Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Най-модерните колани за жени

02/04/2024

За да създадете перфектен външен вид са нужни не само стилни дрехи, но и ефектни аксесоари. Понякога те са необходими за да поставят модерен акцент, но към дамските  колани се обръщаме и за друга важна мисия - създаване на красив силует. Модните тенденции при коланите за жени са разнообразни, но има няколко вида артикули, които са необходими при оформяне на стилен тоалет:

 

Тънък колан

Тънките колани отново са в тренда - не сме ги виждали на модната сцена приблизително от 2010г. Тогава те се смятаха за базов аксесоар, който акцентираше върху панталоните и не им позволяваше да "висят" на ханша. Но сега модният статут на тънките колани се промени - те станаха Ultra тренд. Всъщност аксесоарът се завърна в обновена версия - в миналото остана декорацията във вид на нитове, метални шипове и други елементи. Днес лаконичните едноцветни варианти с минималистична тока отново са готови да завладеят модния връх.

 

Колан в стил "старо наследство"

Този стил се отрази не само на дрехите, но и на аксесоарите. Тук не трябва да се търси старата традиция - да се подбира колан, който някога е фигурирал в тоалетите на аристократите. Всичко е много по-лесно! Залагайте на лаконичен кожен колан с минимилистична тока без детайли и гравюри. Колкото по-просто, толкова по-добре. Цветовата палитра трябва да е ненатрапчива - шоколадов, черен или бежов нюанс ще бъдат идеални варианти за всеки аутфит.

Дамски колан с атрактивна катарама

 

Колан-верижка

Днес неволно се връщаме към стилове от минали  години, когато модните фенки носеха верижки на кръста или мъжки колани на панталоните. Миналото лято този тренд се завърна, а подобните стилни решения отново станаха актуални. Истината е, че сега трябва да се откажем от колани-верижки с различни декоративни фигурки - те само ще направят стила да изглежда лековато. Но обикновените овални метални колани ще са много подходящи.

 

Двоен колан

Защо да носим само един колан, ако може няколко? Преди време  се сблъскахме с тренда на панталони с двоен колан, а сега дойде ред и на коланите. Ще бъде много по-ефектно, ако подберем идентични по размер аксесоари. Определете за какъв тип облекло ще използвате колана - за рокли, поли, панталони, туники и т.н. Това ще ви помогне да прецените желаната широчина и дължина на колана. С цветовете може да се поиграе, но е важно да не се прекалява с експериментите - все пак аксесоарите трябва да съвпадат един с друг. Изберете неутрален цвят като черно, кафяво, бежово или бяло, които са най-универсални и лесни за комбиниране. Ако търсите колан за определен тоалет, потърсете съвпадащ или контрастен нюанс. Още една стилна идея е да се комбинира лаконичен колан с акцентен артикул.

 

Ултра широк колан

Не е трудно да се досетим, че широките колани са модерните конкуренти на тънките. Но сега и двата модела са на мода! Факт е, че масивните аксесоари не са за това, да поставят акцент на ханшовете - те "се преместиха" на талията и напомнят на стилно допълнение. Тези колани обикновено са изработени от плътна и здрава материя като плат, еко кожа или естествена кожа. Материята трябва да е достатъчно твърда, за да стои добре около кръста и да запазва формата си. Заложете на стилни  лаконични варианти с неярка тока - така тоалетът  ще изглежда по-луксозен. Ултра широкият колан е чудесен за подчертаване на тънка талия и създаване на силует тип"пясъчен часовник". Най-добре изглежда върху по-семпли и изчистени дрехи, за да изпъкне максимално, може да се носи на талията или малко по-ниско на ханша.

Чудесен избор е за освежаване на рокли, туники, сака, дълги пуловери. Широкият колан носи ретро усещане от 50-те и 70-те години на миналия век, така че е подходящ за винтидж стайлинг. За по-смелите модни дами  има "горещо" модно предложение - сложете ултра широкия колан на гърдите, за да се превърне в топ-бандо. Екстравагантен и смел избор.

 

Колан в тон с изделието

Ако по-рано беше модерно да се избират акцентни колани, които разнообразяваха всеки базов тоалет, то сега модните правила се промениха. На мода са аксесоарите, които се сливат с дрехата - особено ако се касае за ярки панталони или пола. Друг плюс на монохромния дует е, че чудесно издължава силуета.

 

Колан във винтидж стил

Не може да сме в унисон с модните тенденции без нашумелия тренд за винтидж дрехи и аксесоари. Леките "издраскани" места, позлатата, тези ефекти сега украсяват всички модни изделия, а коланите не останаха изключение. Обърнете внимание на материала - през различните периоди са били на мода колани от естествена кожа, текстил, метални елементи и др. По-широките колани са подходящи за по-висока талия и ретро визия например от 50-те години. По-тесните и минималистични колани са типични за 60-те и 70-те.  Може да се заложи не само на ретро колан, но и на самата тока - минималистичната гравюра, "изрязаните" шарки или малките камъчета определено ще ни пренесат в миналото. Комбинирайте колана с подходящи дрехи и аксесоари от същата епоха за още по-автентична винтидж визия.

 

Заключение

Коланите са чудесен аксесоар, който допълва стилно дамските тоалети, давайки възможност за създаване на модерен външен вид. В магазините на Creative са налични различни видове колани, които перфектно ще допълнят вашата визия, следвайки последните модни тенденции.

Свързани продукти