Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да съхранявате топлите дрехи в гардероба си

10/01/2023

Сгъване, навиване на руло, закачане на куки и закачалки, прибиране в кутии - за да се съхраняват правилно топлите дрехи и аксесоари, са необходими различни тактики. Вече свалихме зимните дрехи от горните рафтове в гардероба и трябва да се погрижим за тях. Ето на какво трябва да обърнете внимание, за да запазите добрия външен вид и експоатационните качества на артикулите.

1. Не всички закачалки са еднакво полезни

Плетените изделия никога не трябва да се оставят на закачалката: това може да доведе до появата на дефекти като "издуване" на раменете или дори до нацепване - особено деликатните пуловери могат да загубят първоначалната си форма. Важно е да не закачвате мокрите трикотажни изделия на закачалки, а използвайте хоризонтална повърхност за тази цел.

Съхранявайте плетените пуловери и рокли сгънати на рафт, но внимавайте как ги поставяте. При плътно подреждане долните части могат да се смачкат. По-добре е да поставите няколко рафта на малка височина един от друг - така ще ви е по-удобно.

 

2. Кошници и кутии - за поддържане на ред

Когато времето стане студено, може да се чудите къде да сложите шапките и ръкавиците си. Трябва да отбележим, че търсенето на подходящия артикул на най-горния рафт на гардероба не е много приятно преживяване, особено ако в семейството има повече хора.

Ако имате свободен рафт в антрето, можете да поставите пластмасови или плетени кошници, кутии за текстил, където да съхранявате ръкавици и шапки

За сушене на ръкавиците и шапките на децата (които със сигурност ще си играят в снега и ще правят снежни човеци) използвайте закачалки за дрехи с щипки. Може да се постави навсякъде в коридора и не е необходимо да ги слагате върху радиатора.

 

3. Шапките изискват специална грижа

Ако желаете да носите елегантни шапки и през хладните месеци бъдете готови да им намерите място на рафтовете на гардероба си. Тези аксесоари не трябва да се мачкат или закачат на куки.

Съхранявайте ги в специални кутии: Ако ви е валял дъжд или сняг, не забравяйте да ги изсушите, като ги напълните с вестник или хартия. За тези, които носят шапки всеки ден, е подходяща вертикална система за съхранение с щифтове за дрехи.

дамска шапка с пухче

 

4. С вълнените панталони е трудно

Как да поддържате панталоните си във форма, без да губите време да ги гладите всеки ден? Можете да инсталирате в гардероба си релса за дрехи, която улеснява закачането на дрехите. Друга добра идея е закачалка за дрехи, която пристяга панталоните плътно в двата края.

 

5. Как да се погрижим за саката и палтата?

Закачалките на етажи не са добри за съхранение на сака, тъй като могат да се измачкат. За предпочитане са отделните закачалки с широки рамене, които са по-подходящи за запазване на формата на изделията. Опитайте се да не подреждате дрехите твърде плътно, тъй като те могат да се протъркат от триенето им едни в други.

грижа за дамските палта

6. Шаловете - трябва да имат малко свобода

Кашмирените и вълнените шалове не могат да се съхраняват на купчини: често се образуват гънки и прегъвания. За артикулите, които носите най-често, са достатъчни най-обикновени закачалки, на които можете да завържете три или четири малки шалчета. Закачалките с халки, пластмасови или дървени, вършат също добра работа. Не забравяйте да ги изсушите, ако са се намокрили навън, преди да ги приберете в гардероба.

 

Заключение

Зимата изисква да се погрижим добре за нашите зимни дрехи и аксесоари,но ако го правим по правилния начин ще ги ползваме дълго време, запазвайки красивият им външен вид и стил.

Свързани продукти