Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изглеждате добре на плажа: съвети от стилисти

25/07/2023

Посещението на плажа е място, където можем да разголим тялото си. Не всички дами се чувстват комфортно в това състояние, давайки си сметка за недостатъците на фигурата си. Независимо от формата на тялото си, можете да изглеждате страхотно, ако вземете предвид някой малки детайли.

 

1. Изберете правилния бански костюм

Изберете подходяща кройка на бански костюм, която да подхожда на фигурата ви. За да направите това, трябва да знаете какъв тип фигура имате.

  • Пясъчен часовник

Най-голямото предимство на дамите с този тип фигура е талията. В този случай силуетът ви ще изглежда страхотно, както в цял, така и в бански костюм с отделни части.

Ако гърдите ви са достатъчно големи, можете да изберете бански костюм с по-тесен корсаж, за предпочитане с меки чашки. Ако имате малък бюст, много добре ще изглежда горнище от триъгълници, завързано на врата.

 

  • Бански за фигура тип ябълката

Най-подходящ за вас ще бъде плажният ансамбъл с приливащи цветове. Той ще прикрие несъвършенствата и ще подчертае красиво краката ви. Моделите ще привличат вниманието само към торса ви. Ако искате да покажете гърдите си, изберете V-образно деколте.

 

  • Бански костюм за фигура тип круша

Дамите с този тип фигура имат широки бедра и по-тесни рамене. Голямото ви предимство е тънката талия, която трябва да бъде подчертана с бански костюм от бикини с висока талия. За да изравните пропорциите, изберете цветен сутиен и едноцветни бикини. Така цялото внимание ще бъде насочено към горната част на тялото.

Атрактивни бански с ефектни мотив

  • Бански костюм за фигура тип правоъгълник

За такава фигура най-подходящи са банските костюми в спортен стил или с хоризонтални райета. Той може да бъде цял или отделен.

 

2. Носете плажна рокля

Плажът не е само за бански костюм. За чаша питие или вечеря може да сложите някаква връхна дреха Има места, където не можете да отидете само по бански костюм, затова се нуждаете от плажна рокля.

Това може да е ефирна туника с връзки или шал. Често те са изработени от нежен муселин, памук или коприна. Роклята в етно стил е много универсална и подхожда на всеки тип фигура.

Макси и мини роклите, изработени от дантела, трикотажни изделия също са перфектен избор.

Плажно парео с атрактивен десен

 

3. Изберете аксесоари за плажа

Не забравяйте, че на плажа е абсолютно необходимо да скриете главата си на сянка. В противен случай може да получите слънчев удар. Това е чудесна възможност да носите красива  шапка с голяма периферия.

Заслужава си да вземете със себе си на плажа голяма чанта. В идеалния случай тя трябва да е изработена от лен, памук или тъкана плетка. Кожата или велурът няма да изглеждат добре на плажа или край басейна. Изборът на подходяща плажна чанта зависи от няколко фактора, включително колко вещи планирате да носите, какъв е вашият стил и какъв вид плаж посещавате. Ето няколко примера за типове плажни чанти, които могат да бъдат подходящи:

 

  • Големи чанти

Те имат много пространство за съхранение и са идеални за носене на всичко необходимо за ден на плажа, като плажна кърпа, слънчев крем, книга, бутилка с вода и др. Обикновено са изработени от здрави материали, които могат да издържат на пясък и вода.

  • Чанти от плат

Чантите от плат са леки, гъвкави и обикновено могат да се перат в перална машина, което ги прави перфектни за плаж. Те могат да бъдат сгънати и пакетирани лесно, когато не се използват.

 

  • Чанти от рафия

Тези чанти са класически избор за плаж и добавят тропически елемент към вашия ансамбъл. Те са леки и вентилируеми, което ги прави подходящи за горещи летни дни. Въпреки че те обикновено не са толкова просторни или издръжливи, са стилни и атрактивни.

 

  • Водоустойчиви чанти

Това са чанти, които са направени от водоустойчиви материали, които предпазват вашите вещи от влага и вода. Те са идеални, ако планирате да носите електроника или други предмети, които трябва да се държат на  сухо.

 

  • Козметични чанти

Това са по-малки чанти, които са идеални за носене на малки предмети като слънчеви очила, слънчев крем и балсам за устни. Те са удобни за съхранение на вашите вещи в по-голяма плажна чанта.

 

Всеки от тези типове чанти има свои предимства и недостатъци, така че най-важното е да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и стил.

На плажа или на басейна в курорта идеално подхождат бижута в етно стил: обеци с мъниста или гривни изработени от естествени материали

 

4. Слънчеви очила

Слънчевите очила са друг важен аксесоар, който може да добави стил и елегантност към вашия плажен вид. Ето как те могат да подобрят външния ви вид на плажа:

 

  1. Стил и мода: Слънчевите очила са модерен аксесоар, който допринася за цялостния ви стил. В зависимост от формата и дизайна, те могат да придадат различна атмосфера на вашето излъчване - от ретро и класическо до модерно и авангардно.

  2. Съчетаване с облекло: Очилата могат да се комбинират с вашето плажно облекло, като помогнат за създаването на хармоничен и цялостен вид. Например, можете да съчетаете очила с рамка в ярки цветове с вашия любим плажен костюм, за да придадете на образа модерен и завършен вид.

    Стилни дамски очила
  1. Защита и комфорт: Освен стил, слънчевите очила предоставят и защита от вредните слънчеви лъчи. Те могат да помогнат и за предпазване на очите ви от пясък и вятър на плажа, което гарантира комфорта ви.

 

  1. Лицева форма: Изборът на слънчеви очила може да бъде определен и от формата на лицето ви. Различните форми на рамки ще подчертаят най-добрите черти на лицето ви и ще помогнат за постигане на балансиран и приятен вид.

 

  1. Увереност: Носенето на стилни слънчеви очила ще ви даде допълнителна доза увереност. Когато се чувствате уверени в своя външен вид, това се отразява и на вашия хармоничен образ на плажа.

 

Заключение

Ако ви предстои почивка край морския бряг или басейн е време да помислите какъв бански да изберете,за да се чувствате уверено и комфортно.В нашите колекции на Креатив има голям избор на изделия ,изработени от различни материали. Предлагаме и аксесоари за плаж и почивка,които ще допълнят вашия ваканционен стил. Нека лятото бъде слънчево, забавно и стилно!

Свързани продукти