Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберете бански, за да подчертаете силните си страни и скриете недостатъците

14/06/2022

В статията ще ви разкажем как да изберете бански, който да подчертава тялото ви, да привлича вниманието на околоните и същевременно да скрива недостатъците (ако има такива). Ще ви разкажем за главните трендове на плажната мода този сезон и ще ви разкрием няколко секрета, които ще ви помогнат в избора на плажно облекло.

 

Видове бански костюми

Съвременните модели се разделят на три категории.

  1. Една част - комплект бикини и корсаж. Те не са свързани и тази комбинации се прави в един стил. Понякога бикините и корсажът са изработени в различни цветове. Резултатът е оригинално произведение.

  2. Комбинирани - представете си го като гащеризон. Корпусът плавно преминава в бикини. Той скрива недостатъците, затова този модел често се избира от пищни дами. Моделите с мрежести вложки между банския костюм и корсажа изглеждат добре за стройните дами.

  3. Стил монокини - съчетанието между корсажа и бикините; помага да се покаже талията, но прикрива корема.

 

Подходящи модели

Майо

Майо

Лицевата част е с кръгло, V-образно (понякога правоъгълно) деколте. Презрамките са прикрепени към корсажа.

 

Огърлицa

Огърлицa

Удобен модел за тези, които имат големи гърди - поддържа ги добре. Връзките са широки или със среден размер. Те могат да се връзват отзад на врата.

 

Bandeau

Bandeau

Без презрамки на тоалета, понякога с презрамка, зашита в средата на гърдите и завързана на врата. Корпусът с подплънки има широка лента или хоризонтална драперия на гърдите.

 

Стил рокля

Стил рокля

С пола/широк волан отдолу и сутиен, оформен като лента или драпиран, и презрамки, завързани на гърба.

 

Сексапил

Сексапил

Много разкриващ бански костюм със съблазнителна изрезка на гърдите и гърба.

 

Високо деколте

Високо деколте

Бикините в съчетани е с високо деколте скриват гърдите и гърба. Този модел ще подхожда на дамите с наднормено тегло.

Избирайки бански костюм с корсаж без презрамки, опитайте се да се движите активно в него. Ако трябва да го коригирате непрестанно - това не е вашият модел.

 

Бикини

Бикини

Най-разпространеният модел бански, който подчертава силуета на тялото. На сутиена са пришити тънки презрамки.

 

Bandini

Bandini

Комбиниран сутиен без презрамки и затворена зона около краката. Този тип боди изглежда добре на момичета с красиви гърди и тънки изящни ръце.

Не взимайте по-голям или по-малък размер от необходимия. Когато е мокра, тъканта става по-хлабава поради утежняването. Твърде големият бански костюм ще ви направи да изглеждате по-големи, а тесният ще сплеска формата ви и ще повлияе на фигурата ви.

 

 

Плувен костюм, съобразяващ се с тялото

Недостатъците на тялото могат да бъдат "победени", ако познавате особеностите на фигурата, недостатъците и умело подчертаете предимствата.

Форма на пясъчен часовник

Форма на пясъчен часовник

Момичето, което има  такава фигура, изглежда  съблазнително и очарователно. Широките ѝ бедра и великолепни гърди се открояват прекрасно на фона на тънката талия.

Притежателите на тази фигура могат да носят всякакъв бански костюм като кройка, цветове. Единственото, което трябва да избягват, са моделите с много декоративни елементи.

 

Форма на круша

Форма на круша

Момичетата с този тип фигура имат великолепни бедра, плосък корем и изтънчена горна част на тялото. Такива дами се нуждаят от бански костюм, който визуално намалява таза и подчертава раменете.

Предпочитайте модели, при които сутиенът има закопчалка или се връзва около врата. Отделно трябва да се спомене топът с хоризонтално деколте - той е особено актуален сега.

Липсата на обем в горната част на тялото ще добавят воланите, къдричките, драперии по корсажа. Бикините е по-добре да се избират без декорации, с широк страничен ръб или издута талия.

 

Обърнат триъгълник

Обърнат триъгълник

Тези дами, имат широки рамене, но не достатъчно обем в бедрата. Те трябва да изберат такова облекло, което да подчертава долната част на тялото и визуално да намалява обема на раменете.

Бикините трябва да  се комбинират  с волани на талията, връзки отстрани, големи щампи.

Корпусът е добре да бъде класически, с широки презрамки или с V-образно деколте на гърдите. Горната част не трябва да е с волани, драперии.

Вгледайте се внимателно в моделите с къси панталони - те придават обем на бедрата. Избирайки затворени модели в спортен стил  вие  удряте в десетката. Разбира се, този вариант е подходящ, ако тенът не играе основна роля.

 

Атлетично (правоъгълно) тяло

Атлетично (правоъгълно) тяло

Хората с този тип силует нямат остри извивки на тялото. Гърдите  са малки, бедрата  са тесни, а талията  не е изразителна. Тези момичета не са склонни към наднормено тегло. Повечето съвременни модели имат такъв вид. Не се опитвайте да скриете нищо - ще изглеждате добре във всякаква кройка и цвят на облеклото.

Ако искате да придадете съблазнителни извивки на тялото си, обърнете внимание на талията. Моделът монокини е чудесен начин за това. Дизайнът му има за цел да създаде визуално тънка талия и да придаде бляскав вид.

За тези, които искат да изберат нещо по-скромно, се препоръчва да предпочетат затворения тип бански костюми с акцент върху талията. Това може да е колан или контрастна рамка, която разделя горната и долната част на банския костюм. За визуална талия разгледайте продукти с клиновидни вложки.

 

Форма на ябълка

Форма на ябълка

Жените с такава фигура имат доста обемен корем. За тях е по-добре да изберат модели за сливане. Благодарение на съвременните еластични материали е възможно да скриете корема и да го направите малко по-стегнат.

В този случай най-доброто решение е да подчертаете гърдите. За да направите това, купете си дрехи с декорации в горната част: ръбове и други ярки елементи.

Плувните костюми с драперия, тъмни контрастни ивици в областта на талията, малки щампи ще седят добре. Освен това плажни костюми с райета ще намалят с няколко сантиметра талията и корема.

 

 

Кой бански костюм е по-добре да изберете пълно момиче

Ако тънките и слабите момичета тук могат да се развихрят, притежателките на великолепни фигури трябва да знаят как да преместят акцента върху изключителните форми и коя кройка за тях е подходяща.

 

Големи гърди

Големи гърди

Пълните гърди изглеждат съблазнително, но не бива да ги излагате на показ прекалено много. Отворените стилове създават имидж на разпуснатост и вулгарност - твърдят стилистите. Сутиен с"бандероли" и бикини на тънки връзки - не е вашият образ.

Костюмът за плуване за такава фигура трябва да има плътна и дълбока чашка,  и широки презрамки. Уверете се, че корсажът  е стегнат. Върху голям гръден кош той изглежда не на място, като прави и без това пищната форма абсурдна.

Стилистите препоръчват да си купите кройка с ретро стил. Той успешно повдига бюста и не му позволява да "падне" след плуване.

 

Как да скриете бедрата си

Как да скриете бедрата си

Въпреки че пухкавите бедра изглеждат апетитно и секси, много модерни жени не обичат да ги подчертават и всъщност се опитват да скрият тази част от тялото.

Най-добрият вариант за отслабване в този случай е да изберете бански костюм с голям гръб и тънки бикини. Момичетата с апетитни бедра могат да изберат както  подходящи  моделите на сливане, така и моделите на разделяне.

Къси панталони, бански с волани, къдрици и големи щампи не трябва  да се ползват. Те правят бедрата визуално по-големи.

 

Как да скриете корема

Как да скриете корема

Чудесно решение  е  бански костюм с  волани. При тях  дрехи те са  само на талията, което ви позволява да прикриете нежеланите сантиметри. Също така разрешете проблема с дизайн, който включва например шал на кръста.

Отделните бански с ресни също ще ви помогнат да скриете изпъкналите части на тялото. Те трябва да са отгоре, а бикините да са с висока талия и контрастен принт.

Опитайте се да изберете облекло от  качествена еластична материя. Късите панталони с висока талия подчертават извивките, а корсажът привлича вниманието към гърдите ви. Това решение е идеално и за много разкошни жени.

 

Как да изберем бански костюм в магазина

След като сте избрали дизайна, цвета и стила, е важно да не пропускате размера. Когато избирате размер, трябва да прочетете коментарите на други клиенти за продуктите. Може да се окаже, че например корсажът на банския костюм е добре прилепнал, но долната част е с по-малък размер.

Купувайте бански костюми, изработени от смес от ликра и трикотажни материи, найлон и микрофибър. Такива модели пасват идеално, запазват формата си, съхнат бързо и показват фигурата в най-добра светлина.

 Как да изберем бански костюм в магазина

Какви грешки правят момичетата при избора на бански костюм

  1. Tънка и еластична материя. Облекло, изработено от този материал, веднага губи формата си при контакт с влага. Това ще издаде с пълна сила недостатъците на фигурата, които внимателно сте се опитвали да скриете.

  2. Изчистен цвят. Яркият, неонов цвят може да подчертае несъвършенства като стрии, пигментация, или прекалено бледа кожа.

  3. Прекалено дълбоко изрязани бикини. Ниската талия е антитенденция, а задните части, които надничат изпод банските, са признак на лош вкус.

  4. Неподдържан корсаж с голяма гръд. Дори съблазнителните и големи гърди в бански костюм могат да се притиснати твърде плътно или да не се поддържат добре.

  5. Прозрачна и тънка материя. Когато водата попадне върху такъв материал, тя подчертава особено пикантни и съблазнителни зони на тялото, което води до смущение и дискомфорт.

 

Най-добрите модни тенденции на плажа този сезон

През този сезон стилистите препоръчват на модерните жени  да  изберат модели като:

* бикини в стил 80-те години с дълбоко изрязани бикини и висока талия
* с фини каишки и връзки
* асиметрични варианти с едно рамо
* с изрязани страни, корем и гръб
* украсени с волани, къдрички

Що се отнася до цветове - изборът е огромен,според личните предпочитания и цвета на кожата,достатъчно е да подчертава добре тена. Сред популярните щампи са изображения на животни, цветя, плодове, както и модели в черни, сини и пясъчни тонове.

В магазините на Creative ще намерите голямо разнообразие от дамски бански костюми. Можете да поръчате и онлaйн.

Свързани продукти