Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерна Снежанка: какво да носите с бяла рокля

10/08/2021

Бялото е цветът на съвършенството, завършеността и в същото време - началото на нов етап в живота. Момиче в бяла рокля олицетворява чистота, нежност и свобода.

Отмина времето, когато белите рокли бяха атрибут единствено на сватбената мода. Изображението с бяла рокля се оказва много леко, ефирно и невероятно деликатно, така че успехът е гарантиран на всяко събитие.

Отличителна черта на бялата рокля е нейната гъвкавост. Това може да бъде обикновена ежедневна рокля, коктейлна рокля или офис рокля, направена в семпъл стил.

За да може тоалетът да отразява индивидуалност и отличен вкус, трябва да знаете какво да носите с бяла рокля. Жилетки, обувки, аксесоари, палта, бижута, грим и прическа - дори привидно незначителният детайл може да изиграе решаваща роля за създаването на окончателния външен вид, бил той празничен или непринуден.

 

За кого е подходящa бялата рокля?

Бялото, както всеки друг цвят, има много нюанси: антично бяло, флорално бяло, медена роса, призрачно бяло, слонова кост, лен, морска черупка, снежно, опушено бяло. Дрехите от студени нюанси са подходящи за  пролетен и зимен цветен тип, а топлите цветове за лятно-есенните модни колекции.

Дрехите със светли цветове допълнително подчертават бледия цвят на кожата. Затова стилистите препоръчват да „заглушите“ белия цвят от лицето с шал, блуза и бижута.

Роклята в тази палитра изглежда перфектно на тъмнокожи момичета, жени с бронзов тен и брюнетки.

Не забравяйте, че бялото визуално увеличава фигурата. Но ако допълните образа с дълга блуза, яке или жилетка в контрастен тъмен нюанс, силуетът незабавно придобива стройни очертания.

 

Как да носите бяла рокля

 

Популярни стилове, дължина и материал

За да изберете тоалет, който е наистина перфектен във всички отношения, трябва да обърнете внимание на кройката и дължината . Например, миди рокля не е подходяща за ниски и пълни момичета. Визуално се скъсява силуета, правейки външния вид некрасив  и комичен.

Модата отминава, но има няколко изпитани модела бели рокли, които винаги са на върха. Сред тях има опции за всеки вкус: къси, дълги, направени от полупрозрачен плат, или, обратно, плетени и невероятно уютни, придаващи топлина в студените дни. 

Важна роля при бялата рокля играе нейният стил. Зависи при какъв повод я носите и с какво ще я комбинирате.

Бялата рокля-калъф е идеална за момичета с женствена фигура на пясъчен часовник. Такава рокля ще подчертае елегантността и женствеността на изображението. 

Къса бяла рокля с отворени рамене е тенденцията на сезона. Само собствениците на стройни крака и деликатни рамене могат да носят такова облекло.

Лятна рокля тип риза е най-добрият тоалет за горещо време. Подхожда на момичета с всякакъв тип фигура.

Дълга бяла рокля до пода изглежда прекрасно на високи момичета. Ако не сте много високи, тогава трябва да носите обувки на висок ток.

Дантелена дълга рокля изглежда особено добре на загоряла кожа. 

Моделите с прав силует визуално добавят няколко килограма, но в идеалния случай прикриват прекомерната тънкост.

 

Как да носите бяла рокля през пролетта и есента

В  бяла рокля ще изглежда ефектно в компанията на късо яке или кожено яке в цвят черно, горчица, бордо, смарагд и наситено кафяво. Но е по-добре да скриете макси рокля под дълго палто, тренчкот или дъждобран.

През студения сезон  ви съветваме да носите класическо палто с елегантна бяла рокля.  В допълнение към нежния  цвят на спокойствието , палто или тренч от карамелен, ментов или лимонов цвят ще изгради съвършения образ.

Когато избирате бижута за вечерна бяла рокля, препоръчваме да дадете предпочитание на злато или перли.

Носете бежов тренчкот с бяла рокля на точки в ретро стил и пухкава пола .

През есента можете да вземете по-ярки неща. Например ярко червено или оранжево палто. Вместо палто можете да носите яке с по-малка дължина, изберете цвят на пясък или шоколад.

 

Как да носите бяла рокля през лятото?

Белите рокли от естествени материи са най-търсени през лятото. Бяла памучна рокля или ленена  ще бъдат много полезни за работа в офиса и срещи с приятели в кафене.

Лятото е чудесна възможност да експериментирате със стил, особено след като бялата  рокля във всяка версия изглежда благородна, свежа и изискана:

 

  • Бяла рокля-калъф със сако с права кройка или яке в черно, синьо, бежово. Стилна и дискретна офис визия, която запазва женствеността и елегантността. Тя прикрива фино недостатъците на фигурата, подчертавайки талията и бедрата.

  • Вталена рокля с разкроена пола. Допълнете я с цветни аксесоари, високи токчета или сандали за перфектната визия за романтична среща. Акцент в талията и отпуснат подгъв скриват пълнотата на бедрата, като същевременно балансират пропорциите.

  • Дълга бяла рокля от леки естествени материали без претенциозен декор и допълнителни детайли е най-доброто решение за всеки ден. Аутфитът е в хармония с дънкови якета, обувки, стилизирани като кецове, сандали с нисък ток. Кройка с висока линия и висока талия майсторски ще скрие излишните сантиметри на корема, а втален разкроен сарафан с тънки презрамки ще измести акцента от ханша към крехките рамене и ръце.

  • Роклята тип риза съчетана със сандали и атлетични обувки е  модерен и много удобен градски вид дреха. Скъсена риза с кожени клинове и високи токчета е това, от което се нуждаете през прохладната лятна вечер. Дълга рокля тип  риза с широк черен или кафяв кожен колан ще подчертае талията и ще направи силуета женствен. Леки мокасини или сандали  перфектно ще се впишат в този вид.

 

Какво да носите с бяла рокля през зимата?

През зимата топлите рокли в светли цветове от плътен трикотаж, туид, ангора, вълна и плетени са мега популярни. На фона на сиво-черната цветова схема, която преобладава през зимата, такива дрехи изглеждат много свежи, необичайни и  подобряват настроението на собственика си.

Комбинирайки бели дрехи със светли обувки и кожуси, можете да създадете образа на „снежна кралица“, който със сигурност ще привлече вниманието!

Ако  се изкушавате за по-практични комплекти, които могат да се носят във всеки ден от седмицата и времето, тогава комбинацията от „бял ​​връх и черно дъно“ е идеална.

Топла шапка, шал от тъмни или светли нюанси перфектно ще допълнят визията с бяла рокля и ще предпазят от студа.

През зимния сезон трябва да изберете правилните чорапогащи за бяла рокля. Най-важното е, че те не трябва да са в тон с роклята, а поне малко по-тъмни.

И всички други аксесоари, например шалове, ръкавици, не трябва да бъдат твърде контрастни по отношение на роклята. Подходящи са нюанси на кафяв, пясъчен цвят.

Специално за студения сезон има бели рокли от топли материали. Можете да бъдете красиви и през зимата!

 

Може би бялата рокля е просто задължителна за гардероба на всяка дама. С помощта на нея можете да създадете много изображения - от строги и ежедневни до екстравагантни и романтични. Вдъхновете се от стила на знаменитостите  и експериментирайте с външния си вид. Определено няма да останете незабелязани.