Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерни слънчеви очила през 2023: какво предлагат топ дизайнерите

28/02/2023

Носим модерни слънчеви очила както през зимата, така и през лятото. Те предпазват очите ни от вредните UV лъчи и служат като стилен аксесоар.

Kои са най-новите модни тенденции  при слънчевите очила през 2023?

  • Очила с големи размери
  • Цветни стъкла
  • Мъже в черно
  • Бяла рамка
  • Удължени форми
  • Триъгълни очила
  • Цветни рамки
  • Футуристичен стил
  • Необичайни форми

 

Очила с големи размери

Масивните слънчеви очила, които покриват половината лице, са отговора на дизайнерите на пандемията и на необходимостта да се "прикриваме" на обществени места. Непрозрачни черни и големи стъкла, непрозрачни "маски" са актуалните  предложения на Roberto Cavalli и Saint Laurent (те осигуряват перфектно прилягане и скриват не само от вируса, но и от любопитни очи). Ulla Johnson предлага квадратни рамки с по-големи размери. Дори и след отслабването на пандемията те остават актуални.

слънчеви очила с големи рамки

Цветни стъкла

Ярките и пастелните нюанси на стъклата със сигурност ще бъдат акцент в образа ви. Рамката може да бъде бяла, от почти невидим метал или дори в същия цвят като стъклата. В пролетно-летните колекции има много различни варианти на тази тенденция. Сред най-интересните нововъведения са Sunnei, Christian Dior и Versace. Интересен факт е, че при Донатела Версаче и Paul & Joe се забелязва още една модна тенденция - очилата в колекцията са в тон с дрехите.

 

"Мъже в черно"

Незаменим атрибут на героите от този култов филм - очила с черни непрозрачни стъкла. През новия сезон Балмен, Сен Лоран, Майкъл Корс и много други дизайнери ни предлагат да се пробваме в този образ. Модерните форми на слънчеви очила с такива стъкла са квадратни, трапецовидни и с тесни издължени рамки. Дамите спокойно могат да заложат на този неустаряващ стил слънчеви очила.

 

Бели слънчеви очила

Белият цвят е неизменно любим за лятото. Както при дрехите, така и при аксесоарите. Така че изберете някоя от модерните рамки в бял цвят и няма да  сбъркате ! Примери за това са новите колекции на Sportmax, Elie Saab и Max Mara.

дамски очила в бяло

Удължена форма

Тънките очила с правоъгълна или овална форма са една от най-горещите тенденции. През 2023г. марките Max Mara, Louis Vuitton и Nanushka предлагат подобни слънчеви очила за дамите.

 

Триъгълни слънчеви очила

През новия сезон лекият дизайн превръща кокетните очила в геометрични триъгълници. "Най-триъгълните рамки могат да се видят при Stella McCartney и Saint Laurent. На тези, които предпочитат да избягват острите ъгли, се предлагат рамки с пеперуди и котенца от Dior, Lanvin и Vivienne Westwood.

 

Цветни рамки

Дамските слънчеви очила през 2023 радват окото с разнообразна палитра от цветове. Max Mara и Tory Burch показаха слънчеви очила с рамки в нюанси на червено, люляково, оранжево и карамелено.

 

Футуристичен стил

Малко мистерия, малко оригиналност и очилата изглеждат напълно нетривиални. Това казват дизайнерите Acne Studios, Prada и Saint Laurent.

 

Необичайни форми

Креативните хора винаги виждат реалността по малко по-различен начин. Затова всички отдавна са престанали да се изненадват от напълно непрактичните и неразбираеми неща в модните колекции. Но винаги е възможно да се възхищаваме на оригиналните новости.

 

В нашите магазини Creative сме готови да посрещнем предстоящите слънчеви дни с модерни дамски слънчеви очила. Можете да направите своя избор на любимия аксесоар доверявайки се на последните модни тенденции.

Свързани продукти