Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерният цвят на 2024

09/01/2024

Тенденциите в света на модата гледат далеч в бъдещето. Един от най-влиятелните създатели на модните прогнози е институтът Pantone, който обяви цвета на 2024г. Този красив и приятен нюанс можете да изберете за тоалетите си още сега.

Институтът Pantone е лидер в прогнозирането на модни тенденции от много години. Неговите прогнози се използват от най-големите световни марки в областта на модата и дизайна, независимо от пазарния сегмент, в който оперират. Компанията е известна с това, че прави прогнози в аванс. Как е възможно това?

Чрез постоянно наблюдение на културните нагласи, социалните медии, продуктовите иновации, дизайнерските виждания, маркетинга и тенденциите в пазаруването, Pantone може да предвиди бъдещите тенденции в модата.

 

Apricot Crush е цветът, който ще бъде най-модерен през 2024г.

Институтът Pantone и дизайнерите са единодушни, че цветът на 2024г. ще бъде нежният оранжево-прасковен нюанс Apricot Crush.

Експертите го описват като "освежаващ и енергичен" и трябва само да се вгледате внимателно, за да се убедите, че това е вярно.

Нещо повече, той идеално се вписва в сегашното време, в което се борим с различни емоции и несигурност, а най-важното за нас е комфортът, топлината и чувството за сигурност. Подхранването на надеждата и позитивизма се е превърнало в мощен механизъм за положителни емоции на потребителите. Грижата, взаимодействието в общността са в основата на този цвят през 2024.

Apricot Crush, цветът на 2024г., трябва да ви напомня за здравословните ползи от портокалите и прасковите, богати на антиоксиданти и витамини. Създателите му залагат на природосъобразния начин на живот.

Като цяло цветът е много позитивен, топъл и стилен.

Вталена дамска рокля в цвят капучино

 

Цветът на годината е на модните подиуми и вече предизвика сензация

Според Pantone Apricot Crush е идеалният цвят за съчетаване с различни видове дрехи - за официални поводи, за дома, елегантни, спортни и връхни. Този цвят е универсален за всякакви поводи.

Изглежда, че известният моден дизайнер  Simon Porte Jacquemus разбира това отлично. Още в колекцията си за пролет-лято 2023г. "La Raphia", представена в Париж, той използва елементи от облеклото в цвят Apricot Crush.

Сред марките, които са заложили на нежния и чувствен нюанс на прасковата в колекциите си за пролетта и лятото на 2024г., са Isabel Marant, Ulla Johnson, Alberta Ferretti и Jonathan Simkhai.

 

Apricot Crush е в интериорния дизайн и в аксесоарите

Apricot Crush е цветът на 2024г. не само на модните подиуми, но и в домовете ни. Нежен, сякаш усмихващ се на слънцето, прасковеният тон се съчетава добре с неутралните нюанси. Той е идеален за текстил, аксесоари за баня и спалня, декорации за стени и тапицерии, особено с органични, заоблени форми.

Оптимистичният характер на цвета ще се отрази добре и в контекста на дизайна на опаковките на продукти за грижа за красотата. Очаква се скоро Apricot Crush да се появи в дамските ни чанти и да остане в тях за дълго време.

Но едно е сигурно - този цвят внася много слънце и оптимизъм в живота ни, превръщайки се в символ на надежда, топлота и стилност. Цветът "Apricot Crush" е мек и нежен, подобен на цвят на кайсия или праскова. Той може да бъде стилно комбиниран с различни цветове, в зависимост от вашите предпочитания и поводи. Ето няколко идеи за цветови съчетания:

  • Бяло: Съчетайте "Apricot Crush" с бяло за свеж и елегантен летен или пролетен вид.

  • Бежово и нюанси на Карамел: Топлите оттенъци на бежово и карамел могат да добавят красота и стил към облеклото ви.

  • Тъмносиньо или нави: Този контрастен цвят може да добави дълбочина и елегантност към "Apricot Crush".

  • Ментово зелено: Съчетайте с нюанси на ментово зелено за свеж и хармоничен летен стил.

  • Сиво: Съчетаването със сиво може да допринесе за стилна и сдържана визия.

  • Бордо: Този нюанс от тъмно червено може да се съчетае хармонично с "Apricot Crush", създавайки топло и женствено облекло.

  • Оранжево: Комбинацията с оранжево ще добави допълнителна топлина и яркост.

  • Бледо розово: За мек и романтичен стил, съчетайте "Apricot Crush" с бледо розово.

Дамски комплект в жълто

Важно е да знаете, че модата е творчески процес и е необходимо да се изразявате по начин, който ви прави щастливи. Експериментирайте с различни съчетания и открийте това, което ви допада най-много.

Следвайки модните тенденции, в магазините на Креатив вече са налични тоалети в стилния и хармоничен цвят Apricot Crush. Доверете се на нашите консултанти, които ще ви помогнат да направите правилния избор сред огромното предлагане на артикули и аксесоари, за да бъдете в унисон с последните модни тенденции.