Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модни цветове за сезон есен-зима 2021-2022

31/08/2021

Заедно с водещи дизайнери на модни къщи, Pantone Color Institute разработва и предлага цветова палитра въз основа на анализ на модните тенденции. Според експерти тя е в съответствие с актуалните тенденции. Дизайнерите на водещите марки от модната индустрия се запознават с десетте модерни цвята за сезона и ги прилагат в своите колекции.

Според Pantone Color Institute, модерните цветове есен/зима 2021-2022 подчертават стремежа към нюанси, които насърчават самоизразяването. Има и ексцентрични цветове, които дават спокойствие и надежда.

Pantone в тази есенна цветова палитра предлага свеж поглед върху класиката чрез смесица от традиция и оригиналност. В тази ярка палитра, сочните топли  нюанси на червено , освежаващи те нюанси на морето и синьото небе, както и слънчево Illumining намериха своето място.

 

Основните тенденции в модата и тяхната интерпретация в цветовата палитра

Често можете да чуете израза „модата диктува“, но това не е съвсем правилната теза. Модните тенденции са преосмисляне на естетическите вкусове на обществото през очите на специалисти в модната индустрия. Въз основа на това те формират своите препоръки. Тези съвети ви помагат да създадете свой собствен индивидуален, уникален образ.

Палитрата от модни тонове е оформена по такъв начин, че обхваща целия спектър, но с доминиране на отделни цветове. Цветовата схема е реализирана не само в едноцветни дрехи, но и смесена в популярните щампи за сезона.

Модни щампи:

  • клетка
  • флористични мотиви
  • геометрия, абстракция
  • „Хищнически“: ягуар, леопард, крокодилска кожа, змии
  • различни шрифтове, букви, цифри
  • Шарки "гоблен", "килим"
  • анимализъм

Разнообразието от цветове, популярни през този сезон, определя цвета на дрехите, включително и за модните подиуми. Моделът (определен набор от повтарящи се цветове, шарки) задава тона.

 

Модните цветове в дрехите есен-зима 2021-2022

Модните цветове в дрехите есен-зима 2021-2022

Десетте основни цвята на сезона изглеждат нетипични: те имат както ясно пролетни пастелни нюанси, така и ярки летни цветове.

Цветовата палитра е съставена по такъв начин, че всяка жена може да избере своя собствена цветова схема, въз основа на вкусове и предпочитания.

 

"Fedora fuchsia"

Според каталога на Pantone - интересен е интензивният, леко смел цвят фуксия с ярко розови нюанси. Донякъде необичаен цвят за хладния сезон, но действа като антагонист. Този тон сякаш предизвиква мрачното ежедневие. От гледна точка на контекста, той е по-подходящ за младежки гардероб, но това не е съвсем вярно: има тенденция в модата жените на по -зряла възраст да не се затварят в рамките на палитра от сдържани тонове.

Свежите, живи цветове правят жената да изглежда по-млада, внасяйки нотки на дисонанс в традиционната интерпретация. 

Може би защото ярко розовото с лилав оттенък  кара да  ви забележат отдалеч или може би интензивната му енергия привлича вниманието към себе си. Във всеки случай този цвят символизира радост, романтизъм и щастие, прави дрехите празнични и игриви, а също така казва, че собственикът му осветява всичко около себе си и споделя доброто си настроение с всички.

 

"Бледа роза"

Pantone 13-1716 е пастелно бледо розов цвят. Тук липсва яркост и дързост. Това е нежен, романтичен тон, който обгръща и успокоява. Тонът е идеален за създаване на женствена визия, но с правилната комбинация от цветове можете да създадете аристократичен, изтънчен вид. Използвайте меки нюанси на сивото като придружител.

Първото нещо, което ще напомни деликатния розов цвят, са красивите рози - треперещи и романтични, които олицетворяват младостта и чистотата, зародилите се романтични чувства. А в дрехите този цвят е символ на изтънченост и елегантност.

 

"Син Миконос"

Pantone 18-4434. Този цвят е получил името си поради асоциацията си с Егейско море близо до остров Миконос. Дълбок, наситен син цвят. Има нотки на спокойствие, стабилност. В същото време наситено син нюанс донякъде освежава изображението. Това е универсален цвят, който може да се комбинира с широка гама от нюанси. С бяло е оптимистична симфония, с червено е изразителна комбинация, особено за карирани щампи.

С нюанси на жълто - ярка весела смелост. Син Миконос изглежда страхотно в монохроматична версия. 

Този ярко син цвят ще ви напомня за лятната ваканция, топлото Егейско море и гостоприемния гръцки остров. 

 

"Родонит"

Pantone 19-3838, дълбоко лилаво синьо. Тъмният нюанс на синьото се вписва в традиционната интерпретация на модните цветове на есен-зима 2021-2022. Подходящ за модели връхни дрехи, бизнес костюми. Служи като добър фон както за ярки, наситени цветове, така и за пастелни цветове, като ги подчертава.

Родонитът в модната палитра 2021 - 2022 е наситено лилав цвят със син оттенък. Цветът е дълбок и загадъчен. Самата дума - родонит обаче се свързва със съвсем различен цвят, а именно с розово.

Но Pantone Color Institute има свои собствени цветови предпочитания, както и техните имена. Тъмно лилавото е благороден и наистина мистериозен цвят, така че през новия сезон не забравяйте да носите дрехи в този цвят.

 

"Пролетно езеро"

Pantone 18-4221. Много спокоен, балансиран нюанс на светло синьо. Името подсказва, че тонът наподобява цвета на повърхността на езеро. Той  успокоява, изглажда острите ръбове на изразителните   цветове. Съчетава се добре с пастелни цветове. Подходящ за бизнес гардероб, комбинира  се безпроблемно с ежедневния уличен стил.

Светлосиньото "Пролетно езеро" е въплъщение на свежест и спокойствие. Този нюанс е по -твърд от небесно синьото и по -мек от синьото Миконос.

 

"Леприкон"

Pantone 18-6022. Интензивен нюанс на зелено. Лепрекони - какво е това или... кой?  Това са мънички горски мъже от ирландските приказки. Лепрекон е герой от ирландския фолклор, малък магьосник, който изпълнява желанията. Често го изобразяват облечен в изцяло зелено. За сезон 2021-2022г. Pantone включи цвета на зелените ирландски леприкони в модната палитра. Leprechaun е оптимистичен, освежаващ нюанс с богат зелен тон, който носи заряд на горска свежест. Вписва се в модни флористични шарки, изглежда добре и в карирани модели.

 

"Светлина"

Pantone 13-0647. Цветът на годината  озарява цялата колекция есен / зима. Приятелски и оптимистичен, той дава надежда и добро настроение-слънчево, изпълнено с оптимизъм. Може да се използва като изразителен акцент. В монохроматичен дизайн, дрехите в цвят Illumination носят не само заряд на весел оптимизъм, но и правят образа празничен и лек. Цветът е енергийно зареден положително.

 

"Суха глина"

Pantone 17-1340. Самото име подсказва, че това е един от нюансите на жълто-кафявия цвят. Тонът е богат, зареден с енергия на стабилна уравновесеност. Органично се вписва в модните цветове на дрехите есен-зима 2021-2022. Сдържан, леко строг нюанс с топъл жълт оттенък е идеален за бизнес стил, използван като фон за подчертаване на ярки акценти.

 

"Коренова бира"

Pantone 19-1228. Плътен, наситено тъмно кафяв цвят. Светложълтият нюанс прави „кореновата бира“ по-топла и благородна. Цветът е дълбок и изразителен, подходящ за шиене на модели връхни дрехи, комплекти панталони. Комбинира се с есенната цветова палитра.

Изглежда, че този цвят може да има само едно име - кафяв, може би и шоколадов. Но специалистите  по цветове имат уникално въображение, предлагайки имена за различни цветови нюанси. В този случай това е "коренна бира". Тази напитка всъщност се прави от кората на дърво, наречено сасафрас, което е популярно в Северна Америка. 

 

"Огнена вихрушка"

Pantone 18-1453. Дълбок, богат, изразителен червен цвят. Трябва да се отбележи, че алените цветове вече са включени в списъка на най-модерните, те добавят динамика към изображението. Червеното има силна енергия, съдържа нотки на предизвикателство, желание за промяна. Можете да почувствате това, ако облечете червено палто и се разходите по улицата, много минувачи неволно ще се обърнат. Огнената вихрушка е тон, който може да се използва като акцент.

Fire Whirl е огнен вихър. Ярък нюанс на червено зарежда всичко около себе си със своята „огнена енергия“.

 

Колекцията от модни цветове в дрехите за есен-зима 2021-2022 включва нюанси на почти цялата съществуваща палитра. Препоръките на експертите от модната индустрия служат като ориентир за създаване на модерен имидж. Всяка жена избира цветова палитра според индивидуалните характеристики на външния си вид.