Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем правилния бански костюм

12/07/2022

как да изберете бански костюм

Цялата красива половина на човечеството чака с нетърпение откриването на плажния сезон и пътуването до морето. Някой се подготвят за него в продължение на месеци, изтощавайки се с ежедневни тренировки, други в продължение на няколко седмици се придържат към всякакви диети, така че  да се появят пред другите в целия си блясък. Но всичко това може да се окаже напразно, ако не вземете под внимание една малка, но важна подробност - банския костюм. Плажният костюм е съществена част от гардероба през лятото. Всяко дама на почивка мечтае да изглежда стилно и привлекателно.

Трикото може да помогне на жената да скрие недостатъците и да подчертае предимствата на фигурата си или обратно, да провали всичките ѝ усилия. В допълнение към двата основни вида бански костюми - открити и закрити, има много модели, всеки от които е подходящ за определен тип форма на тялото  и позволява на жената да създаде уникален образ.

 

Но как да изберете бански костюм, който да отговаря не само на модните тенденции, но и на типа тяло?

  • Бикини - съвсем откровен тип бански костюм, отделно горнище и долнище
  • Бандо - един от клоновете на банските бикини
  • Огърлица - презрамките на тоалета на този тип бански костюм се връзват около врата
  • Цял - бански костюм. Това е бански костюм от една част
  • Майо - класически тип бански костюм
  • Открит тип бански с много дълбоко деколте
  • Монобикини - дълбоко изрязана долната част на банския костюм , който разкрива бедрата

 

Важно e да знаете от какви материали е направен банският костюм

 

За да избегнете дискомфорта, трябва да вземете предвид състава на материала и неговите свойства. Някои тъкани дразнят кожата и дори са обработени с химикали. Какви са разликите в материите за бански костюми, какви са техните наименования и характеристики?

Важно e да знаете от какви материали е направен банският костюм

Текстилът за бански костюми се характеризира с лекота, ярки цветове и устойчивост.

Продуктите са изработени от естествени и синтетични материали, като всеки от тях има редица отличителни характеристики. Материалът, от който е направен банският костюм, не трябва да предизвиква кожни раздразнения или алергии. Целта му е да предпазва от ултравиолетовите лъчи. За да може един бански костюм да бъде украса на жената за повече от един сезон, тъканта трябва да е устойчива на слънце, влага, пране. Обикновено производителите се опитват да комбинират различни видове влакна, за да удължат живота и да подобрят качеството на продукта.

При производството на бански костюми се използват следните влакна:

  • Памукът се счита за най-добрия екологичен материал. Той е абсолютно безвреден за кожата, не предизвиква алергии, приятен е на допир, надеждно предпазва кожата от слънчева светлина. Един от недостатъците на естествените тъкани е бързата загуба на еластичност при често пране. Тъканите от чист памук съхнат дълго време и лесно се разтягат, ако са мокри.

  • Полиестерът е икономична материя. Тя не избледнява на слънце, но е дишаща, непрактична и бързо губи първоначалната си форма. Тя изобщо не е подходяща за басейна и често не издържа повече от един сезон. Такъв бански костюм е тежък и сушенето му отнема много време.

  • Ликра (еластан, спандекс) е едно от най-разпространените влакна. Тази синтетична материя има характерен блясък, еластична е, добре се разтяга и ясно следва контурите на тялото. Тя е в състояние да коригира фигурата, като прикрива нейните несъвършенства, перфектно запазва формата си и е част от много бански костюми. Обикновено се смесва с памучни влакна.

  • Tactel - тази материя е комбинация от трикотажни влакна и ликра. Този материал се счита за един от най-добрите при производството на дамски бански костюми. Материалът е приятен на допир, съхне бързо на слънце и сянка, гъвкав е и подчертава формата на тялото. Основното предимство на материала е : той позволява на кожата да "диша".

  • Полиамидът е синтетичен текстил, който се отличава с гъвкавост и издръжливост на материала. Той е сравним с други материали, тъй като съхне бързо, не се влияе от слънчевата светлина (не изгаря), еластичен  е и запазва формата си. На външен вид има характерен блясък. Той е идеален за моделиране, перфектно коригира формата на тялото на правилните места, не се деформира при често пране.

  • Найлонът е вид полиамидна тъкан, но е по-здрава. Много модели спортни костюми за плуване са изработени от найлон. Той е в състояние да изтъни перфектно фигурата, но се характеризира с ниска устойчивост на UV светлина, солена вода и хлор, така че с течение на времето губи първоначалната си наситеност на цвета и се влошава.

 

Когато купувате бански си струва да обърнете внимание на състава на материала. Често един и същ на пръв поглед бански костюм се различава по цена. Бюджетните версии са по-евтини, но ще служат не повече от един или два сезона. Опитвайки се да спестите пари, може да се лишите от качество.

Информацията, която е посочена на етикета, ще улесни покупката. Дори едносезонният вариант трябва да е привлекателен и удобен. Добре е да издържа на чести слънчеви бани, излагане на морска вода, като същевременно съхне бързо и не се деформира при пране и намокряне.

Добрият избор гарантира спокоен и забавен летен сезон!

Свързани продукти