Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Какви дрехи да вземем със себе си за почивка на море - тенденции и правила

26/05/2021

Какво по-желано и по-красиво от дългоочакваната ваканция на море? Лазурен бряг, топло море, нежно слънце, златен пясък, коктейли, романтични вечери, разходки с лодка... Или може би предпочитате дискотеки, гмуркане, подводен риболов, уиндсърф? Почивката може да бъде различна, изборът ще зависи само от вашите желания. Във всеки случай трябва да се подготвите за пътуването предварително, особено за избора на дрехи.

Когато планира да отиде на почивка, всяка жена неизменно се изправя пред дилема - какви дрехи да вземе със себе си?

Неправилно подбран куфар може не само да помрачи ваканцията ви, но и да ви накара да похарчите пари при пристигането, купувайки забравени неща. За да предотвратите това, трябва да започнете да се подготвяте за пътуване до морето предварително, като постепенно опаковате всичко необходимо.

 

Гардероб за почивка на плажа - какво да вземете със себе си на морето

Гардероб за почивка на плажа

Кои са основните тенденции в облеклото за почивка на крайбрежието - било то плаж или вечерни посещения на  кафенета и ресторанти, разходки по крайбрежната алея или релакс в комфортен хотел? Има редица изисквания за гардероба за морска ваканция:

Яркост. Ваканцията не е време за скучни ежедневни образи, а отлична причина да добавите ярки, изразителни цветове към визията си.
Свободен стил. Без строгост и официалност, свободата и комфорта са най-доброто лекарство срещу стреса.
Простота на кройката и грижа за дрехите. Разбира се, понякога ви се иска да покажете най – новата и модерна дреха с екстравагантна кройка, но за ваканцията край морето не е препоръчително. Не е необходимо да губите време за изглаждане на палавите гънки на полата или ефектното полагане на сложната драперия на риза или блуза.

Независимо към коя точка на света сте се отправили, препоръчително е да се съсредоточите върху следните, най-подходящи елементи на гардероба:

  1. Бански костюми (за предпочитане поне два - така тенът ви ще е по-равномерен);
  2. Плажна рокля (под формата на туника, халат или вързано парео);
  3. Лека въздушна рокля или сарафан за дневни разходки;
  4. Елегантна вечерна рокля за ресторант (средна дължина и с къс ръкав или напълно отворени рамене);
  5. Широки панталони от лек материал;
  6. Няколко блузи в различни стилове и цветове;
  7. Шорти (изработени от тънък плат и деним.
  8. 2-3 тениски, които отговарят на останалите дрехи по стил и цвят;
  9. Една или две поли от лек плат, различни дължини;
  10. Яке, пелерина можете да вземете и жилетка (понякога може да е хладно вечер дори в топли страни);
  11. От обувките ще са достатъчни плажни чехли, удобни отворени сандали, маратонки и чифт сандали за вечерта.

Пример за гардероб от 10 части

Класическа бяла тениска. Винаги безпогрешен избор, който подхожда на почти всичко. Кръгла, малка или с V-образно деколте, изберете кой стил ви харесва.

Рокля за деня и вечерта. Изберете рокля, която изглежда добре за дневни разходки с маратонки или мокасини, но лесно се превръща в елегантна вечерна рокля с различни обувки, някои аксесоари и вашето любимо червило. Рокли от midi до maxi са идеални за тази  цел.

Лека блуза. Изберете широки, бродирани или бохо блузи, които да ви охладят в горещите дни и нощи. Носете ги с пола или панталон, бели или по-ярки.

Широк панталон. Дънките са последното нещо, което искате да носите през горещия ден на морето - тогава лятната ваканция предоставя отлична възможност да опитате нещо различно. Чифт широки панталони е спокоен и удобен вариант за разглеждане на забележителности.

Midi пола. Универсално решение, подобно на рокля за деня и вечерта може да бъде идеална за разходки по плажа или за вечеря в ресторант.

Хубав бански. Изберете бански с кройка и щампи, които ще ви позволят да се разхождате уверено на плажа или край басейна. По-добре е да вземете бански костюми от различни модели и цветове. Нямате бански костюми или не е на мода? Няма значение, това е просто оправдание да си купите нов красив бански.

Удобни сандали. Носенето на подходящите сандали ще ви накара да се почувствате фантастично, докато се разхождате из стария град или крайбрежната улица. Класически чифт кожени сандали ще допълнят модерния  външен вид и ще предпазят краката ви при дълги разходки.

Лека връхна дреха. Допълнете своя вечерен или плажен стил с лека връхна дреха или кимоно, които можете да носите върху ежедневния си тоалет или бански костюм.

Универсален шал. Увийте го около врата си в самолета, около раменете си в хладните вечери или го завържете около кръста си на плажа - универсален шал, който е задължителен на почивка.

Емблематична шапка . Със сламена шапка не само ще се предпазите от слънцето, но и ще си придадете шикозен вид.

 

Препоръчително е да изберете неща за разходки на плаж или курортни забележителности, като се вземете предвид и възрастта.

Жени над 30 години

Определено се препоръчва да поставите три рокли в куфара си - за плаж, еднодневни екскурзии и вечерна; чифт шорти и поли (с различна дължина и текстура); 3-4 топа / тениски / блузи, в хармония с долната част на създадените изображения. Правило, което работи добре, е да вземете поне два пъти повече дрехи за горната част (тениски, блузи и др.)

Жени над 40 години

Късите панталони и поли трябва да се носят само, ако притежавате тънка физика и стегната кожа. Ако има недостатъци, по-добре е да ги скриете със средна дължина на облеклото. Цветовете за плажна почивка са ярки, цветни и контрастни. Възрастта не е пречка за полета на въображението и букет  от цветове. Всички дрехи трябва да подчертават формата, така че трябва да изоставите широките стилове с неразбираем контур в полза на женствената кройка.

Жени 50+ години

  • свободна туника (късата се съчетава добре с тънки панталони или по-скоро дълги шорти, а удължената може да се носи като самостоятелен артикул или плажна рокля);
  • сарафан или широка лека пола (с дължина до глезена или със средна дължина);
  • блузи и тениски от леки материи.
  • ежедневна и вечерна рокля от прост, не твърде претенциозен стил, с декоративни елементи;

 

Правила за избор на дрехи за пътуване

 

Правилото за универсалност

Всичко, което поставите в куфара си, трябва да се съчетава добре. За да сте сигурни, вземете дрехи в неутрални цветове - светли тениски, блузи, бежови шорти и панталони. Яркостта може да се добави и с аксесоари - лек шал, бижута, раница или чанта.

Не вземайте със себе си неща, които дълго време са събирали прах в килера. 

 

Правило за практичност

Не всеки хотел има пералня, а ютия е трудно да се намери. Следователно нещата трябва да са възможно най-удобни, не намачкващи се и практични. 

 

Правило 6-5-4-3-2-1

Една проста формула ви помага да намалите количеството неща в куфара си. Запомнете:

  • 6 чифта горнища - тениски, блузи, джъмпери, суичъри;
  • 5 чифта долнища - панталони, къси панталони, поли;
  • 4  аксесоара - шал, шапка, слънчеви очила и плажна чанта;
  • 3 чифта обувки – чехли, маратонки и сандали;
  • 2 бански.
  • 1 слънцезащитен крем

Правилото е гъвкаво. Можете напълно да се откажете бижута, но да вземете повече бански костюми със себе си. Вземете три чифта панталони и една рокля. Или вземете 2 бански костюма, 3 чифта обувки и една шапка - варирайте, колкото искате. Ако спазвате първите две правила, тогава от 15-20 неща можете да направите куп комплекти дрехи за две седмици.

Разбира се, в зависимост от държавата и времето на годината, вашият гардероб за пътуване може да се различава. Но винаги ще има два основни вида облекло: удобно и умно, тъй като където и да отидем, ние се надяваме на приключения.

Весело лято от Creative-BG!