Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Женско зимно яке: как да изберем?

08/11/2022

Никакъв студ няма да ви накара да си седите вкъщи, ако имате топло и красиво яке.  Ще споделим как да изберете подходящото зимно яке, което не само ще отговаря на вашите изисквания, но и ще ви топли през целия зимен сезон.

 

5 съвета как да изберем дамско зимно яке

Сега в продажба са много и  различни връхни дрехи за жени и мъже, но не всички могат да ви стоплят в студеното време. Нека да уточним какво трябва да бъде качественото зимно яке за жени, за да се чувствате топло и удобно в него.

  • Първо - трябва да е топло. Това качество на облеклото в повечето случаи зависи от използваните изолационни  материали или по-скоро от техните характеристики. Сред бюджетните варианти за пълнеж  е  популярен синтепона: затопля  добре, евтин е, но на практика не пропуска въздух, а и бързо губи качествата си. Моделите от средния ценови клас са с изолация от естествен пух или по-модерния Hollofiber. Пухените якета имат високи топлинни качества, но изискват доста  грижи и могат да предизвикат алергии. Освен това пухът, както и синтепонът са хигроскопични, което означава, че при дъждовно или влажно време в яке от пух или синтепон рискувате да мръзнете. За най-добра се счита изолацията от типа prima-loft. Макар да пазят топлината също толкова добре, колкото и естествените материи, тези иновативни влакна не пропускат вода и дишат, което е особено важно за дамите, които са активни през целия ден.

 

  • Второ - якето трябва да има практични свойства. Материалът ,от който е изработено трябва да  е лек, устойчив на износване и да има различни защитни функции, които са характерни за външната материя. Синтетичните тъкани, като найлон и полиестер, се считат за най-евтините в своя сегмент. Продуктите от найлон и полиестер са изключително издръжливи и предлагат отлична защита от вятър, но се мокрят бързо при дъжд и не отделят въздух така че са много загряващи за носене на закрито или в обществения транспорт. Моделите от памук са по-скъпи. Памукът, който се използва като външен слой на якето, има топлоизолационни свойства и предотвратява образуването на "парников ефект", но също така е и дишащ. Напоследък се използва материал от ново поколение със специална структура, който е дишащ, ветроустойчив и водоустойчив. Но е важно да се има предвид, че тези модели ще ви топлят само в комбинация с правилно подбрани основни елементи от гардероба.

 

  • Трето - якето трябва да е удобно. Мнозина препоръчват за зимата да се избират леко свободни модели, тъй като те допринасят за образуването на въздушен слой, който значително повишава топлоизолационните качества. Обърнете внимание и на важни детайли като качулка, джобове, еластични ленти и подсилен централен цип за по-добра защита от студа. Анатомично изрязаните лакти биха били голям плюс, тъй като дебелите текстилни материали, които замръзват в студено време, стават по-малко еластични и могат да затруднят подвижността на потребителя.

 

  • Четвърто - ако якето е от пух проверете неговото качеството като го сгънете няколко пъти, след което го отпуснете. Пълнежът трябва да заеме 70% от първоначалния си обем, якето да стане напълно гладко, а след 20 минути да е върнало първоначалната си форма.

 

  • Пето - зимното яке на една жена, разбира се трябва да е красиво. За щастие, днешната мода  предлага много различни варианти, за да задоволи всички вкусове и изисквания.

В нашите магазини Creative ще откриете различни цветове и модели дамски якета, които ще осигурят топлина и комфорт на вашето тяло през студените дни.

Свързани продукти