Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерни дамски колани: как да изберем и с какво да ги носим

14/03/2023

Аксесоарите определят стила на външния ви вид. Дамските колани отдавна са престанали да имат само практична функция и са се превърнали в стилно допълнение към модната визия. Те подчертават талията и помагат за коригиране на фигурата. Затова изборът на този елемент от гардероба трябва да се прави внимателно.

 

Дамски колани за всякакви поводи

Ако искате да завършите ежедневната си визия със стилен елемент, ще изглеждате добре с този вечен аксесоар от облеклото. Понякога това е всичко, което е необходимо, за да зададете тон на целия тоалет. Дамските колани са идеалния завършек на вашите тоалети.

Няколко съвета какви аксесоари да си купите, за да сте в тон с тенденциите.

 

Основни стилове дамски колани

Минимумът, който трябва да имате в гардероба си, включва тесни и широки колани.

* Широки. Перфектни са за създаване на изразителен, женствен външен вид. Подчертават красиво фигурата и създават съблазнителни извивки.

* Тесни. Аксесоар за създаване на изтънчен, елегантен щрих към костюм или панталон. Хармоничен във всички стилове, но най-добрият избор са класическият и ежедневният.

 

Простота

Простите линии и стилове на дамските колани са предимство пред крещящите модели. Те са универсални и няма да привличат цялото внимание към себе си. Изберете едноцветни модни варианти с минимум украшения за основния гардероб. Например:

* Монохромни за стилен акцент (синьо, червено и т.н.)

* Неутрални (черно, кафяво, бежово, бяло)

Елегантните и неутрални цветни колани могат да се носят с различни тоалети и няма да се притеснявате за създаването на хармонична комбинация.

Започнете със закупуването на основни модели (в случая тесни и широки, семпли стилове и цветове). След това ги комбинирайте с дрехи в зависимост от индивидуалния си стил и вида на дейността си (работа, пътуване, партита, учене и т.н.).

 

Избор на подходящ моден колан за вашата фигура

Преди да си купите нов аксесоар, огледайте внимателно фигурата си и решете какъв тип форма на тялото имате.

* Каква е талията ви? Колко добре е очертана?

* Какъв е размерът на бюста ви?

* Размер на бедрата, форма?

Широка талията

Широката талия се среща при жени с ябълковидна фигура. В този случай за предпочитане са по-тъмните цветове (черно, тъмно синьо, тъмно кафяво). Твърде тясната лента  ще изглежда непропорционална на тялото, но и твърде широката не е най-добрият вариант.

Можете да носите колан тип презрамка под гърдите, за да подчертаете бюста и прикриете пълния корем.

Всеки аксесоар ще изглежда по-добре в съчетание с дрехи, изработени от плътни, добре оформени материи. Тънкото трико само ще подчертае всички недостатъци.

колан за висока талия

 

Дискретна талия

Типично за правоъгълна форма, обърнат триъгълник или дълъг торс с тесни бедра. Дамските колани трябва да се носят с рокли и топове, които се разширяват към долната част и създават обем в бедрата.

Характерна за форма на круша или пясъчен часовник. Почти всички видове колани са подходящи за този силует.

Ако искате да привлечете вниманието към тази област, търсете модерни варианти с големи детайли, ярки или светли цветове. Носете ги върху най-тънката част на торса си.

Ако желаете  да отклоните вниманието от фигурата си, не носете ниско колан или изобщо избягвайте такива аксесоари.

 

Къса талия

Помислете за по-тънък вариант, който да съответства на цвета на горната част на облеклото. Ако сте ниски, изберете най-тънкия колан, тъй като по-широкият ще ви направи да изглеждате още по-ниски. Модерните колани със средна големина ще подхождат на пълничките дами.

Опитайте се да не ги комбинирате с дрехи в контрастни цветове, тъй като това визуално ще скъси торса ви.

 

Дълга талия

Избирайте широки модели в контрастни тонове, които се съчетават както с долнища, така и с блузи или топове.

 

Как да носите моден колан

Съществуват различни комбинации - всичко зависи от образа, който искате да създадете.

 

* Поразителен външен вид. Облечете обикновена гладка рокля и привлечете вниманието към средната част на тялото си с изразителен  колан. Колкото по-изразителен е коланът, толкова по-неутрален трябва да  е нюансът.

* Класическа визия. Проста и печеливша комбинация от съчетания на  цветове с обувки, чанта или бижута. Например кафяв колан, кафяви обувки и чанта в подобен цвят. Не е задължително да е идеално съчетан нюансът, достатъчна е еднаква цветова схема.

 

* Многопластова визия. Тънък колан с риза/блуза и жилетка отгоре ще създаде хармоничен моден ансамбъл.

атрактивен дамски колан

Правилното използване на дамския колан за офрмяне на перфектна визия е трудна задача. Трябва да познавате добре своята фигура, да съчетаете правилните тоалети и аксесоари и не на последно място да заложите на новите модни тенденции.

В нашите магазини Creative ще ви предложим  голям избор от дамски колани,а консултантите ни ще дадат отговори на всичките ви въпроси, относно последните модни виждания в използването на този артикул.

Свързани продукти