Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модни слънчеви очила 2022: тенденции и новости

10/05/2022

Носим модерни слънчеви очила както през зимата, така и през лятото. Те предпазват очите ни от вредното ултравиолетово лъчение и действат като стилен аксесоар, а напоследък служат и като допълнително средство за защита от вируси.

През 2022г. дамските модни слънчеви очила се превърнаха от утилитарен аксесоар в основен, който може да допълни стилно облеклото. Дори един обикновен тоалет може да бъде преобразен като го допълните с подходящите тъмни очила. Те са актуални не само през топлия сезон, но и през цялата година, затова е по-добре да закупите няколко чифта и да ги комбинирате с всяко облекло.

За тази година дизайнерите представиха модерни колекции очила, сред които можете да изберете тези, които определено ще ви харесат. Не забравяйте, че този аксесоар ще добави цялостност и завършеност на изображението. Вижте тенденциите за 2022 г. и изберете модела, който отговаря на вашите предпочитания и начин на живот!

Модни слънчеви очила 2022: тенденции и новости

Какви модни тенденции и новости определят модата за очила през 2022?

  • Огромни очила
  • Цветни стъкла
  • "Мъже в черно"
  • Бяла рамка
  • Футуристични очила
  • "Пеперуди" или "котешко око"
  • Шестоъгълници и правоъгълници
  • Необичайни форми

Огромни очила

Масивните очила, които покриват половината от лицето, са отговорът на дизайнерите на пандемията и необходимостта от „покриване“ на претъпкани места. Роберто Кавали и Сен Лоран фокусираха вниманието си върху черни и огледални непрозрачни „маски“

Най-често срещаните форми са: овални, кръгли, квадратни със заоблени ъгли. За да се съобразите със съвременните модни тенденции, си струва да закупите аксесоар в обемна и груба рамка. За да създадете действително изображение, можете да изберете очила:

  1. с розови рамки
  2. с голяма верига
  3. в неонова рамка

Предимството на oversized е, че големите очила правят женските черти по-елегантни и интересни. Аксесоарът е хармонично съчетан със зимни и летни дрехи, може да се носи както с пухено яке, така и с рокля.

 

Цветни стъкла

Ярките и пастелни нюанси на стъклата определено ще се превърнат в акцент на вашето изображение. В този случай рамката може да бъде бяла или почти незабележима метална и в същия цвят като стъклата. В колекциите пролет-лято има много различни вариации на тази тенденция.

 

"Мъже в черно"

Незаменим атрибут на главните герои на този култов филм са очила с черни непрозрачни стъкла. През новия сезон модни къщи и много други дизайнери ни предлагат да опитаме  с това изображение. Модните  форми на  тези слънчеви очила  са квадратни, трапецовидни и  с тесни удължени рамки.

 

Бяла рамка

Белият цвят през лятото е постоянен фаворит. Така че изберете всякакви модерни бели рамки - и няма да сбъркате! Примерите са в новите колекции на Sportmax, Elie Saab и Max Mara.

Тъмните очила в стилна бяла рамка, като  на Брижит Бардо или Одри Хепбърн, се завръщат на модните подиуми. Аксесоарът е идеален за създаване на пролетни тоалети, както ежедневни, така и вечерни.

Слънчевите очила в бяла рамка са най-добрият летен вариант, който се съчетава с почти всички летни женски визии. Тази година е актуална комбинацията от снежнобяла рамка с кафяви или черни стъкла, като такава рамка е особено добра в големи и средни форми.

Какви модни тенденции и новости определят модата за очила през 2022

Футуристични очила

Тънки, футуристични извити очила се съчетават чудесно с всичко, напомнящо стила от 90-те. Ако се обличате в спортен стил, тогава трябва да носите обемен суичър и масивни маратонки. Ако искате да направите клубна визия, тогава са подходящи якета от латекс, метализиран плат, поли от еко кожа, обемни пухкави якета. Футуристичните очила могат да се комбинират с минималистичен гардероб: ветроустойчиви якета и класически дънки. Футуристичните очила с огледални или преливащи се стъкла са една от модните тенденции, които харесват знаменитостите. Те са добри, защото поради извитата форма и стъклата  от една част защитават очите от всички страни. Можете да ги носите, ако ще спортувате активно.

 

"Пеперуди" или "котешко око"

Тази година ще бъдат актуални очила с повдигнати външни ъгли, подобни на котешко око или крила на пеперуда. Този женствен модел може да се превърне в основа на винтидж облекло, а също така ще изглежда добре със строги якета и женствени рокли. Аксесоарите , украсени със сърца, кристали, надписи, ще станат модерни. Интересна новост са "пеперудите" със стъкла и рамки във формата на триъгълник. Струва си да разгледате по-отблизо аксесоарите, чиято рамка е украсена с леопардови петна, листа, цветя.

 

Шестоъгълници и правоъгълници

Една от класическите стъклени форми е правоъгълник или квадрат. Модерните модели са много разнообразни и декорирани в различни стилове: от класически до футуристичен. Шестоъгълникът е актуалната новост на този сезон. Ясен шестоъгълник, изглежда оригинален и привлича вниманието.

 

Необичайни форми

Креативните хора винаги виждат реалността малко по-различно. Следователно всички отдавна са престанали да се учудват на напълно непрактични и неразбираеми неща в модните колекции. Но винаги можете да се възхищавате на оригиналните новости отвън. Последните седмици на модата колекцията от очила на Louis Vuitton беше най-интересна и разнообразна: Никола Гескиер показа модели с „диадеми“ на челото , рамки под формата на крила на пеперуда и очила под формата на карнавална маска.

 

През 2022г. модните дамски слънчеви очила носят естетическо натоварване, а също така помагат да се подчертае избрания стил. Сред представените модели със сигурност ще изберете опция за класическа, спортна, бляскава и всякаква друга визия. Creative ви предлага варианти за всеки стил и предпочитание!

Свързани продукти