Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем пуловер за есента, зимата и пролетта?

01/11/2022

С настъпването на студеното време много жени се чудят как да изберат подходящ дамски пуловер. Искате да изглеждате стилно и да се чувствате удобно,тогава помислете как да направите правилния избор. Добрият пуловер може не само да ви стопли в студеното време, но и да скрие недостатъците на тялото. Преди да купите пуловер, трябва да обърнете внимание не само на модела, но и на материала, използван за изработката на продукта.

Освен това трябва да знаете някои трикове, с които можете да скриете недостатъци на фигурата и да направите видими предимствата. Например - деколтето с форма на триъгълник може да подчертае ключиците и красивите гърди, а високото деколте прави шията визуално по-дълга. Добрият пуловер може дори да създаде усещане за по-тънка фигура. Вижте как да го постигнете...

 

Как да изберем пуловер за закръглена фигура?

За да се коригира визуално фигурата, трябва да се обърне съществено внимание на дължината на пуловера. Така че, ако момичето има твърде големи бедра, по-добре е да избере по-дълъг модел. Ако има корем, трябва да обърне внимание на пуловерите с големи размери. Това не е пуловер, който ще ви разхубави, но определено ще ви помогне да скриете несъвършенствата. За пълните жени са много подходящи  продукти  с асиметрични линии, зигзаги.

Трябва да се  има предвид, че пуловер, който не е пухкав, обикновено не е създаден от дебела прежда, а от повече или по-малко тънко трико. Можете да си купите и кашмирен пуловер. Той  не изглежда дебел, а при допир с кожата дава приятно усещане. Пуловерите от памук, вълна и вискоза също могат да изглеждат добре на пълно тяло, но трябва да предпочитате тези, които имат фина плетка.

 

Колко дълъг трябва да бъде женският пуловер?

Изборът на дължината на пуловера трябва да зависи от това, как ще изглежда долната част. Така например, ако полата или панталонът са с висока кройка, можете да вземете по-къс пуловер. А ако всичките ви поли и панталони са с ниска кройка, изберете дълъг пуловер. Все пак този вариант на гардероба е предназначен за носене през студения сезон, така че не бива да оставяте дори част от кръста си непокрита.

Трябва да обърнете внимание и на дължината на ръкавите и височината на горната им част (ръба). Жените с наднормено тегло могат да изберат пуловер с ръкави до китката и със стандартна кройка. За стройните момичета, в допълнение към тази опция, подхождат удължени ръкави или такива, които имат дължина от три четвърти. Освен това могат да изберат модерен пуловер с ръкави, който има нисък ръб.

дамски пуловер

Как да изберем дамски пуловер според типа тяло

За да седи перфектно един пуловер, трябва да го изберете, като изхождате от типа на тялото си. Ето някои правила и съвети за избора на пуловери за жени с определен тип тяло:

* круша

* ябълка

* обърнат триъгълник

 

Пуловер за крушовидна форма

Ако имате фигура с тесни рамене, тънка талия и широки бедра, трябва да си купите пуловер, който може да разшири горната част. Това може да се постигне с помощта на обемните ръкави. Можете също така да изберете продукт, при който горната част ще бъде с големи щампи или в светъл цвят, а долната част ще бъде едноцветна, за предпочитане тъмна.

 

Пуловер за  фигура тип ябълка и правоъгълник

Жените с този тип фигура с широките рамене, талия и бедра, да  се насочат към пуловери с фина плетка в тъмни цветове. Също така ще изглежда подходящ пуловер със светла долна и горна част, а в областта на талията може да има по-тъмна цветна лента, която ще направи тази част на тялото визуално по-тънка.

 

Пуловер за фигура  тип  обърнат триъгълник

Жените с широки рамене и тесни бедра да обърнат внимание на пуловери, при които долната част е  лека, има волани и обемно плетиво. Добре е да изберете тъмен цвят с плитка плетка. Изборът на долнище също е от голямо значение. Отличен избор е костюм с буфан пола или свободен панталон подчертаваш бедрата.

 

Как да изберем пуловер с по-голям размер?

Много хора харесват свръхголям пуловер. По някаква причина се чувстват удобно и комфортно, почти като да носят домашни дрехи. Съществува мнение, че oversize пуловерите са подходящи само за слаби момичета, но това не е вярно. Просто пълните дами трябва да избират пуловери с фина плетка, като е добре те да са в тъмен цвят. Най-добре в този случай изглеждат едноцветните овърсайз пуловери.

 

Как да изберем пуловер според състава на тъканите?

Разбира се, важно е пуловерът да пасва добре и да изглежда страхотно, но също толкова важно е колко удобен ще бъде и колко дълго ще издържи. За това е отговорен материалът, използван за изработката на дрехата. Как да изберете качествен пуловер?

На първо място, струва си да изберете продукти, в които има поне 70% вълна, а останалите 30% могат да бъдат представени от синтетични компоненти. Най-добре би било да се използва вискоза или еластан, но дамски плетен пуловер от акрил и полиестер не е много подходящ за тялото,защото чувствителната кожа може да реагира.

 

В нашите магазини Creative се предлага голям избор от дамски пуловери, които ще ви стоплят в предстоящите студен дни, създавйки усещане за топлина и комфорт.

Свързани продукти