Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модни дамски жилетки пролет/лято 2022

12/04/2022

Жилетката за пролетта и лятото е незаменим елемент в женския гардероб. Дизайнерите са непоколебими за  използването на жилетки в своите модни колекции. Разнообразие от стилове, цветове и материали ви позволяват да създавате най-смелите и неочаквани визии както за пролетта, така и за лятото.

Модерен тоалет за офиса, ежедневна удобна визия - ще са подходящи навсякъде. Но е важно да имаме представа за актуалните тенденции на сезона, характерни за жилетката. Само един неподходящо подбран продукт може да развали дори и най-обещаващия образ.

модни дамски жилетки

Какви жилетки са на мода през 2022

Жилетката е основен елемент в женския гардероб. Модата за пролет 2022 го връща на стилния Олимп. Скучните жилетки се заменят с ярки и текстурирани модели, които ще подчертаят индивидуалността на всяка жена. През 2022г. са представени модерни цветове на жилетки, включително люляк, синьо, розово, оранжево. За консервативните дами, нюансите на синьото, сивото и, разбира се, черното ще останат на мода.

Стилистите предлагат да се обърне внимание на модерни модели, изработени от кожа, с пера, ципове и копчета, с колан, свободна кройка и асиметрични, гръндж, спортен шик и бохо. Този сезон изборът е неограничен.


Как да създадете наистина модерен външен вид с жилетка

Стилистите отбелязват гъвкавостта на този продукт, комбинирайки го с рокли, поли, панталони, дънки, ризи и различни аксесоари. Създаването на красиви и стилни тоалети с жилетка е лесно. Топ 7 стилни визии за тази пролет:

С кожени шорти

Искате ли да посрещнете пролетта свежо и актуално? Изберете  модел жилетка с обемни ръкави. Плетена жилетка в сочен светлозелен цвят с ръкави камбана ще добави динамика и необичайност към облеклото.

Подчертайте талията с подходящ колан от кадифе. Съчетайте жилетката с модерни кожени шорти и кадифени чорапи. Завършете визията с плътни тъмни очила в бяла рамка.

 

С панталон-палацо

Съчетайте млечно плетена жилетка с бежови високи панталони-палацо за елегантна и женствена визия. Удълженият модел визуално ще разтегне силуета и ще удължи краката. Панталоните с широки крачоли до пода ще засилят ефекта. За да не изглеждате пълни, талията трябва да се подчертае с колан.

Допълнете тоалета с перлено колие и класическа кожена чанта. Дамите на възраст трябва да бъдат внимателни с това изображение, защото някои елементи ще подчертаят годините. Сменете перленото колие с по-модерни аксесоари.

 

С дънки с цепка

За съвременната жена комфортът е важен. Плетена жилетка + дънки + маратонки - изображение, което е идеално за разходка в парка, за пазаруване,среща  с приятели. Ярък акцент ще бъде тюркоазения цвят на горната част с интересен орнамент.

Сивите прави дънки с цепки и бели ботуши с дебела  подметка ще направят тоалета по-модерен и стилен. Една модерна чанта ще допълни интересната визия.  

 

Със сатенена миди пола

Стилистите не променят желанието си да комбинират различни текстури и стилове. Те предлагат на дамите да носят  през пролетта на 2022г.: овърсайз жилетка, сатенена миди пола и маратонки. Смелият  и в същото време елегантен външен вид може да се приложи както за неформална, така и на бизнес среща.

Смелата комбинация от текстури изисква внимателно боравене с цветовата палитра. Използвайте правилото за три цвята. Основата е бежова, което се вижда в основните елементи: горнище, долнище и обувки. Актуален сочен портокал, в който са изработени джъмпера, чантата, както и отделни елементи от щампа, ще освежи визията.

 

Със сарафан

Жилетките не само ще ви стоплят в студено време, но и ще бъдат интересно допълнение към визията ви в летните горещини. Нежен и романтичен външен вид с бял сарафан и млечна ажурна жилетка може да придаде женственост дори и на най-заклетия бунтар.

Допълнете визията с метални аксесоари и сандали на платформа. Чантата ще бъде стилно допълнение.

 

Като самостоятелен елемент

Жилетката не е само допълнение към основни неща. Може да се превърне в напълно независим елемент от облеклото. Дългото черно трико с гарнитура от щраусови пера почти не изисква допълнителни аксесоари. Такова облекло е подходящо дори за гала вечеря или червения килим.

 

Ярко червен външен вид

Изображение, което определено ще привлече вниманието и ще се превърне в светло петно ​​на фона на сивото ежедневие. Стилистите предлагат тази пролет да носите яркочервен тоалет за  тотален външен вид. Класическа алена шифонова блуза и подходяща  дълга плисирана пола сами по себе си не са избор за скромните.

Допълнете своя стилен тоалет тази пролет с червена оверсайз жилетка с малинова широка вложка. Това изображение ще подхожда както на крехки дами, така и ще се превърне във вариант на модерна визия с жилетка за жени с наднормено тегло. Нетипичната дължина - малко над коляното - визуално ще разтегне силуета и ще скрие допълнителните  сантиметри в бедрата. Полученото V-образно деколте, дължащо се на жилетката, закопчана с едно копче, визуално ще стесни областта на талията. И, разбира се, монохромът е верен помощник в борбата с излишните сантиметри. 

Опитайте се да комбинирате неща, които на пръв поглед изглеждат несъвместими. Празнувайте пролетта със стил.

актуални цветове при жилетките

Най-актуални цветови гами при жилетките за пролет-лято 2022

През 2022г. една лятна визия е немислима без сочно зелено. Добавете пронизващ ярък акцент към вашето облекло! За пролетно-летния сезон този цвят е особено актуален! В крайна сметка именно през топлия сезон ние, повече от всякога, искаме да изглеждаме ярки и жизнени. Добавете цвят към тоалета си с жилетка. В комбинация с неутрални пастелни цветове, ярко зелена жилетка ще добави свежест към визията ви, а облечена върху бяла основа ще се превърне в ефектен акцент. Смарагдовият тъмнозелен нюанс, който излезе на мода миналата есен, също не е загубил своята популярност.

В допълнение към зеленото, този сезон са актуални всички нюанси на розовото, от нежна пастелна до крещяща фуксия, както и някои вариации на синьо. По-специално, приглушено синьо, метличино синьо, небесно синьо и аквамарин бяха широко представени на модните подиуми. И, разбира се, не забравяйте за класиката. Бели, сиви, кремави, морски и черни тонове са лесни за съчетаване с много цветове и щампи. Класическата жилетка може ефектно да допълни визията ви по дискретен начин.


Модерни щампи при жилетките за сезон пролет - лято 2022

Добре подбраният принт може да добави чар към най-обикновеното изображение.
Говорейки за щампи, заслужава да се отбележат следните тенденции:

  • Флорален принт - различни вариации на флорални шарки или големи закачливи цветя - изборът е ваш. Под егидата на флоралния принт колекцията на Dolce & Gabbana беше пусната под името "Caltagirone".

  • Геометричен, абстрактен или етнически модел - такова оцветяване може да добави чар дори към най-простия ежедневен външен вид. Цялото разнообразие от геометрични щампи беше перфектно разкрито от Tommy Hilfiger в колекцията пролет лято 2022.

  • Лента - този принт през сезон пролет лято 2022 е една от основните тенденции. Широката ивица е особено популярна. Такъв принт ще ви позволи да коригирате визуално фигурата: вертикална лента върху удължена жилетка ще ви направи по-високи и по-тънки; хоризонтално ще помогне за балансиране на горната и долната част на тялото, както и ще добави обем на бедрата. Ивица, която включва повече от два цвята, изглежда много интересно на дрехите.

  • Поп изкуство - вдъхновени от изкуството от средата на миналия век, много дизайнери през 2022г. обърнаха внимание на модели с шарка върху плат в стил поп арт. Закачлив модел на жилетка в този стил няма да остане незабелязан.

 

Модерния декор на жилетки пролет лято 2022

През пролетта на 2022г. яркият, изобилен декор в дрехите се превърна в абсолютен хит на модните ревюта. Дизайнерите не спират да ни удивляват с нови креативни решения. Този сезон за декорация се използват активно: ръчна бродерия; дантела; пайети; мъниста; метални елементи.

Интересно е, че много дизайнери не се ограничават до един вид декор и понякога успешно комбинират всички предложени опции. Особено впечатляващи са произведенията, които съчетават две водещи тенденции: флорален принт и бродерия. Закачливите обемни цветя, създават запомнящи се акценти и настроение за цялата визия. Жилетки, декорирани по този начин в началото на сезона, спечелиха сърцата на всички дами.

За украса на подгъва и ръкавите на жилетка често се използва дантела или шифон. Вложките от дантела върху продукта изглеждат ефектно. Този сезон те бяха активно използвани от Karen Millen и Dolce & Gabbana. Също така, при някои модели, дантела е разположена върху тъканта на жилетката, създавайки ефект на наслояване. Тази опция ще бъде подходяща както в ежедневието, така и вечер. В тенденция остават пайети и мъниста, които успешно се използват в декорацията. Такъв декор трябва да бъде закачлив. Тънка нишка от мъниста или пайети на подгъва на продукта ще остане незабелязана. Но жилетките, украсени с пайети по цялата площ, изглеждат много ярки и удобни - облечете я върху ежедневна рокля и изображението веднага се трансформира във вечерно. Мънистата са добри в комбинация с бродерия, моделът изглежда обемен, богат и поради това  по-изискан.

Значките и райетата на дрехите са интересна нова тенденция в модата. Те се използват особено активно за декориране на деним елементи, включително жилетки от деним. Такива декорации веднага създават положително палаво настроение около тях - чудесен вариант за топлия сезон.


Заключение

Жилетката триумфално се завърна от миналото, засиявайки с нови цветове. Дизайнерите вдъхнаха нов живот в нея Модерният елемент от гардероба ще се превърне в забележим акцент на образа, освежиавайки външния вид и  разнообразявайки стила. Опитайте се да комбинирате неща, които на пръв поглед изглеждат несъвместими. Creative ви предлага голямо разнообразие от жилетки, които ще освежат вашия външен вид. Празнувайте пролетта със стил!

Свързани продукти