Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да се обличаме, за да изглеждаме по-стройни

09/02/2021

Много хора не са доволни от теглото си и се притесняват, че изглеждат прекалено дебели. Въпреки това, само с няколко прости трика и с правилните дрехи, може да изглеждате малко по-стройни.

За да изглеждате визуално възможно най-добре и съответно по-привлекателни, трябва да използвате специални техники, разработени от стилисти за жени с пищни форми. Наднорменото тегло не е пречка за красива и модерна визия. Достатъчно е да изберете дрехи, които могат да скрият недостатъците и да подчертаят предимствата ви.

 

Общи препоръки

За жените, които искат да изглеждат по-стройни, стилистите съветват да обърнат внимание на редица нюанси:

  • Бельото трябва да е възможно най-подходящо за вас по размер и да поддържа добре фигурата ви. Ако презрамките и ластиците се “вкопаят” в тялото, ще се появят допълнителни гънки. Правилно прилепналият сутиен ще направи гърдите ви по-високи, а талията по-тънка. При специални случаи можете да носите оформящо бельо, което създава красив силует.
  • Чорапогащите за отслабване имат същите свойства. Те ще направят краката и талията ви да изглеждат по-тънки.
  • Избирайте подходящия размер за дрехите си. Нито прилепнало облекло, което показва всички недостатъци, нито твърде големи и широки дрехи, няма да ви придадат хармоничен вид.

Ето защо, ако  установите, че любимите ви дънки се закопчават с голяма трудност, трябва да ги оставите настрана за известно време, като облечете нещо по-подходящо.

  • Изберете прави, вталени или A-line стилове, като избягвате тесни или твърде свободни безформени тоалети.
  • Не забравяйте, че асиметрията и диагоналите са приятели на стройността. Рокли, поли, ризи с асиметрична кройка, диагонални ивици, асиметрични детайли привличат вниманието и създават оптична илюзия за стройност.
  • Препоръчително е да купувате неща, направени от плътни, но в същото време леки „летящи“ тъкани, които нежно ще подчертаят линиите ви.
  • Ефектът за отслабване на черното е отдавна известен, но по това той не отстъпва на другите тъмни наситени нюанси: синьо, шоколад, слива, маслина и други.
  • Правилната щампа ще помогне да се скрият недостатъците на фигурата. Достатъчно голяма, но не ярка, тя ще отвлече вниманието от проблемните ви зони. 
  • Струва си да купувате дрехи с V-образно деколте, което визуално ще удължи силуета. Можете да създадете вертикална линия на врата с помощта на мъниста или просто да разкопчаете горните копчета на блузата или ризата.
  • Носете комплект в един цвят и равномерен нюанс. Например, панталон или рокля с обувки от същия цвят. Такива  изображения, когато цветът на горната и долната част напълно или почти напълно съвпадат, създават една дълга линия, която визуално удължава силуета.
  • Използвайте вертикални ивици, върху рокли, поли, панталони, ризи, особено ако са тесни и по-тъмни, визуално намаляват обема, тъй като част от тялото остава скрита от очите и сякаш невидима.
  • "Повдигнете" талията. Рокли, поли и панталони с висока талия могат да помогнат за решаването на проблема с излишните килограми около корема. И тогава не само  той става невидим, но и краката се удължават.

Тези прости указания ще ви помогнат бързо да „отслабнете“, ако е необходимо, поне с един размер.

 

Облекло за  визуално отслабване

В гардероба на жена с пищни форми трябва да има неща, които успешно крият недостатъците на фигурата. Те включват определени артикули, които са модерни и подходящи.

 

Миди пола

Права пола с дължина до глезена или пола с А-линия до средата на коляното - визуално удължава краката и прави бедрата по-малки.

 

Панталони и дънки

Изберете дънки с права кройка с висока талия, обикновени прави панталони или стилен модел, леко разкроен от коляното. Тези стилове визуално правят краката да изглеждат по-грациозни и балансират горната и долната част на фигурата. Ако имате хубави, тънки глезени, можете да носите къси панталон. Но е по-добре да се откажете от тесни панталони или модел с ниска талия.

 

Оптимални опции за рокля

Рокли с прав, леко втален или трапецовиден силует с 3/4 ръкави ще помогнат да се скрият недостатъците във външния вид. Желателно е кройката да е лаконична, без излишни детайли. Много добър избор е тоалет с контрастни нюанси отстрани, които придават форма на пясъчен часовник. В такава рокля определено можете да изглеждате стройни и женствени. Но тя трябва да пасва добре на фигурата, създавайки ясни линии, в противен случай резултатът няма да бъде толкова впечатляващ.

 

Как да изберем подходящите дрехи според тип тяло, за да изглеждаме по-слаби.

Стилистите са разделили видовете женска физика въз основа на три параметъра: обемът на гърдите, талията и бедрата. В съвкупността от тези характеристики се разграничават 5 вида фигури.

 

Как да изберем подходящите дрехи според тип тяло, за да изглеждаме по-слаби

 

  1. Пясъчен часовник

Класическа фигура 90-60-90, с тънка талия и приблизително еднакви ширини на раменете и ханша. 

Вашата основна задача не е да разваляте онова, с което Бог ви е дарил. Имате такава пропорционална фигура, че дори с увеличаване на теглото, силуетът остава същият. Когато избирате тоалет, проверете дали той по никакъв начин не разваля естествената хармония.

Всяко облекло, което има акцент върху колана, ви подхожда. Но свръх големите и широки дрехи, криещи съблазнителните ви извивки и панталони с ниска талия са табу за вашата визия. Също така широките рокли с подвижен корсаж, прави дълги якета и палта до средата на коляното и без колан, изглеждат не особено добре на „пясъчния часовник“.

Как да попълните гардероба си, за да изглеждате добре:

  • вталено облекло
  • акцентирайте с колан
  • прилепнали стилове, като „рокля с качулка“ или „пола-молив“
  • дълбоко деколте, вталени ризи

Основният аксесоар, разбира се, е коланът и основната ви грижа е да изберете тоалет, който да пасва точно на вашата фигура.

 

  1. Триъгълник

Структура на тялото, визуално наподобяваща круша. Широки бедра в комбинация с тесни рамене и малки гърди. Добре дефинирана талия и корем.

Ако долната част на тялото е естествено по-масивна от горната, не се изтощавайте с диети и упражнения. Помагат за отстраняване  на излишните килограми, но не променят естествения силует. По-добре е да изберете гардероб, който ще ви помогне да привлечете вниманието към предимствата на фигурата си.

Какво не е подходящо за този тип фигура? Тесни панталони, дънки и поли с големи джобове, широк колан и други големи елементи. 

Най-подходящи са:

  •  палто във формата на трапец
  • яке с подчертани рамене. Такъв акцент също е в тенденция, така че лесно можете да го намерите. Не само яке, но и рокля, блуза и дори пуловер от подобен стил;
  • тясна пола
  • прави класически панталони
  • джинси в тъмен нюанс

 

  1. Правоъгълник

Женска фигура, при която гърдите и бедрата са приблизително еднакви по обем, но талията не се откроява твърде много.

Ако структурата е такава, че талията не е много изразена, лесно е да я фиксирате с дрехи. Просто трябва да увеличите визуално друга част от тялото. Купете всичко, което придава обем на гърдите и бедрата ви, и избягвайте широките и прекалено стегнати материи.

Коланите помагат да се подчертае талията и визуално да се увеличат бедрата

Вашите стилове са:

  • вталени костюми, рокли, палта
  • панталони и дънки със средна и ниска талия
  • а-линия пола
  • класически панталон, евентуално леко изрязан

 

  1. Обърнат триъгълник

Тип на фигурата, при който явно доминира горната половина на тялото. С помощта на дрехи е необходимо визуално да намалите раменете и гърдите, да подчертаете талията и да увеличите бедрата. Това означава, че изключвате всичко, което привлича вниманието към горната част на тялото. Така не само ще изглеждате стилно, но и с няколко килограма по-слаби.

В търсене на идеалното облекло ви съветваме да избирате модели с големи джобове. Не купувайте панталони с висока талия или тесни клинове. Когато избирате между тениска и топ с презрамки, по-добре е да дадете предпочитание на първият вариант, особено ако тениската е с удължена кройка и с ръкав от три четвърти.

 

  1. Кръг

По-добре е да не привличате допълнително внимание към гърдите и корема, да подчертаете стройните крака и визуално да удължите силуета. Когато създавате тоалет, трябва да изберете тези детайли, които визуално ви правят по-високи. Носете рокли и палта в А-линия.

Важен съвет: изключете от гардероба си всички неща, които имат акцент върху талията.

 

Заключение

По начините, изброени по-горе, добре подбраните дрехи ще ви помогнат да подчертаете силуета, да коригирате проблемните зони и да подчертаете достойнството на фигурата. В резултат на това ще изглеждате по-стройни и по-привлекателни.

Възползвайте се от тези правила за това как да изглеждате стройни с дрехи. Избирайки подходящите дрехи и аксесоари, можете визуално да коригирате фигурата си и да „отслабнете“ с няколко килограма.