Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модни пижами 2022: тайните на избора

16/02/2022

Истинската дама винаги иска да изглежда красива. Дори през нощта, когато само любимият й мъж може да я съзерцава, тя облича удобна и красива пижама. Модерните пижами не са просто още един комплект домашни дрехи, в които е топло и удобно, това е цяла философия, която може да покаже, че една жена трябва да изглежда невероятно дори в леглото.

Елегантните модерни пижами ще се притекат на помощ на всяка жена, независимо от нейната фигура и възраст. Правилно подбраният стил ще може да й даде усещане за комфорт и уют, да подчертае индивидуалността.

Днес пижамите са не само уютни комплекти за спане, но и повод за развитие  въображението на дизайнерите. Женствеността се превърна в основната модна линия  на годината, тя е тази, която разкрива всички аспекти и нюанси в тенденциите на дрехи за сън и релакс. Колекциите от тази година са доминирани от чувствения лукс, подкрепен от модата на естествени материи. Коприната, сатенът и муселинът се превърнаха в основните материали, от които се шият модни пижами 2022. Семплите, подчертаващи силуета стилове и откровената чувственост на моделите превръщат обикновения модел пижама в ексклузивно облекло за комфортен престой у дома.

История на пижамата

Човек, използвайки многобройните блага на цивилизацията, понякога дори не се замисля откъде идват и какъв е произходът им. В съвременния свят много неща се приемат за даденост.

Пижамите дължат външния си вид на строгите традиции на Индия. На жените там в миналото им било забранено да носят твърде разголени дрехи, и дори през нощта те трябвало да крият телата си под просторни копринени дрехи. По-късно модата за пижами навлиза и в Европа, европейците носели широки ризи за сън.

Пижамите  са пренесени в Европа в началото на 19 век от пътешественици от Османската империя  и Алжир. В онези дни Изтокът привличал все повече вниманието на  изследователи, политици и авантюристи, които донесли  пижамите  в Европа, завръщайки се от пътуванията си. Интересното е, че думата "пижама" е от тюркски произход и се превежда като "дреха за краката". Удобните дрехи били много подходящи както за почивка с наргиле и чаша кафе, така и за спане, тъй като осигуряват необходимото ниво на комфорт и били почти невидими при носене. Съставът на такова облекло включвал панталони и ризи от лека материя. От този момент започва еволюцията на домашното облекло.

В съвременния свят развитието на пижамните костюми е свързано с развитието на иновативните технологии, цветове и материали. Пижамите стават все по-удобни и практични. Те се превърнаха в незаменим елемент в домашния гардероб. Стиловете са толкова разнообразни, че в тях можете да прекарате не само нощта, но и по-голямата част от уикенда.

 

Красива пижама: романтика и провокация

Смята се, че самолюбието започва със способността да си подаряваш страхотни подаръци. Пижама  от естествена коприна ще бъде точно такъв подарък, който може да бъде направен  без повод. Естествена коприна, въплътена в семпъл и удобен стил – тази тенденция съживява модата за изисканост.

Един от най-модерните стилове е стилизиран като мъжки модел, той перфектно подчертава фигурата ви и придава съблазнителност. Панталонът с широки крачоли и широко горнище създават много чувствен, но и удобен стил. В такива модели можете не само да се насладите на вечерите у дома, но и да организирате пижамено парти. Събитието е модерно, но предполага собствен дрескод - само модерни и ексклузивни модели за сън и почивка.

Модни опции за пижамено парти 2022


Модни опции за пижамено парти 2022

На върха на модата - откровено женствени стилове с подчертано деколте, оригинални разкроени ръкави и дантелени гарнитури.

Алтернатива на коприната в тазгодишните колекции е висококачествената вискоза, която по нищо не отстъпва на коприната по своите свойства. Моделите от вискоза изглеждат скъпи, благородни, освен това са абсолютно удобни и доста лесни за поддръжка.

 

Цветове и щампи

Голямата популярност на ориенталските теми е напълно отразена в домашните дрехи: днес можете да си купите модни пижами със стилизирани орнаменти и шарки, изящни лебеди, дракони и екзотични птици.Всичко това е - в топ предпочитанията на жените.

Геометричните модели, автентични за спално облекло, не са загубили предишната си популярност: раирани пижами, каре, полка точки, изработени в женствени стилове, имат специална харизма и винаги намират своите почитатели.

Бързате ли да се разделите с детството си? Ако отговорът е не - тогава изберете модели с оригинални щампи под формата на анимационни герои на Дисни. Такива пижами пленяват с комфорта си, изглеждат много трогателно и малко флиртуващо.

Обичате цветята във всичките им проявления? Възползвайте се от съветите  на стилистите: този сезон забравете за „бабините“ цветя. В тенденция са големите флорални шарки в пастелни нюанси, а ако желаете, можете да си поиграете с контрастите. Не изпускайте от поглед романтичните мотиви под формата на райски птици и безтегловни пеперуди. Такива цветове и щампи изглеждат страхотно не само в класически стилове, но и в най-смелите и откровени пижами.

 

Пижами 2022: стилистични решения

Не по-малко интересни модели са представени в удобно въплъщение на памучно трико. То е безупречно удобно  и по-демократично  от естествената коприна. Модните памучни модели изглеждат ярки и самодостатъчни и най-важното - благородни и удобни.

Памукът диктува своите стилове и форми – плътно прилепнали силуети, реглан ръкави, дълбоки деколтета. Женствена, мека, без нито един намек за спортен или прагматичен стил-такъв избор също има благоприятен ефект върху представянето на фигурата като цяло, защото колкото и красиви да са пижами, те подчертават всички характеристики на фигурата.

Къса пижама. Летните пижами са предвидимо водещи в стилистичните решения за 2022. Основните материали, от които се шият най-красивите пижами са:

  • муселин
  • коприна
  • атлас
  • батист

Стиловете не са претоварени със сложни линии на кройката, но перфектно подчертават силуета и благодарение на това превръщат пижамите с къси панталони в изключителни тоалети за комфортен сън.

Най-често горната част е с тънки презрамки, в която няма място за сложен декор. Ивица от най-тънката дантела в деколтето лесно замества сложните декорации. Друг не по-малко ефектен вариант е нощница с къс ръкав. Яката може да бъдат украсена с контрастни или обикновени ивици. Сатен или коприна, въплътени в този стил, съживяват модата за изисканост и изтънченост.

Пижама с панталон. Пижамите с панталони не надхвърлят общата тенденция:  откровено женствени стилове с подчертано деколте, нетривиална кройка на ръкавите и ажурна гарнитура. Достойна алтернатива на приятната и благородна коприна. Такива модели изглеждат претенциозни, а по отношение на комфорта дори „изпреварват“ копринените. Горната част на пижамата може да бъде:

  • тениска
  • риза с дълъг ръкав
  • горнище с тънки презрамки

 

Критерии за избор на пижами

Пижамата е малък "пашкул", в който да се чувствате защитени. Ето защо си струва да я изберете според следните правила: 

  1. Удобство и висококачествен материал (избор, който не пречи на никакви действия, защото такива неща не трябва да носят никакъв, дори и най-малък дискомфорт). Материал, който е подходящ и приятен в контакт с кожата, също оказва голямо влияние върху избора.

  2. Красота и индивидуалност - само красив и интересен дизайн на продукта може наистина да угоди на дамите.

  3. Комбинация с метеорологичните условия. Например, зимните пижами трябва да ви затоплят по-добре, така че да не замръзвате през нощта. Плетените или памучни модели са по-подходящи за това. А за лятото - трябва да са свободни и достатъчно леки, за да диша кожата. 

  4. Подходящ размер и кройка. За осигуряване на комфорт по време на сън и почивка, това е най-важният фактор. В крайна сметка и най-малкият дискомфорт може да попречи на почивката. Така че е по-добре да си купите пижами в подходящ или по-голям размер, но не и по-малък. Освен това кройката трябва да е удобна, в противен случай може да повлияе неблагоприятно на свободата на движение. 

 

Заключение

В търсене на нови пижами, не забравяйте, че това е не само удобно облекло за сън, но и стилно облекло със специална харизма. При изборът на стил, плат, декор трябва да се обърне голямо внимание. Предлагаме ви идеална платформа за пазаруване: онлайн магазин Creative-bg представя голяма и разнообразна колекция от домашно дамско облекло. Ако спите сладко в нощно облекло и след сън не искате да го свалите, значи е изборът е правилен!

Свързани продукти