Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем подходящата пола според фигурата си

16/01/2024

Полата е женствен и елегантен елемент от гардероба на дамите. За да може тоалетът с пола да изглежда възможно най-красиво и хармонично, трябва да знаете как да избирате правилния модел. За да направите това, обърнете внимание не само на стила, вида, качеството, дължината и материята, но и на типа на вашата фигура.

Основни критерии

За да решите въпроса как правилно да изберете пола, е необходимо да вземете предвид редица характеристики, като обърнете специално внимание на:

  • Дължина - трябва да се има предвид, че на високите дами най-добре стоят поли с дължина миди, красивите крака ще се откроят в мини тоалет, а момичетата със среден и нисък ръст могат да подберат стилна пола според типа фигура.

  • Материя - материалът на продукта зависи не само от сезона, но и от фигурата. Разбира се, за горещо време са подходящи изключително тънки материи, а за по-хладните сезони си струва да изберете плътни материали. Но трябва да се внимава, защото тоалетите  от плътни или твърди материи правят фигурата по-пълна. И ако при слабите момичета това не е много забележимо, но при пълните дами такъв избор на пола може да добави няколко допълнителни килограма.

  • Цвят - когато решавате как да изберете пола, трябва да вземете предвид цвета на продукта. Обикновено ярките и смели цветове са подходящи за млади момичета, а строгите и плътни тонове са по-подходящи за дами над 40 години. Трябва да избирате цветовете в зависимост от сезона: топло и горещо време - светли, ярки и пастелни нюанси, хладно време - строги и наситени цветове.

  • Стил - при избора на перфектната пола е важно да се вземе предвид общият стил на облеклото, така че тя да изглежда хармонично с останалите дрехи.

В допълнение към всичко това, не забравяйте да обърнете внимание на типа на фигурата си. Много е важно дрехите, включително полата, не само да скриват някои недостатъци на фигурата, но и да подчертават всички нейни предимства.

 

Атрактивна къса дамска пола в червено

 

Избор на стил според вашата фигура

Днес има много интересни и привлекателни стилове поли. В магазините на Креатив се предлага огромна гама от продукти. Сред популярните и красиви модели се открояват:

  • пола тип "молив"
  • модели с А-силует
  • тесни, но разширени към долната част варианти с висока талия, прилепнали

За да определите кой вариант е подходящ за вас, трябва да познавате типа  на фигурата си.

Момичета с фигура "правоъгълник"

За типа фигура "правоъгълник" е характерен еднакъв обем на талията, бедрата и раменния пояс. В същото време, ако тоалетът се избере неправилно , то допълнителните килограми "отиват" в корема и ръцете. Основното предимство на този тип фигура са красивите крака.

За да бъде образът възможно най-интересен и привлекателен, е необходимо визуално да се направят бедрата по-широки, а краката по-дълги, както и да се обозначи талията. Полата, която е подходяща за фигура с форма на правоъгълник, обикновено е тази, която добавя обем и форми там, където е необходимо, за да се създаде балансиран силует. Ето няколко препоръки:

  • Поли с волани или драперии: Тези детайли добавят обем и извивки, особено около ханша и бедрата, което може да помогне за създаването на по-женствена форма.

  • А-силует поли: Този стил е леко разкроен от талията надолу, което помага да се създадат извивки и да се скрие правоъгълната форма.

  • Поли с висока талия: Полите с висока талия могат да помогнат за подчертаване на талията и да добавят пропорции към фигурата.

  • Обемни или плисирани поли: Те създават допълнителен обем и могат да балансират правоъгълната форма.

Важно е да изберете пола, с която се чувствате комфортно и съответства на вашия личен стил.

Дамска плисе пола в черно

 

Жени с фигура тип  круша"

Момичетата с такава  фигура  имат почти еднакъв обем на бюста и седалището. Излишните килограми винаги отиват в областта на талията и корема, създавайки своеобразен овал. За основно предимство на фигурата се смята красивият и доста пищен бюст. За фигура тип "круша", където ханшът е  по-широк от бюста и талията, най-подходящи са поли, които балансират пропорциите и подчертават талията. Няколко стила, които са добър избор:

  • А-силует поли: Този стил се разширява нежно от талията към ханша, което помага да се балансират пропорциите на фигурата тип "круша". Те са едновременно стилни и комфортни.

  • Поли с висока талия: Полите с висока талия подчертават най-тънката част на  тялото и помагат да се създаде балансирана визуална пропорция.

  • Прави или молив поли: Тези стилове могат да бъдат много подходящи за фигурата тип "круша", особено ако са с висока талия. Те следват линията на тялото без да добавят допълнителен обем около ханша.


При фигура тип "круша" е важно да се акцентира на талията и да се избягва добавянето на излишен обем около ханша.

Атрактивна дамска пола в цвят циклама

 

Фигура "обърнат триъгълник"

За фигурата тип "обърнат триъгълник", която се характеризира с по-широки рамене и по-тесни ханш и бедра, е важно да изберете поли, които помагат да се добави обем и баланс към долната част на тялото. Няколко стила, които са подходящи:

  • А-силует поли: Тези поли се разширяват леко от талията към долната част, което добавя обем към ханша и бедрата, помагайки за балансиране на широките рамене.

  • Поли с детайли: Детайли като волани, плисета, джобове, или ярки принтове в областта на ханша могат да добавят обем и да привлекат вниманието към долната част на тялото.

Фокусирайте се върху добавяне на обем към долната част на тялото и избягвайте стилове, които са твърде обтегнати или прави, тъй като те могат да подчертаят липсата на баланс между горната и долната част на тялото.

Препоръчително е да се избират  модели с орнаменти. Желателно е полата да е по-светла от горната част на тоалета.

  • Поли с висока талия: Високата талия може да подчертае най-тясната част на вашето тяло и да добави извивки към силуета.

Избягвайте много тесни или прави поли, които могат да подчертаят недостига на обем в долната част на тялото. Ключът е в балансирането на пропорциите и добавянето на обем там, където е необходимо.

 

Фигура "пясъчен часовник"

За фигурата тип "пясъчен часовник", която се характеризира с балансирани рамене и ханш с изразена талия, много стилове поли могат да бъдат използвани. Основната идея е да подчертаете талията и да следвате естествените извивки на тялото. Ето няколко примера:

  • Молив поли: Те са идеални за подчертаване на извивките на фигурата тип пясъчен часовник. Молив полите следват линията на тялото и подчертават талията.

  • Поли с висока талия: Полите с висока талия могат да подчертаят талията и да създадат хармоничен силует, като същевременно балансират пропорциите на тялото.

  • А-силует поли: Този стил е широк от талията надолу, което подчертава талията , ханшите и бедрата, без да добавя излишен обем.

  • Обвиващи поли (wrap skirts): Тези поли се обвиват около тялото и подчертават талията и ханша, като същевременно осигуряват гъвкавост и комфорт.


Заключение

Важно е да изберете материал, който се движи заедно с тялото и да избягвате стилове, които са твърде обемни или скриващи формата. Пясъчният часовник е една от най-балансираните фигури, така че можете да експериментирате с различни дължини и стилове, за да намерите това, което най-добре подчертава вашите извивки. Не трябва да носите прекалено тесни артикули.

Познаването на типа фигура е важно за правилния избор на пола.В магазините Креатив ще ви предложим богат избор на артикули, за да сте сигурни, че винаги ще изглеждате стилно и в унисон с модните тенденции.

Свързани продукти