Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерни рокли 2023-2024: тенденции и иновации

17/01/2023

Новата година вече е факт и смело поглеждаме към модните тенденции за периода 2023-2024г. Модата винаги върви крачка напред пред времето и затова е важно да знаем какви са последните тенденции.

Все по-малко хора твърдят, че панталоните са по-удобни от роклите. Винаги можете да изберете красива и стилна рокля за всякакъв повод и да се почувствате уверена и в тон с модните тенденции.

Защо да се отказвате от такъв универсален вид облекло, след като модата става все по-демократична и ви позволява да избирате от голямото разнообразие от тоалети, които да отговарят на вкуса ви и да са в крак с тенденциите. Вече няма ограничения от типа "трябва да имаш" и "не можеш да имаш".

Експертите казват: през новия сезон бялото ще измести черното и ще бъде един от най-популярните цветове.

 

Какви ще са основните посоки на развитие на дамската рокля през 2023-2024


Рокля с дантела

Много романтични млади дами обичат дантелата: тя може да се използва  и в най-сивото ежедневие на големия град, за да ви накара да се почувствате като малка принцеса. Но с дантелата трябва да се внимава: небрежно изрязаната рокля с евтини волани ще убие образа. 

А ако говорим за модните рокли за 2023-2024г., тенденцията все още е в плетенето на една кука. Роклята може да бъде украсена с някои елементи или да бъде от "плътна дантела".

 

 

Избор на рокля за разходка или събитие

 

Черна рокля

Не може да не си спомним за мадам Шанел, която издигна малката черна рокля в култ. Сега това е вечна тенденция. 

Но трябва да изберем малък - не непременно ултраминиатюрен модел. Избираме тоалета според фигурата, според събитието и според времето. И през сезон 2023-2024г. препоръчваме да обърнете внимание на смелите детайли: деколтета, връзки, асиметрия.

дамска черна рокля

 

Бяла рокля

Сред тоалетите на всяка жена има нещо черно, а при някои този цвят дори преобладава. Той се счита за универсален, основен. Но по някаква причина много дами избягват бялото.

Време е да освежите съдържанието на гардероба си. Особено след като има основателна причина - пролетта. Белият тоалет ще внесе свежест и енергия в забързаното ежедневие.

 

Дълги рокли

Роклите до пода отново са в тенденция! Не е ли това повод да включите поне една от тях в колекцията си от модели. 

А ако сте успели да съчетаете в един образ  няколко тенденции: например кройки, прозрачни материи, актуален нюанс - считайте, че сте уцелили в десетката.

 

Къси рокли

Нищо не прави красотата толкова лесна, колкото миниатюрата. През топлия сезон не можете да минете никъде без този стил! Късите рокли осигуряват по-добър тен и е по-удобно да покажете бронзовата си кожа. 

А в дъждовните дни можете да си доставите удоволствие с мини тоалет: просто добавете чорапогащник, подходящи обувки и топ.

 

Бизнес облекло

Тези, които прекарват много време в офиса, на срещи и бизнес събития, просто трябва да имат подходяща рокля,защото тя е не само красива, но и практична. 

 

Рокля с колан

Коланът може да бъде част от роклята или отделен елемент в стила на тоалета - контрастен, широк и дълъг - или ултратънък. Експертите  смятат, че аксесоарите играят важна роля в създаването на модерен  стил и затова не трябва да ги пренебрегваме.

Още повече че с колан  можете лесно да подчертаете талията и ненатрапчиво да демонстрирате женственост. 

 

Спортен стил

Уличното облекло твърдо заема водещи позиции в модните тенденции. Спортният стил е добре дошъл не само във фитнеса или в почивните дни, но и на модни събития, на партита и дори като че ли измества класическия ежедневен стил. 

Фактът, че е удобен, никой няма да отрече. Освен това роклята в спортен стил може да бъде секси.

 

Плетена рокля

Такива тоалети не излизат от употреба  през сезоните. Може би защото е не само красива, лаконична, но и удобна. Освен това роклите от кашмир и вълна могат да се носят не само през зимата (както се смяташе преди), но и през топлите сезони. 

И е крайно време дамите с прекрасни форми да премахнат плетената рокля от стоп-листата: най-важното е да изберете своя собствен стил. 

 

Рокля с разрез

Търсите  ефектно облекло? Не е задължително това да е рокля с луксозен колан или богата бродерия. Достатъчно е малко изрязване, през което се вижда част от крака  или ключицата - интригата е завързана, а правилата на приличието са спазени. 

Сега моделите демонстрират такъв ефект  не само  с вечерни рокли до земята, но и с лаконични плетени рокли. Малко кокетство никога няма да навреди.

 

Атрактивна дамска рокля в червено

 

Прозрачна рокля

Друг вариант за флирт без думи е прозрачната рокля. Преди това този модерен стил беше позволен в домашна обстановка  или на плажа (върху бански костюм, разбира се). Но сега модните творци сякаш казват: ето я твоята рокля, носи я, както искаш. 

В този сегмент можете да откриете облекло за всяко ниво на скромност: нежен шифон с прозрачен подгъв  или плътна рокля от мрежа като при феите.

 

Пухкава рокля

Говорейки за "разкош", нямаме предвид, че трябва да напълните гардероба си с рокли като на дама от XVIII век. Полата може и да е пухкава, но за сезон 2023-2024 е по-добре да обърнете внимание на обемните ръкави или на модели с един ръкав (което е още по-интересно!). 

Въпреки това и самата рокля може да бъде обемна - малко въздух със сигурност няма да навреди. 

 

Съвети при избор на рокля за дамите

Вече няма ограничения, роклята може да се носи с всякакви обувки и разнообразни аксесоари. Основното нещо е да спазвате правилата на стила и разбира се, да носите облеклото с достойнство. В днешно време дрехите са вашата визитна картичка и вие излизате пред хората, за да се изявите, без да се налага да доказвате нещо на някого. Трябва да го използвате!

Но запомнете - и най-скъпата, луксозна,отговаряща на всички тенденции рокля ще се обезличи в един момент, ако не подхожда на човека, който я носи. И точно обратното: един обикновен, семпъл тоалет може да блести, ако сте го избрали правилно.

Тенденциите са си тенденции, но има основни правила, които спокойно могат да бъдат заобиколени, но нарушаването им не е препоръчително. 

 

Материал

Текстурата на плата е важна , ако искате да изглеждате страхотно в облеклото си. За разкошен вид е добре да изберете внимателно плата. Някои хора предпочитат блясъка на сатена, а други - текстурата на туида. Това зависи от  стила ви. Вземете предвид и плътността: тънките материи могат да подчертаят формите на тялото, които искате да скриете. Плътните материали могат да направят визията тежка. Освен това некачественият  тоалет лесно се  издава от  малките детайли на дрехите - копчета, декорация, ципове,  - трябва да им  се обърне специално внимание.  

 

Цвят

Разбира се, типът на цвета на кожата ви е от значение. Например, ако имате светла кожа, очи, вежди и коса, ярките наситени тонове ще ви погълнат. А на момичетата с тъмна коса и светли очи не се препоръчва да използват най-светлите цветове в облеклото. 

Професионалните стилисти ви съветват да обърнете внимание на няколко цвята - върховете са розово (Pantone 17-2624 Rose Violet), оранжево (Pantone 16-1358 Orange Tiger), шоколадово (Pantone 19-1419 Chocory Coffee), нюанси на зеленото и най-актуалното синьо (Pantone Very Peri 17-3938),

 

Форма на тялото

Има много начини да съчетаете формата на тялото си с подходяща рокля: за тип  правоъгълник най-добре би било да се използва прав силует. За дамите с тънка талия  - избираме разкрояване на талията и след това изграждаме А-силует, допиращ се до формата на бедрата. 

Всеки един от нас е уникален! Подчертайте онази част от фигурата, която особено харесвате: красиви ключици - изберете рокля с бюстие, тънките глезени идеално се вписват в миди, изразената талия може да се подчертае с акцент колан. И основното нещо не е видът на формата, а пропорциите. Колкото по-къса е дължината на роклята, толкова по-апетитни изглеждат бедрата. По-дългите модели изтъняват долната част на фигурата.

 

Какви аксесоари да съчетаете с роклята

Избираме аксесоарите според принципа на сходството. Препоръчваме ви да използвате метода на 4-те асоциации - нежни, леки, ефирни, мечтателни. Затова изберете леки и деликатни бижута: нежни верижки, перли, малки камъни в пастелни нюанси.  

 

В нашите магазини Creative и през тази година предлагаме богат избор от рокли, които отговарят на новите модни тенденции. Не сме пропуснали и аксесоарите за тях, които хармонично ще допълнят вашата визия. Очакваме Ви!

Свързани продукти