Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем идеалното палто за зимата

07/09/2022

Първите есенни студове скоро ще се усетят, което означава, че е време да започнете да избирате подходящото палто.

Не забравяйте, че палтата от различни материали изискват различна грижа, модерните стилове не подхождат на всеки, а нестандартните цветове, дори и да са ви любими, идват и си отиват с модата.

 

Според  фигурата

Ако имате нестандартна фигура, трябва да се отнасяте с особено внимание към избора на палто, защото ще го носите дълго време, а не бихте желали  да се чувствате некомфортно всеки ден.

Пълните и ниските  момичета трябва да изберат палто с дължина малко под коляното, а трапецовидната кройка ще помогне да се прикрият широките бедра. Високите и стройни момичета ще изглеждат най-добре в палто с колан.

Тези, които имат широки рамене и тесен ханш, трябва да изберат палто с минимум детайли, като избягват ярките шарки или смесването на текстури.

палто според фигурата

Качество

* Поставете вълнено палто срещу светлината и проверете дали тъканта е равномерно плътна по цялата дължина.

* Долният край на палтото трябва да е прибран с поне три сантиметра, а краят на ръкавите - с поне два сантиметра.

* Вътрешните джобове трябва напълно да съответстват на  ръката, само тогава палтото ще приляга правилно към талията.

* Добрият шев се определя от честотата на шевовете и тънкостта на конеца. Проверете дали всички шевове са скрити под подплатата на палтото. Ако палтото съдържа вложки от изкуствена кожа и по тях няма шевове, а са залепени има риск да се разпаднат бързо.

 

Тъкани

Палтата най-често се шият от естествени материи, които гарантират дълготрайност и издръжливост. Най-популярни са 100% вълна, кашмир, туид и кожа. Кашмирът е известен като най-скъпата тъкан, тъй като се получава от козината на кашмирените кози. Той е изключително лек в сравнение с другите "топли" материи, но също така е и топъл. Туидът е специалният, най-здравия вид вълна. Велурените и кожените палта също са доста популярни и трябва да се избират изключително внимателно и за предпочитане от известни фирми. Некачествената кожа и велур се разкъсват и износват бързо.

 

Цветове

При избора на цвят на палтото се ръководете повече от вкуса и стила си, отколкото от тенденциите на сезона. Червените и бургундските тонове ще придадат цвят на палтото ви, жълтото ще подчертае летния загар, а бялото ще накара околните да се заглеждат във вас. Преди да си купите бяло или светло палто, помислете добре колко често можете да си позволите да го носите на химическо чистене.

палто според цветовете

Стилове

Класическо палто с дължина малко под коляното и няколко големи копчета в средата е универсален вариант за всякакви случаи. Този стил е неутрален и практичен, без излишни допълнения и без да променя формата си всяка година. Той подхожда най-добре на жени с тясна, слаба  фигура и висок ръст.

От няколко години насам палто, имитиращо класическия британски тренчкот - строг двуреден тренчкот, често допълнен с джобове, широк колан и еполети е доста популярно. Тренчът изглежда еднакво добре както на стройна, така и на пълна фигура, като прикрива недостатъците и  подчертава строгостта и стила на образа.

Коланът е неразделна част от тренчкота и класическия стил - особено подходящ за по-високи момичета. В някои случаи широк колан с масивна катарама ще подчертае гърдите ви.

Палтото в  стил, който ще издължи и свие фигурата, добавяйки й шик е особено подходящо с високи токчета или платформи и изисква минимум детайли.

Палтата със средна дължина и кожа също не излизат от мода. Кожата  може да бъде под формата на яка или класически завършек на подгъва.

 

Размер

Премерете палто, като се облечете с дебел плетен пуловер. Това ще ви даде по-добра представа за размера, така че палтото да не ви стяга  в подмишниците или да не е прекалено повдигнато  в задната част, а също така ще усетите по-добре комфорта на материала. След като облечете палтото, опитайте се да се разходите  с него (подгъвът не трябва да пречи на краката ви), седнете, съберете ръцете си пред себе си (за да проверите дали се  разтяга платът) и прекарайте поне 5-10 минути в него. Идеалната дължина на ръкава е до средата на отворената длан, а формата му е просторна, но в никакъв случай не е тясна.


Заключение

Преди да направите окончателния си избор, преценете плюсовете и минусите: едно палто със сигурност ще ви служи повече от един сезон!

Съобразявайки се с модните тенденции и наближаващия зимен сезон в нашите магазини Creative може да откриете подходящия за вас модел зимно палто, консултантите ни ви очакват!

Свързани продукти