  • Обеци или колиета: Добавете блясък и женственост към вашата визия с обеци или колиета. Изберете аксесоари, които да се допълват с цветовата палитра или формата на саката ви.

Комбинирайте различни аксесоари в зависимост от повода и вашите предпочитания, за да създадете стилна и индивидуална визия.

 

Дамски сака от Creavite BG

В нашите магазини Cretive може да намерите различни стилове сака, които ще ви помогнат да създадете стилни тоалети за новия сезон пролет-лято 2024г. Избрали сме за вас най-актуалните модели и цветове, които ще допренесат за изграждането на една очарователна визия.

Свързани продукти