Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да се спасим от жегата със стил: 9 модни тенденции

27/07/2021

Понякога навън става толкова горещо, че усещате сякаш се топите под лъчите на парещото слънце. Изборът на дрехи за това време може да бъде истинско предизвикателство, особено ако не искате да се потите много, но въпреки това да изглеждате стилно.

Има някои основни правила за това как да се обличате в горещо време. Първо, трябва напълно да изоставите изкуствените тъкани и да отдадете предпочитание на естествените (през лятото е по-добре да изберете памук или лен). На второ място, дрехите не трябва да са стегнати и стеснени, а да са свободни.

Що се отнася до цвета, мненията се различават малко: до скоро се смяташе, че в жегата е необходимо да се избират само светли дрехи, но преди няколко години испански учени стигнаха до заключението, че наситените тъмни цветове абсорбират лъчите много по-добре.

Дрехите в горещо време изискват специално внимание. Формирането на летен гардероб трябва да се основава не само на вашия вкус и способност да комбинирате цветове и стилове. Важно е да се научите как да избирате нещата от качествени материали. Дрехите за горещо време трябва да бъдат:

  • от естествени материи. За горещите дни си струва да се откажете  от изкуствени материали, които не позволяват на тялото да диша, а на влагата да преминава.
  • със свободен разрез. Най-добре е да отделите тесните дрехи за студено време. За летен гардероб заложете на ефирни леки силуети;
  • с правилната дължина. Колкото и да искате да отворите тялото си възможно най-много, да подчертаете фигурата и загара си с мини дрехи, трябва да отдадете предпочитание на ризи с дълъг ръкав или рокли с максимална дължина, но от естествени материи. Дължината ще предпазва от слънчевите лъчи, а естественият материал ще позволи на кожата да диша.

Фокусирайте се върху свободно прилепнали елементи. Просторните рокли, сарафани , туники, разкроени панталони са идеални варианти за лек летен тоалет. В дългите и свободни поли, рокли ще се чувствате по-удобно и свежо, отколкото в мини-сарафан с презрамки.

 

Дрехи за горещо време: какви неща да носите

 

Топове и тениски

Широки тениски с оголени рамене, широки въздушни блузи, тениски с голям размер перфектно ще се допълнят с шорти, дълги свободно падащи поли, гащеризони.

 

Къси панталонки

Копринени къси панталони, бермуди- ще изглеждат страхотно. Разнообразете  визията с дантелен връх или копринена блуза. Бизнес стил облеклото в жегата също не изключва къси панталони. За офиса е важно да изберете правилната дължина на продукта - точно над или до средата на линията на коляното. За горната част на  тоалета можете да изберете ленена риза с дълъг ръкав.

 

Миди рокли

Удобни, женствени и романтични модели. Красиво изглеждат волани, наслояване, гънки, драперии. Изборът на рокли е толкова разнообразен, че всяка дама ще намери своя собствена версия на облекло в жегата. Ивици, флорални мотиви остават толкова популярни, колкото и миналия сезон.

 

Ризи

Ризите са за предпочитане пред тениските. Продуктите надеждно предпазват от слънцето и са перфектно съчетание с всякакви опции за облекло.

 

Панталони

Изберете разкроени модели. Колкото по-широк е крачолът, толкова по-добре. И не говорим за някаква безформеност. Дизайнерите предлагат различни варианти за всякакъв вид фигура - панталон банан, панталон със свободна кройка от ханша.

 

Шапки

Не пренебрегвайте шапките в жегата. Те ще ви предпазят от прегряване на слънце. 

мода в жегата

Актуални в жегата: как да се облечете стилно през лятото

 

#1. Къса ефирна рокля + маратонки или сандали

Въздушните, леки рокли от естествен плат са най-доброто решение за горещо време. В такава рокля въздухът циркулира добре и затвореното рамо или дори цял ръкав ще предпази ръцете ви от слънчеви изгаряния. Мини дължината изглежда най-добре с равни обувки.

 

#2. Дълги памучни рокли + сандали

Същата схема, но с дълга рокля, която покрива коляното. Изглежда по-романтично и изискано, просторен силует и удобна дължина скриват недостатъците на фигурата и се фокусират върху най-тънките части на тялото - китки, глезени, врат. Най – добре се комбинират със сандали с малък ток

 

#3. Сарафани от лен и памук

Като цяло памучните и ленени рокли и сарафани са идеална покупка за горещо лято. Във всякаква дължина - мини, миди, макси, свободна и вталена, във всеки цвят по ваш вкус. Трябва да внимавате само с прекалено ярък печат - може да е по-трудно да комбинирате изображенията  и да избирате аксесоари с него. Но неутралната палитра е универсална и не губи своята актуалност

 

#4. Дънкови шорти + лека риза

Друг незаменим артикул в летния дамски гардероб са дънковите шорти. Най-универсалният модел е  къси панталони с широка талия, евентуално с малък ревер. Важно е да се разбере, че много късите микро шорти не са подходящи за градския облик - изберете приемлива дължина

 

#5. Дънкова пола + топ

Дънковата пола работи по същия начин като дънковите къси панталони, но изглежда малко по-женствена и закачлива в основата си. Не комбинирайте къса дънкова пола със сандали с твърде високи токчета: носете със среден ток или равна подметка.

 

#6. Леки шорти с висока талия + риза

Джинсовите шорти не са по вкуса на всички. Ако не сте техен  любител разгледайте летните шорти, изработени от леки материали - памук, лен, лиоцел или смесени тъкани. В комплект с риза те създават модерен, градски вид.

 

#7. Памучни шорти + топ + сандали

Искате ли нещо малко по-елегантно и събрано? Вземаме същите памучни шорти и ги комбинираме с интересна разкроена блуза, както и минималистични сандали на ток. Получаваме ефектна визия за вечерно събитие и може би дори за работа.

 

#8. Дълга пола + кроп топ + сандали

Дълга пола с А-силует в компанията на съкратен топ и грациозни сандали ще създаде невероятно женствена и изтънчена визия, която е лесна за носене за всеки ден и събития. Ако изрязаните топове не са ви удобни, можете лесно да замените горната част с удобна блуза или риза.

 

#9. Ленени панталони + Топ или тениска

Ленените или памучни панталони с висока талия са задължителни за летния гардероб за тези, които не могат да си представят живота си без чифт любими дънки. През лятото ще бъде горещо в дънки, но леки, просторни панталони от естествен плат лесно ще разрешат този проблем.


Заключение

За истинските модни жени бързото покачване на температурата не е сериозна пречка при избора на успешни ансамбли, защото ако следвате няколко прости модни съвети, можете лесно да съчетаете удобство, практичност и стил в една визия!