Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да съхраняваме зимните дрехи

28/03/2023

Пролетта дойде и е време да помислим как да съхраняваме правилно зимните дрехи, за да запазят своя красив външен вид. Зимните дрехи трябва да се съхраняват добре през топлите дни, за да изглеждат стилни и модерни през следващия студен сезон. Но как да го направите правилно? Това е съвсем лесно, ако знаете и използвате някой прости  съвети. Ръкавиците, шапките, палтата, кожените якета, както и пухените якета трябва да се съхраняват внимателно в гардероб или гардеробна стая (ако имате такава). Колкото по-добре се грижите за зимния си гардероб, толкова по-дълго ще издържат любимите ви топли зимни дрехи и ще спестите от семейния бюджет за нови покупки.

Чистите и сухи шалове и ръкавици могат да се съхраняват на рафт, да се сгънат в чиста торбичка от плат и да се поставят  в гардероба. Шаловете могат да се закачат и на долнота част на закачалката. Плетените шапки могат да се съхраняват на рафт, а вътре в шапката може да се постави шал от комплекта или друг шал. Трябва да ги съхранявате  правилно до настъпването на студа, за предпочитане е да използвате специален чист и сух калъф, който ще предпазва артикулите от прах и насекоми до следващия студен сезон.

 

Как да съхранявате пухеното яке

Преди да съхраните пухеното си яке, трябва да го проверите за петна. Ако е мръсно, трябва да го занесете на химическо чистене, за да го почистят от петна и други замърсявания и да го изгладят, ако е необходимо. След това почистеното пухено яке може да се окачи на закачалка и да се обвие с чиста кърпа или пластмасово покривало, след което да се съхранява в гардероба до следващия хладен сезон.

Пухеното яке не може да се пере вкъщи, без да се повреди, затова трябва да го занесете на професионално химическо чистене, за да го почистите.

зимно пухено яке

Как да съхранявате вълнено палто

Добре е вълнените палта да се съхраняват на закачалки с подходяща ширина, за да не се деформират. Ако перете вълнените палта у дома в пералня, те ще се деформират и повредят, затова ако са замърсени, трябва да ги занесете на химическо чистене. След почистването можете да ги поставите в чист, подходящ калъф и да ги приберете в гардероба.

 

Как да съхранявате кожени изделия

Кожата е много деликатен и чувствителен материал и следователно е трудна за поддържане. Трябва да почистите кожените изделия  преди да ги съхраните. Те може да се почистят с хладен сапунен разтвор, да се изтрият внимателно с кърпа напоена с разтвора, след което да ги подсушите с чиста, суха кърпа. След тази процедура, когато кожата е напълно суха, можете да поставите артикула в чист калъф и да го приберете в гардероба.

Можете да нанесете тънък слой глицерин върху кожата, преди да поставите кожените дрехи в шкафа, за да омекотите материала и да му придадете приятен блясък. Препоръчваме ви да покриете кожените изделия с плътно покритие и да ги окачите на разстояние 5-10 см от останалите дрехи в гардероба.

атрактивен дамски панталон

Кожените артикули са много трудни за поддържане. Те трябва да се почистват добре, преди да се поставят в гардероба. Кожените дрехи трябва да се съхраняват на тъмно и хладно място, тъй като пряката слънчева светлина може да ги изгори и да пожълтеят. Палтата от кожа трябва да се закачат на закачалки в специални калъфи с достатъчно разстояние между тях.

Стайните молци могат сериозно да повредят дрехите и да развалят външния им вид. За да се запазят скъпите дрехи, е препоръчително периодично да се проверяват гардеробите за наличие на  молци; ларвите на молците са особено опасни за пуха, кожата и вълната. Ако откриете в дома си тези насекоми, трябва да помислите за специален препарат срещу тях (напр. препарат срещу молци с лавандулов ексракт).

Сред народните средства за защита на зимните дрехи  има много познати методи за борба с молците. Някои слагат кестени в гардероба, други - торбичка с лавандула. Лавандулата не само отблъсква молците и дребните насекоми, както прави кестенът, но и оставя лек и приятен лавандулов аромат в шкафа.

 

Ако сте прибрали вече зимните дрехи може да престъпите смело към избора на тоалети за предстоящите топли дни. В нашите магазини CreativeBG има много нови модни предложения на различни артикули. Очакваме ви!