Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем бански според фигурата си

22/06/2021

Когато настъпи дългоочакваното време за почивка, жените, естествено искат да са напълно готови. Подготвяйки предстоящите пътувания до морето, се втурват към фитнес клубовете, за да коригират фигурата си, към любимите си козметици и масажисти за различни процедури за тяло.

И всичко това, разбира се, за да облекат новия си бански и да изглеждат зашеметяващо в него!

Изборът на красив, стилен и правилен бански в изобилието на различни стилове, цветове и модели на пазара не е лесна задача! Също така се случва да се изгубим в тяхното разнообразие и преди да изберем и закупим собствения си бански, ще измерим цял куп, изразходвайки много от ценното си време.

Независимо от характеристиките на фигурата, правилно подбраният бански костюм ще помогне да се представи силуетът в най-благоприятната светлина и да се покаже добрия вкус на собственика му. И всеки недостатък, благодарение на малките трикове, може да бъде скрит визуално и превърнат в достойнство.

Преди да изберете бански, помислете върху всичко до най-малкия детайл: кой цвят е най-подходящ, модел и, разбира се, предпочитания стил на бъдещите бански костюми. Днешната мода е много демократична и експериментите са добре дошли. В крайна сметка е важно една жена да се чувства комфортно, женствена и привлекателна на плажа.

 

Перфектен бански - за какво да помислите преди да купите?

Съвременният пазар предлага огромен избор от бански костюми: от привлекателно ярки до стилни класически модели:

  1. Бански костюми от едно парче, монокини
  2. Мини бикини
  3. Плажни тениски-тениски с плувки и шорти
  4. Мрежести бански
  5. Бандо (без презрамки) и поли за плуване
  6. Бански костюми с дълбоки триъгълни изрези от двете страни

Детайлите също са важни: панделки, камъчета, връзки, бродерии, волани или драперии са най-важните елементи, които ви позволяват визуално да подобрите фигурата.

Когато избирате, на първо място, обърнете внимание на размера на банския костюм - това е най-важният параметър. Традиционно се обозначава с английски букви:

  • S - най-малък (42-44)
  • М - малък (46-48)
  • L - средна (48-50)
  • XI - голям (50-52)
  • XXI - 52 и повече

За отделните модели е важно да знаете обема на бюста си и обема на бедрата. При банските от едно парче също трябва да вземете предвид собствената си височина и размер на талията.  Трябва да разберете, че бански никога не се купува за „някой ден ще ми стане“ - това е елементът от облеклото, който може да ви омръзне през следващата година. Ето защо е толкова важно да разберете размера си, като внимателно направите необходимите измервания. Един добър специалист по лятното облекло ще ви посъветва, как да изберете правилния размер за бански костюм, но за да може последният да ви украси, трябва да дадете правилните цифри, без да се поддавате на  „пожелателно мислене“. 

След това вземете решение за цвета. Няма специални ограничения по този параметър - банският може да бъде  класически черен, или с абстрактен модел, флорален или геометричен принт, имитиращ телесен цвят или дънки, злато, сребро, а също и контрастна комбинация от няколко цвята.

 

Как да изберем бански и да не сгрешим с модела?

Когато избирате костюм за плажна почивка или бански за басейн, основната задача е да изберете стил. А понякога е трудно да разберете от  широката гама  дали долна част на бански с прашки са подходящи за вас или имате нужда от модел с висока талия, който ще подчертае талията ви не по-малко красиво.

  1. Единичните костюми и монокини са затворени модели. Смелите момичета ще могат да подчертаят красотата на бюста, като изберат едноцветни бански халтер, характеризиращи се с дълбоко деколте и съблазнително тънки презрамки. Бандото е не по-малко интересно - корсажът без презрамки ви позволява визуално да намалите дългия торс, а профилираните чаши перфектно държат гърдите. Банският костюм в класически стил е модел с широки, удобни презрамки. А роклята за плуване ще се хареса на дамите с по-пищни форми - моделът се отличава с наличието на къса пола, пришита до дъното на банския костюм. Банският костюм танкини, състоящ се от две части - тениска и къси панталони, също не слиза от пиедестала на популярността.

  2. Отделните модели често се наричат ​​отворени. Те са чудесни за слънчеви бани и осигуряват възможно най-равномерен тен. Удобството на такива модели се крие във възможността да комбинирате горната част (по цвят, стил).

  3. Бикини - най-популярната версия на отворения бански, с участието на малки бикини, изработени от два малки триъгълника, свързани с връзки в ханша. Отделна разновидност включва push up бански костюми, които се открояват с масивни чаши на корсажа, които дават възможност за визуално увеличаване на обема на гърдите с 1-2 размера. Съблазнителни трикини - вид бански костюм от обща част, състояща се от няколко части, свързани с панделки, тънки презрамки отстрани или вертикална лента на корема. Халтер бански, от своя страна, могат да бъдат напълно различни, с изключение на един детайл: въпреки широчината на презрамките, те винаги са закопчани зад врата.

За активно плуване, плажни игри  е най-оптимално да изберете спортни модели, които не ограничават движението и  са изработени от плътни материи.

 

дамски бански

 

Трико според фигура - ще подчертае достойнството и ще избегнете неудобството

Изберете внимателно банския - той трябва да пасва идеално на вашата фигура:

  1. За щастливите собственици на фигурата с пясъчен часовник е подходящ всеки бански, включително разкриващи бикини, които прекрасно подчертават грациозната талия. Ако гърдите са големи, трябва да обърнете внимание на широки презрамки или връзки на врата: по този начин бюстът ще бъде по-сигурно фиксиран.

  2. Бански костюм за крушовидна фигура, задължава да се фокусира върху гърдите. Можете визуално да увеличите бюста с корсажи с волани и визуално да направите елече-бандо по-широко от раменете. 
  1. Фигурата с обърнат триъгълник изисква декорирани плувки, а горната част на банския костюм трябва да има широки презрамки, които визуално ще направят раменете по-тесни. Най-добрият вариант би бил "рокля за плуване".

  2. Силуети "ябълка" и "правоъгълник", характеризиращи се с липсата на подчертана талия, не позволяват прекалено прилепнали модели. Недостатъците могат да бъдат скрити с помощта на модел с волани, драперии за прикриване на корема.

При твърде големи гърди избягвайте разхлабени чаши, прекалено тънки материи и тънки връзки. И обратно, малките гърди ще станат по-ефектни, ако ги облечете в стегнати чаши. А вниманието от широкият ханш, може да бъде отвлечено от оригинален, ярък корсаж, контрастиращ на тъмно долнище.

 

Не пестете от качество, когато избирате бански

За да избегнете намирането на избледнели или опънати бански в разгара на ваканцията си, обърнете специално внимание на материята при избора. Това може да бъде ликра, микрофибър, полиамид или полиестер. Не забравяйте, че морската вода е наситена със сол, която влияе агресивно на всяка тъкан. Директната слънчева светлина може бързо да лиши едно красиво нещо от оригиналния му вид, ако е направено от нискокачествени материали. Следователно костюмът трябва да запази перфектно формата си, да изсъхне бързо, да не се набръчква и да не избледнява на слънце.

 

Кой бански да изберете, за да скриете корема си и да изглеждате по-стройни?

Наистина, как да изберем бански за наднорменото тегло? Закръглените момичета са мечтата на много мъже, но ако сте с по-пищни форми, банският ще ви помогне да коригирате определени детайли. Например, ако не знаете кой бански да изберете, за да скриете корема, ето отговорът: банският костюм в тъмни нюанси може визуално да премахне корема и да направи едно момиче по-стройно, особено ако  има широка лента, спускаща се точно в средата отгоре надолу. По принцип всички вертикални елементи ще разтегнат фигурата, правейки я по-тънка.

Ако искате да скриете корема си, изберете тъмен бански с вертикална широка ивица в различен цвят: той ще ви направи по-стройни.

Как да изберем бански за пухкави момичета с големи гърди? Добре е банският да има стягащи елементи на ханша и талията. Недоволни от обема на бедрата, дамите могат да ги покрият с парео или флиртуваща пола. Бански като "танкини" ще изглеждат добре на момичетата с наднормено тегло - те ще направят линиите на тялото гладки и женствени. 

Когато определяте размера на банския, трябва да сте предпазливи и да не вземате нещо с един размер по-малко: ако ви приляга като втора кожа, това само ще подчертае всичко, което бихте искали да скриете.

При избора на бански също е важно да се вземат предвид модните тенденции - винаги е приятно да се носи не само нещо, което подчертава фигурата, но и това, което прави едно момиче стилно и самоуверено. Добре подбраният бански костюм ще ви помогне да се възползвате максимално от природните си дадености и да изглеждате прекрасно на плажа.

Creative-BG Ви пожелава приятна лятна почивка!