Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модни тенденции при дамите за сезон пролет-лято 2023

25/04/2023

По време на седмиците на модата в Ню Йорк, Париж, Лондон и Милано водещи дизайнери показаха колекциите си за предстоящия сезон пролет-лято 2023г. С какви нови тенденции те изненадаха световните подиуми?

Трябва да отбележим, че предстоящият сезон ще бъде оригинален и интересен. Модните дизайнери ни насърчават да не се страхуваме, да създаваме уникален многостранен образ, съчетавайки на пръв поглед несъвместими цветове и стилове и можем да сме уверени, че лятото ще бъде горещо и необикновено.

Всяка жена очаква с нетърпение настъпването на пролетта и лятото, за да свали  палтата и дебелите дрехи и да облече по-леки модерни тоалети. За да улесним избора ще се опитаме да откроим основните тенденции.

 

Цветови схеми

Наред с умерената цветова гама, през лятото на 2023г. на мода са пъстрите, сочни цветове, с възможност да се акцентира върху два ярки нюанса едновременно, например да се носи жълто яке с лилава пола или дънки. Не се страхувайте да експериментирате!

Играта с контрастни цветове в облеклото ще създаде необичаен, но оригинален и хармоничен образ, ще подобри стилът ви. Най-модерните цветове през този сезон са всички нюанси на синьото, зеленото, жълтото и червеното.

Можете да комбинирате лилави къси панталони и тюркоазена риза, изумрудено сако с жълта тениска, индигови дънки с червена блуза. Вашето слънчево  настроение, съчетано с такова ярко облекло, със сигурност ще се хареса на околните.

Ако монохромните елементи не ви допадат, заложете на дрехи с геометрични допълнения в различни пастелни нюанси.

 

Принтове

През сезон пролет-лято 2023 най-модерните и актуални принтове са флоралните. Женствеността и романтиката могат да присъстват в образа ви, ако носите поли и рокли от леки материи с огромни цветя. И през този сезон животинските щампи като леопардова, змийска и крокодилска кожа няма да излязат от мода. Момичетата, които обичат да коригират фигурата си, трябва да заложат на  райето. Най-важното е то да е контрастно, а хоризонтално или вертикално, тясно или широко - това е въпрос на избор на всяка дама.

Атрактивна дамска рокля

Класически летни визии 2023

Модните нововъведения не пренебрегват и консервативния делови стил. Опитайте се да допълните строгия костюм с оригинални аксесоари или носете ярка блуза или риза под сакото. Вземете рокля със строга кройка, но в ярки цветове.

Панталоните също не излизат от мода през лятото на 2023, както тесните, така и широките. Изборът е ваш и според вашата фигура.

 

Модерни райета

Облеклата на райета ще бъдат много актуални през предстоящия сезон пролет-лято 2023 г. За високите и стройни дами  дизайнерите предлагат рокли и костюми с хоризонтални тесни и широки райета в ярки цветове. За тези, които желаят да скрият недостатъците на фигурата, има дрехи с вертикални райета. Обичайната черно-бяла схема ще бъде чудесно съчетана с ярки цветове, а  пастелни райета (розово, синьо и бежово) с артикули в бели и кремави цветове.

 

Материал

Класическите материи няма да излязат от модните тенденции през пролетта на 2023г. Но хитът на сезона ще бъде рокля, изработена от раздвижена материя, с която можете да се покажете на всяко събитие. Ако изберете правилния стил, ще изглеждате красива и елегантна в нея.

Модерните млади дами този сезон ще заложат на дрехи от шифон, дантела и трикотаж. В гардероба на всяка модерна жена трябва да има лека и ефирна рокля, която ще бъде особено удобна за носене през лятото.

От шифон ще се предлагат блузи, ризи и свободни панталони. С дантелата е много интересно да се експериментира. Този на пръв поглед груб материал е вдъхновил  много дизайнери да създадат дълги до земята рокли в ретро стил.

Големите пайети също са на мода през този сезон. Но не трябва да се прекалява с употребата им, защото тези материали могат да направят едно изделие колкото елегантно и уникално, толкова и крещящо.

Що се отнася до кройката, можете да забравите за резките и прави линии, те са в миналото. През този моден сезон асиметрията е на пиедестал. Роклите, блузите, саката  и полите с неравномерна кройка ще ви придадат сексапил. Абсолютно всяка модна дама рябва да има в гардероба си това лято неща със скъсена горна част. Наслояването също е добре прието. Създайте завладяващ образ: носете тениска под лека рокля с едно рамо, а отгоре - лек тренчкот. Ще изглеждате зашеметяващо.

асиметрична блуза

Модели

През новия сезон пролет-лято 2023 ще са актуални моделите, които подчертават женствеността. Роклите или блузите с отворени рамене ще подчертаят фигурата ви, но кройката не трябва да е под раменете Ще изглеждате елегантно с къси рокли в неонови нюанси: ярко розово и синьо.

Модерната неонова рокля идеално се съчетава със загорялата кожа и не изисква допълнителни украшения. Добре прилепналите къси панталони ще украсят лятната визия. Къси, с висока или ниска талия, с или без джобове - късите панталони в цветовете на дъгата винаги ще подчертават фигурата и ще привличат вниманието. Като цяло през следващия сезон се препоръчва да забравите за тъмните цветове, дори за офиса изберете костюми в бежови или шам фъстъкови нюанси. Роклите, тениските и блузите с пайети са тенденцията на сезона.

 

Аксесоари за пролет/лято 2023

Визията, която сте избрали, би била скучна без присъствието на оригинални бижута и аксесоари. Най-популярните аксесоари през този сезон включват обеци на етажи, мъниста, верижки и колиета в етнически стил. Кожата, мънистата, панделките и камъните също са в модните тенденции. Аксесоарите трябва да бъдат големи - например големи обеци или пръстени, или дори агресивни гривни, които могат да бъдат  в няколко части.

Предстоящият сезон пролет-лято 2023 дава на модата пълна свобода да реализира фантазиите си. Експериментирайте с нюансите и бижутата и не се страхувайте да изглеждате дръзко и стилно!

В магазините Creative вече са налични последните модни изделия като рокли, поли, блузи, къси панталони. Посетете ги и направете своя избор, за да сте в крак с последните модни тенденции за предстоящия сезон.