Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем подходящите панталони според фигурата си

25/10/2022

Панталоните са основен елемент в гардероба на всяка жена. Те се отличават с многофункционалност и са подходящи както за офис стил в комбинация с риза, така и за празник, ако носите ярка блуза с тях. Важно е да знаете как да изберете правилния панталон. Те могат да скрият всички недостатъци на фигурата и да направят предимствата ѝ по-изразителни.

Въпреки това изборът на панталони, строго съобразени с фигурата, не е толкова лесен. В някои случаи е по-добре да се обърнете към шивач, който да ги ушие. Но ако ги купувате в магазина, трябва да знаете как точно да изберете панталон според типа женска фигура.

 

Панталони за триъгълна форма фигура

Жените с този тип фигура имат широки рамене и тесни бедра. В този случай не е нужно да мислите как да изберете панталони,тук се включват  всички възможности.

Най-често жените избират панталони с ниска талия, които визуално уголемяват бедрата. В този случай фигурата ще изглежда симетрична. За да придадете допълнителен обем на бедрата, можете да използвате джобове с кръпки, маншети и волани. Не се препоръчва носенето на панталони, които се стесняват в долната си част. Такива модели само подчертават диспропорцията на тялото.

 

Панталони за фигура тип ябълка

Изборът на панталони според вида на фигурата е много лесен. Момичетата с такава фигура се отличават с еднакъв обем на бедрата и гърдите. Краката често са тънки. Основният недостатък на фигурата е коремът. Ето защо е по-добре да изберете прави или заострени модели, които подчертават красотата и стройността на краката. Не лош вариант са и широките панталони с раета, които правят фигурата визуално по-тънка. За да постигнете хармонична фигура, можете да вземете модели с джобове или декорации на седалището.

Момичетата с форма на ябълка  никога не трябва да носят панталони с ниска талия. По-добре е да изберете варианти с висока  талия или дори с прибиращ ефект. Също така трябва да се  откажете  от напълно стегнати модели. Те са приемливи само в комбинация с туника.

 

Панталони за фигура тип пясъчен часовник

Момичетата с фигура на пясъчен часовник почти няма нужда да мислят какъв панталон да изберат. Те имат ясно изразена талия, а гърдите и бедрата са с еднакъв обем. Красотата на тази фигура идеално подчертават правите класически панталони или моделите с извивка от средата на бедрото.

Можете също  да изберете модел на широки панталони, но само ако те са подходящи за бедрата и корема. Допустимо е  да носите и  по-къс модел. Най-добре е да изберете модели със средна кройка, които най-красиво подчертават талията. За да изглеждат краката ви по-тънки и дълги, трябва да изберете артикули с вертикални ивици.

В същото време не трябва да носите панталони, които фокусират прекалено много вниманието  върху бедрата, фигурата няма да изглежда пропорционална. Желателно е   да избягвате безформените модели и твърде тесните варианти.

 

Панталони за правоъгълна фигура

Този тип силует се характеризира с еднаква ширина на раменете и ханша. Основният недостатък е лошо изразената талия. В този случай изберете панталони ,с които  да скриете липсата на талия и да направите фигурата симетрична. Най-доброто решение са  прави модели. Можете да изберете и модел с джобове на бедрата. Те ви позволяват визуално да придадете на фигурата извивки.

 

Панталони за фигура с форма на круша

Един от най-трудните варианти при избора на панталони е формата на круша. В този случай проблемът как да изберем панталон за дами с такъв тип фигура  се състои в това да направим фигурата като цяло симетрична.

Затова трябва да избирате модели с раета или прави с извивка от бедрата. Панталоните с широка талия са чудесно решение. Но е по-добре да избягвате прекалено големите колани, които се намират на бедрата. В този случай те допълнително ще утежнят долната част на фигурата. Желателно е  да се откажете от моделите с ниска талия, декоративни елементи около бедрата и джобове с декорация.

 

Панталони за пълна фигура

Трябва да знаете как да избирате панталони при наднормено тегло. В този случай е по-добре да заложите на прави модели. В долната си част панталонът трябва да е леко разширен. Откажете  се от модели, които подчертават талията. Избягвайте късите модели, които визуално ви правят  по-ниски  и по-пълни. Дължината на панталона трябва да покрива наполовина обувките. Можете да изберете панталони с дължина до пода, които визуално правят фигурата да изглежда по-слаба и по-висока.

 

Фигурата ни определя какъв модел панталон да изберем.В нашите магазини Креатив ще намерите артикули за всеки тип фигура, а чудесните ни консултатни ще предложат най-добрите и подходящи за Вас панталони.

Свързани продукти