Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да се грижим за чантите си?

22/11/2022

Често чантите се замърсяват, обезцветяват или изхабяват не поради продължителна употреба, а поради липса на грижи по време на употребата им. Хората, които обичат чанти, със сигурност имат опит в тази област и знаят за какви проблеми да внимават при използването им.

 

  1. Ако ръцете ви са склонни към изпотяване, най-добре е да носите чантите на рамо и да използвате по-малко ръце си, защото в противен случай потта лесно ще остави петна по дръжките на чантите.

  2. Когато съхранявате остри предмети в багажа си, не забравяйте да ги опаковате напълно, преди да ги поставите. А предметите, за които има съмнение, че могат да бъдат повредени, е по-добре да не се поставят в чантата. Не притискайте и не поставяйте тежки предмети, в противен случай артикулът ще се деформира или повреди.
  1. Когато чантата е със заключалка, не допускайте чужди предмети да попаднат в нея, защото това ще повреди оборудването на чантата.
  1. Не поставяйте етикети или лепящи ленти върху артикулите, които лесно могат да доведат до отлепване на кожата при сваляне им.
  1. Когато използвате чантата, се старайте да избягвате честото триене между нея и дрехите ви, защото това лесно ще доведе до появата на петна.
  1. В дъждовно или снежно време избягвайте да използвате чанти от кожа, като например, набук и велур, защото след като голяма площ се намокри с вода, ще бъде трудно да се погрижите за нея.
  1. Дълготрайната пряка слънчева светлина и топлина ще доведат до промяна на цвета, оцветяване и деформация. Трябва да се избягва продължителният контакт със ислънчевата светлина и нагряването.

 

грижа за дамската чанта

Съхраняване

  1. Най-добре е да почистите и да се погрижите за чантите, които трябва да се прибират извън сезона. Не забравяйте да поставите чисти пълнители (напр. накъсани хартиени топчета или памучни кърпи), за да запазите формата на кожените изделия, след което ги поставете на мястото за съхранение.
  1. Шкафът за съхранение трябва да бъде добре проветряван, за предпочитане е съхранението в гардероб и е добре да не поставяте твърде много предмети в тясно пространство. Ако средата е влажна, можете да поставите в чантата някаква защита от влага.

 

Важни правила

  1. Ако чантата е мокра, правилното третиране е първо да попиете влагата от нея със суха кърпа и след това да я поставите на хладно място, за да изсъхне естествено. Никога не поставяйте мокра кожена чанта на директна слънчева светлина, не я сушете със сешоар или не я поставяйте до климатик, защото в противен случай кожата ще се скъса.
  1. Ако откриете петна, не ги третирайте с химикали. Различните кожени продукти се обработват по различен начин. Лесно е да повредите кожена чанта, ако я обработвате сами. Най-добре е да се обърнете към професионалисти за поддръжка на кожа, които да я почистят или поправят. Естественото омазняване  на самата кожа постепенно намалява с течение на времето затова при многократна употреба, кожените продукти се нуждаят от редовна поддръжка.

 

Умения за почистване

Чантите се разделят на кожени и платнени според  материалите, от които са изработени. Затова има и различни методи за поддръжка и почистване.

Поддръжка на кожена чанта

(1) Не може да се мие с вода. Правилният начин за ежедневно почистване на праха по повърхността на чантата е да я избършете с кърпа, потопена в почистващ разтвор;
(2) Продуктите за поддръжка на кожени чанти не трябва да съдържат киселинни, алкални  или летливи компоненти;
(3) Когато съхранявате кожени чанти извън сезона, те трябва да бъдат поставени в шкаф с вентилационни условия и трябва да се внимава чантите да бъдат на растояние  по време на съхранението.


Поддръжка на чанти от текстил

(1) Когато почиствате чантите  от плат, ако е възможно дръжките трябва да се отстранят и след това да се почистят;
(2) Платът трябва да се предпазва от избледняване;
(3) Ако артикулите от плат са зацапани с мръсотия, можете да добавите малко сода за хляб при почистване.

 

В нашите магазини Creative се предлага голямо разнообразие от дамски чанти, изработени от качествени материали, чиято поддръжка няма да отнеме много време. Разгледайте нашите модели и изберете най-подходящия за Вас, според изискванията Ви за цвят, форма, модел.

Свързани продукти