Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как се е появила тениската

17/05/2022

Както често се случва, историята за появата на някой артикул е забулена в мистерия и има няколко различни хипотези за появата му. Един такъв елемент от нашия гардероб  е тениската - добре познато и изключително просто облекло от ежедневния ни стил.

Първоначално тениската е служила само за бельо. В публичното пространство, за първи път се появят облечени в тениски мъжете, използвайки ги като елемент към банския костюм на плажа. Тениската бързо става неразделна част от екипировката на спортистите: изработена е от дишащи материали, не ограничава движенията, лесно и бързо се сваля/облича.

Спортът оказва голямо влияние върху външния вид и качеството на дрехата. Дизайнерите създават цветни и уникални модели за всеки отбор, а при изработката на тениските се използват модерни материи и иновативни технологии. Много търсени стават и при военните, които ги носят без риза под униформите си, тъй като високо  оценяват тяхната универсалност и удобство.


Тениската в ежедневния гардероб

Що се отнася до ежедневния гардероб, тениските навлизат в масовата мода през 80-те години. Разбира се, първите, които се осмеляват и си позволяват да използват тениска като част от своя имидж, са филмовите звезди и артистите. Тениски, които ефектно подчертават  изваяното и секси тяло на главните герои от холивудските филми.се превръщат в хит. Различни рок музиканти и поп певци избират тениските за удобно сценично облекло. Подражавайки на своите идоли, феновете и почитателите започват  да носят тениските като важна част от облеклото. Така тя от бельото се превръща в един от основните елементи на ежедневния гардероб и става универсална основа за различни непринудени тоалети. Дамите не закъсняват да се възползват от удобството на тениската и скоро се появяват различни модели.

Модерната тениска може да бъде представена в различни форми, което я прави още по-функционална:

  • Т-образна, класическа риза Cutoff. Чудесен избор за ежедневни и спортни стилове на улицата.

  • Появяват се модели с отворен гръб и тънки презрамки, които се връзват около врата. Те изглеждат особено добре с дълги поли. В тази комбинация трябва да внимавате за фигурата. Не е подходяща за по-пълни дами.

  • Модели с презрамки са друг популярен и основен дизайн, който може да се използва за делови, интелигентен ежедневен стил.

  • Тениските с Т-образен гръб са оригинални и дръзки. Ако искате да придадете на външния си вид стил и дързост, те са точно за вас.

  • Тениските със заоблено деколте и ръкави, обточени с ленти,  са подходящи за подчертаване на фигурата. Те най-често са без украса и в един цвят, което ги прави още по-универсални.

Тениската е прост и удобен елемент от облеклото, но с него  е  толкова лесно и просто да се създават много интересни изображения. Във всеки гардероб трябва да има няколко основни едноцветни модели и няколко ярки, с щампи. Така винаги ще знаете какво да облечете и дори да сте си купили нещо, без да мислите предварително с какво да го комбинирате ("любов от пръв поглед", както се казва). Дизайнерската тениска с необичаен, оригинален дизайн винаги ще ви направи "свои" на всяко модно парти.

В магазините на Creative има огромно разнообразие от тениски, сред което със сигурност ще намерите моделите, които ви харесват, които подхождат на вашата фигура и най-важното създават усещане за съсвършенство.

Свързани продукти