Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерни дамски сака 2022-2023

16/12/2022

Дамското сако се е превърнало в задължителен елемент от основния гардероб на всяка жена. Популярността на саката и блейзерите не зависи от възрастта, професията или сезона. През пролетта и лятото те са чудесен избор за модерна връхна дреха, а през есента и зимата са модерен елемент от гардероба, с който можете да съставите красиви комплекти на пластове.

През топлия сезон саката се допълват от копринени рокли, плисирани поли и къси панталони тип "бермуди". Докато през по-студените периоди артикулите могат да се носят с плетени костюми и кожени панталони.

 

Каква модерна комбинация да изберете

Всеки вариант изглежда зашеметяващо стилен и безупречен, който и да предпочетете, ще получите красив тоалет. През новия сезон се предлагат различни модни варианти на сака, но дори и да имате много от тях, предлагаме ви да разгледате няколко нови артикула в нашите магазини Creative.

Модерното сако е еднакво подходящо както за рокля при посещение на ресторант, така и за завършване на стилна бизнес визия.

В тенденцията за 2022-2023г. има стилни модели с щампи - каре, флорални, абстрактни. За да направите стилен образ със сако, ще помогне наличието на колан, който създава акцент върху талията. Особено желани през този сезон ще бъдат дамските сака  с разширена линия на раменете, допълнителен обем на ръкавите или различни декорации на ръкавите, както и свръхголеми модели в мъжки стил, които перфектно подчертават крехкостта и елегантността на женските форми.

Предлагаме ви да изберете няколко варианта на блейзър - скъсен, удължен, с щампи, в основни и ярки цветове. За такава покупка определено няма да съжалявате - нека разгледаме основните тенденции за 2022-2023г.

 

С колан

Подчертаването на талията, създаването на изтънченост и елегантност на женската фигура е възможно с помощта на колан който много често е допълнение към новостите в дамските сака. Той изглежда най-добре с издължен блейзър като създава хармоничен силует.

Коланите за модни сака могат да бъдат:

* кожа

* текстил

* широк или тесен

* под формата на верига

* издължен

* с ефектна метална катарама

 

Втален блейзър

Повечето марки за висша мода предлагат стилни, по-дълги версии на своите блейзъри. Този тип връхна дреха е междинен вариант на класическите блейзъри и палта и може да се предлага с дължина до средата на бедрото или малко по-ниска. Много често тези удължени сака се предлагат за носене с изрязани къси панталони, горнища или топове, а понякога и като рокля.

Дамско яке в черно

Акцент на раменете или ръкавите

Нов модерен метод при дамските сака, от който успяха да се възползват много модни дизайнери  е широката линия на раменете и допълнителните "рамене", които създават желан обем и в същото време правят образа модерен и разпознаваем.

Освен на рамената, специалистите  обръщат голямо внимание и на ръкавите на модните продукти, като ги правят по-обемни, със скрити вложки, украсяват ги с ресни, драперии, къдри и други оригинални елементи. Такива модели изглеждат помпозни и ефектни.

 

Овърсайз

Неудържими лидери сред решенията за дамско облекло все още остават oversize, които дизайнерите умело представят в модните линии на саката. Такива модели изглеждат - леко свободни и не ограничават движенията. Ако искате да се сдобиете с необичаен образ - овърсайз сако е просто идеално.

 

Военен стил

Сред модните примери за дамски сака има модели, които леко наподобяват военна униформа. Характерни за този стил ще бъдат големите метални копчета, които се открояват, може да бъдат и в  два реда, също и кръпките на ръкавите и акцентът върху увеличените рамене. Изискано и женствено ще изглежда милитаризираното сако в бял цвят със златни копчета за акцент.

 

Кадифе

Една от най-шикозните тенденции този сезон сред дамските сака ще бъде моделът от кадифе, представен в дълбоки и наситени нюанси.

Популярните цветове на кадифеното сако 2022-2023 ще бъдат:

* изумруд

* вино

* слива

* нар

* лилаво

* аквамарин

* кафяво

* черен цвят

Избирайки подходящ нюанс и създавайки модерен ансамбъл с кадифено сако, можете спокойно да отидете на парти или друго празненство. Велурените артикули ще изглеждат по-хармонично през есенния сезон.

Дамско сако в червено

 

Кожа

Стилната версия на дамското сако се предлага и от кожа. Черните кожени якета са най-популярни, но могат да се срещнат и нюанси на кафява, шоколадова и бежова кожа. Кадифените и кожените сака са най-подходящи за студения сезон, когато могат да се носят с други кожени изделия, да се комбинират с плетени пуловери и жилетки, а издължените стилове перфектно допълват тоалетите с мини рокля.

 

Сако за риза

Модерните сака с риза, изработени предимно в кариран дизайн и с джобове на гърдите, са чудесен вариант  за ежедневието и уличния стил. Популярен ще бъде овърсайз моделът, който перфектно допълва изображенията с кожени клинове, дънки, поли, основни тениски, топове и потници. Това сако е изключително уютно и удобно за ежедневно носене.

 

Карирани

Вечният фаворит сред принтовете този сезон все още е карето. Има много варианти на този печат - ярки и спокойни, контрастни и в същата цветова гама, големи и малки карета. Винаги стилно и безупречно ще изглежда черно-бялото каре в стил "houndstooth" в сако от туид, което може да се носи смело с кожени панталони или да отидите в офиса с него.

 

Изрязани

След дръзките изрязани пуловери и топове се пригответе да се запознаете с модните изрязани сака, които изглеждат страхотно в костюм или поотделно. При избора на допълнение към такова сако е важно да се помни, че талията на панталоните, късите панталони или полите трябва да бъде висока и в никакъв случай да не е под края на артикула. Новите по-къси сака имат само едно копче и не много широки ревери и могат да се носят разкопчани или закопчани.

 

Заключение

Сезон 2022-2023 предлага богато разнообразие от модели сака,които ще предадат на дамската визия усещане за елегантност, комфорт и разбира се модерен външен вид.

В навечерието на коледните и новогодишни празници красиво и стилно дамско сако е идеален подарък. В нашите магазини Creative ще откриете голямо предлагане на този артикул, съчетано с невероятни отстъпки от цената. Очакваме Ви!

Свързани продукти