Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерна визия с широки панталони

08/08/2023

Широките панталони са на върха на тенденциите в модата вече няколко сезона подред. Коя дама изглежда добре с широки панталони - този въпрос си задават често жените, опитвайки се да бъдат в унисон с модните правила.

Широките панталони подхождат на много дами. Освен това те могат да бъдат истинско спасение, ако трябва да прикриете някои недостатъци на фигурата си: слабите дами  - за да придадат допълнителен обем, пълните - за да скрият пълнотата на бедрата и краката. Основното нещо е да изберете правилния стил. Така например модел с висока талия ще помогне да се скрие коремчето, а черни широки панталони от плътна материя  са идеален вариант за пълни бедра.

 

С какво да носите широки панталони през различните сезони

По всяко време на годината най-популярната комбинация е с риза или блуза,но всичко зависи от типа на фигурата ви.

Белите широки панталони изглеждат еднакво добре както в едноцветен вариант, така и в комбинация с ярък или принтиран топ. В най-новите колекции дизайнерите предлагат да носите бели панталони не само през лятото, но и през цялата година! Модните фенки вече са го приели, като ги комбинират с леки пуловери, небрежно прибрани в талията отпред.

Тъй като широките панталони добавят обем към долната част на тялото, е добре да съчетаете с тях по-тесни дрехи, за да балансирате образа. Това може да бъде блуза, топ или тениска.

Ако искате да подчертаете талията си, съчетайте широките панталони с къс топ или блуза, прибрана  в панталоните. Това ще създаде илюзия за по-дълги крака. За по-формален вид, комбинирайте широките панталони с блейзър. Това създава елегантен и професионален стил, подходящ за работа или формални събития.

Атрактивен дамски панталон в бяло

 

Най-актуалните летни варианти са белите, ленените панталони и моделите с щампи

Широките панталони с щампи изглеждат перфектно с черен или бял топ. На мода обаче е смесването на щампи, така че можете да експериментирате.

През студения сезон топовете и ризите ще бъдат заменени от топла блуза, пуловер или джемпър. Ако температурата навън изисква още по-топли дрехи, можете да допълните образа със сако, жилетка или яке.

При избора на връхни дрехи трябва да вземете предвид един нюанс: ако панталонът се разширява от бедрото, горната част е по-добре да изберете скъсена, а ако от коляното - удължена.

 

С какво да носите широки панталони с висока талия

За да създадете делови имидж - с класическа блуза, риза или топ, прибрани под колана на панталона. Върху нея носете сако или жилетка.

За ежедневна визия изберете топ, блуза или пуловер до талията. Ако фигурата ви позволява - топ или блуза, която завършва над талията.

Елегантен дамски панталон в черно

И не забравяйте да подчертаете талията си с колан. Поясът също може да помогне да подчертаете талията и да добавите форма към широките панталони. Това може да бъде пояс, които е част от панталоните или добавен от вас.

Идеалната дължина на широките панталони обикновено е такава, че да покрива голяма част от обувката ви. Но важно е да внимавате да не бъдат твърде дълги, защото това може да създаде опасност от спъване и да изглежда неестетично.

Широките изрязани панталони не са за всеки: те визуално "отрязват" краката, правейки ги по-къси, а фигурата - по-приклекнала. Така че само високите и стройни момичета с перфектни глезени могат да носят такива панталони без страх.

Широките панталони на райета могат да се носят с едноцветен топ, повтарящ цвета на райето, или да се смесват принтове (например с точки или същото райе, но с различна посока). имайте предвид, че по-ярките цветове и големите десени могат да добавят още  обем, така че ако искате да избегнете това, изберете неутрални цветове и по-малки шарки.

Широките панталони с ламели ще се впишат идеално в стила casual или sport-chic - модата ги препоръчва  в комплект с класически ризи и лаконични тениски,  топли пуловери, обемни пухени якета и елегантни сака.

Широките дамски панталони предоставят възможности за различни стилове и комбинации. Има някои подходящи аксесоари, които може да съчетаете с тях:

  1. Колани: Широкият колан може да добави акцент към талията и да подчертае силуета ви. Изберете колан с интересен дизайн или в ярък цвят, за да придадете свежест на тоалета.

  2. Гривни : Добавете гривни , за да допълните стилния вид на панталоните. Можете да смесите различни материали и текстури, за да постигнете уникален ефект.

  3. Обеци: Изберете обеци, които подчертават вашата визия. Дълги обеци или големи обеци са чудесен начин да добавите изразителност към лицето си.

  4. Шалове и ръчно направени аксесоари: Широките панталони са идеална основа за комбиниране с разнообразни шалове, ръчно направени от коприна или плетени аксесоари.

  5. Чанти: Изберете стилна чанта, която допълва тоалета ви. Изберете клъч или плетена чанта за по-пролетен и летен вид, или по-големи чанти за по-формални събития.

  6. Очила за слънце: Не забравяйте да добавите стилни очила за слънце, които не само ще защитят очите ви от слънцето, но също така ще придадат завършеност на тоалета ви.


Заключение

Помислете за цветове, текстури и стилове, които се съчетават добре с широките панталони и бъдете смели да експериментирате с различни комбинации, за да създадете своя уникален и стилен вид.

Широките панталони предлагат добра възможност на дамите да подчертаят своята красива фигура, да попълнят гардероба им със стилен артикул, който може да се използва по различни поводи.

В магазините Creative са налични различни модели широки панталони в богата цветова гама, както и аксесоари, които можете да съчетаете с тях.

Свързани продукти