Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да създадете pin-up външен вид: съвети и трикове

19/10/2021

Днес стилът pin-up много активно намира място в ежедневието, да не говорим за различни тематични партита и събития.

В трудни, бурни времена хората често се обръщат към миналото, опитвайки се да намерят опора в него,  да усетят приемствеността на поколенията. Често, представяйки си това красиво минало, те забравят, че то далеч не е било толкова безоблачно, а хората, които са живели тогава, също са били принудени да оцеляват в трудни условия, като от своя страна намират възможността да забравят за известно време проблемите.

Живеем в невероятно време, когато модата не диктува, а предлага само опции за образи и настроения, които можем да използваме в живота си. Този факт дава безкрайни възможности за експериментиране върху външния  вид. Само си представете, че можете да вземете всеки стил и да го изпробвате - не за дълго, просто вижте как той ще се отрази на живота ви. И един от стиловете, които можете да изпробвате, е очарователният стил pin-up girl.

 

Произход на стила pin-up

Самият термин pin-up момиче датира от средата на 20-ти век, от  времето на Втората световна война и не означава нищо повече от „приковано момиче“, което означава изображението на момиче, приковано към стената  за възхищение и ... "черпене на вдъхновение".

Американските войници, тръгвайки на война, са правили портрети на любимите си или просто са се снабдявали със снимки, пощенски картички и изрезки от списания с красиви жени, за да забравят понякога за ужасите на войната.

Pin-up е необичайна модна тенденция. Всъщност: пин-ъпът е образ, измислен от „блясъка“ за повишаване на настроението на публиката. 30-те години на 20-ти век са били много трудни. Настроението било мрачно, безнадеждно, меланхолично. И на този фон изображенията на момичета започват да се появяват в лъскави цветни списания. Те са секси, дори игриво облечени, заснети в съблазнителни пози, но в същото време са много целомъдрени и женствени. Скритата сексуалност, реализирана чрез ярки тоалети и внимателен грим, създава стила на pin-up, който се превръща в стандарт за много жени в продължение на години.

Pin-up „звездите“ са ни известни. Това е Мерилин Монро, Ева Гарднър, Бети Грейбъл. Именно техните образи развълнуваха въображението на мъжете и именно от тези дами се ръководеха всички жените, избирайки тоалетите си. Както се оказа, въобще не е трудно да се въплъти стилът pin-up в дрехите - той се характеризира с типични решения и удобни ежедневни версии на визията. Гримът и прическата също са доста лесни за изпълнение, което позволи на дамите бързо да пренесат измислените изображения в реалния живот.

И днес пин-ап рокли често се срещат по улиците. Разбира се, те са се променили малко, за да отговорят на изискванията на съвременността, но все пак запазват своята игрива сексуалност, вълнуваща женственост и ярък шик.

 

pin-up стил

 

Как да създадете пин-ъп визия?

Нека разгледаме по-отблизо момичетата на 30-те години от популярните американски плакати. Акцентът пада върху:

  • бюст
  • талия
  • дълги крака
  • буйна коса
  • светли очи
  • Червени устни
  • изчистен маникюр

Всеки елемент се отличава с ясен почерк, който дава конкретно разбиране за принципите на стила pin-up.

Така че, pin-up със сигурност е тънка талия. Подчертава се с колан или просто висока талия от къси панталони, поли, дълги панталони. Pin-up роклите не са регулирани по дължина и могат да бъдат мини, макси или средна дължина. Основното е, че те са изключително женствени. За да направите това, моделите са доминирани от широки стилове под формата на камбана или е избрана рокля-калъф.

Стилът pin up в дрехите винаги е малко лекомислен, така че има изисквания за тъкани и покрития, не по -малко строги, отколкото за останалите стилове. Сред материалите за рокли и поли си струва да изберете решения, които са ефирни, леки. Това може да бъде шифон, коприна или деликатен тънък сатен. Ако в модела са предвидени волани или малки плисета, те са добре дошли само в облекло на момиче в стил pin up.

За декоративните елементи има задължителни изисквания, защото pin-up обича женствената яркост в образа и нежната наивност. Сред щампите най -често срещаните са:

  • точки - големи или малки
  • клетка - предимно малка и контрастираща
  • ивици - морска тема и не само
  • цветята трябва да са големи

В същото време дрехите pin up често имат неутрален бежов фон, който се определя от изброените декори. За разлика от относително спокойния връх, се избират ярки обувки: червени с тънък ток са класическия пин-ъп вид. Също така, може да носите и балетни обувки в пастелни или ярки цветове, украсени с цветя.

Изображението винаги се отличава с женственост, игривост, флирт, но в него няма нито грам вулгарност. За да усетите ясно границите на стила, си струва да запомните прости правила:

  1. Не можете да подчертаете цялото достойнство на фигурата. Например, пин-ъп рокля може да има деколте, като акцентира вниманието на мъжете върху апетитни форми, и колан за подчертаване на тънка талия, но дължината на тоалета трябва да бъде повече от строга. Обратно, мини модел, който привлича погледите на околните към краката, винаги се комбинира с класическа висока яка.

  2. Хармония на цветовете. Това важи особено за дрехите в стила на пин-ъп. В изображението винаги има пълна цветова хармония - нюансите са чисти, наситени, винаги разредени с деликатно бежово или строги ахроматични нюанси.

  3. Грим. Разбира се, стилните дрехи създават стила, но без женската яркост на грима, изображението ще се окаже прекалено скромно и дори аскетично. Следователно гримът и косата трябва да бъдат направеи със същото внимание както самия тоалет.

 

Полите, корсетите и бодитата са важни компоненти на образа

За да изглежда стилът pin-up по-цветен, се препоръчва към него да се добавят поли, корсети и бодита.

  1. Полата не трябва да е къса или дълга. По-добре да изберете нещо средно. По нея трябва да има гънки. По-добре е, ако моделът е ушит от леко ефирна материя. В идеалния случай тази пола трябва да бъде разкроена.

  2. Късите панталони трябва да са с висока талия, но дължината им ще бъде много къса, което може да ги накара да приличат на бельо. Цветовете се избират в зависимост от настроението. 

  3. Наличието на корсет ще ви помогне да подчертаете талията и гърдите си. Освен това може да се комбинира перфектно с пола и къси панталони. Най-добре е да имате различни волани на корсета и прилично деколте.

  4. Боди или бански костюми. Тези неща могат да бъдат отворени или затворени, няма да има значение. Цветовете се избират същите, като на полата или панталона. Голям, ярък печат, както и неща от същия цвят ще изглеждат страхотно.

 

Модерен пин ап стил

В съвременния стил на пин-ъп са запазени всички основни компоненти на образа на момичето Пин-ъп:  красиви къдрици, къдрав бретон, карирани ризи, къси шорти, пухкави рокли с дълбоко деколте и лента за глава.

Допълнете  визията си с тесни панталони и ризи или блузи с копчета. Можете да избирате между пола -молив и прозрачна блуза. Изберете ярки нюанси, допълнете изображението с ярки детайли. Но не забравяйте, че стилът pin-up, въпреки ангажимента си към сексуалността и еротизма, не трябва да бъде вулгарен и предизвикателен.

И, разбира се, съобразете местоположението и тона на събитието с избраното от вас изображение. 

Изберете не само карирани и полка точки като основен принт, но и флорални и анималистични шарки.

Днес, изразявайки се чрез традиционния американски секси стил, момичетата се опитват да реализират визията си за pin-up  чрез рокля или чанта. Pin-up дава приоритет на цялостното настроение на тоалета. И ако не отговаря 100% на каноните, няма проблем. Основното нещо е да създадете визия, така че  да улавяте възхитените погледи на мъжете, да ги карате да мечтаят и обичат.