Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем дамско сако според типа тяло

27/09/2022

В миналото дамското сако се смяташе за елемент от строгия делови стил. Жените го носеха с класически панталони, поли и бели ризи. Впоследствие обаче този елемент от гардероба премина от категорията на бизнес артикулите в категорията на универсалните дрехи, които се съчетават с голям брой разновидности на облеклото.

Сега момичетата имат повече възможности да създават стилни образи чрез сакото. Трябва само да изберете правилния стил сред многото възможности, които се предлагат на пазара. Докато търсите сако, трябва да вземете предвид не само външния вид на артикула, но и особеностите на фигурата си.

 

"Обърнат нагоре триъгълник"

Характеристиките на този тип фигура са широки бедра. За да създадете правилна визия трябва да обърнете внимание на няколко разновидности сака:

* клиновидни модели

* дълги модели (дължина под седалището)

* къси части (дължина под бедрата)

Дрехите със средна дължина създават обратен ефект. Те визуално уголемяват бедрата и силно нарушават пропорциите. Такива артикули трябва да избягвате в гардероба си. Сака с подплънки на раменете и обемни горнища ще помогнат за балансиране на фигурата.

 

"Обърнат надолу триъгълник“

Момичетата с такава фигура имат широки рамене и тесни бедра. В този случай трябва да се избягват сака  и палта с масивна горна част, както и къси модели. Те само подчертават недостатъците и развалят имиджа.

Най-удачните варианти са изделия с реглан ръкави, с колан, както и с голямо овално деколте. Освен това можете да разгледате стилни модели с декоративни елементи или джобове в областта на бедрата.

 

 

"Пясъчен часовник“

Представителките на нежния пол с такава фигура са късметлийки. Можете да подчертаете пропорциите  с различни модели:

* сака с V-образно деколте

* артикули с асиметрични закопчалки

* продукти с колан

Можете също така да изберете сако с големи или удължени размери. Те ще подчертаят правилните акценти и ще направят изображението стилно.

 

Заоблени форми

В миналото за пълните момичета беше трудно да изберат стилно и удобно сако, което да крие недостатъци. Днес този проблем може лесно да бъде решен. Съвременните производители на дрехи предлагат голям избор от изделия за жени с пищни форми.

Идеални варианти са тези с асиметрична кройка, както и с вертикални райета. Късите и тесни сака не са приемливи при такива параметри. Те насочват вниманието върху пълнотата и предизвикват дискомфорт.

 

Заключение

Нашите консултанти в магазини Creative са наясно с тези препоръки и ще ви помогнат при избора на перфектното сако. В наближаващите хладни есенни дни този артикул е чудесен избор,който умело може да съчетаете с останалите изделия във вашия гардероб.

Свързани продукти