Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Избор на подходящ пуловер според типа фигура

19/12/2023

Сезонът на пухкавите, топли пуловери официално настъпи, защото в тях се чувстваме толкова уютно и комфортно като у дома си. Но ако в къщи можем да си позволим да облечем абсолютно всичко, то с излизането навън изборът е по-труден. Необходимо е да изберем такъв пуловер, който да изглежда стилно и да е подходящ за различни поводи.

 

Как да изберем правилния пуловер според фигурата

За да се получи наистина стилен тоалет, без да се подчертаят недостатъците е необходимо да се избере пуловер според типа фигура.

 

Перфектният пуловер за типа фигура "круша"

Отличителни белези на този тип телосложение: обемна долна част и слаба горна част на тялото. За да направите фигурата пропорционална, трябва визуално да разширите горната част, без да засягате бедрата.

В този случай не избирайте прилепнали блузи, или тесен пуловер с дължина до талията. Пуловерите в светли и ярки цветове, както и моделите с щампи перфектно придават обем на слабия торс. Долната част от тоалета трябва да са дрехи в тъмни цветове.

 

Табу за триъгълния тип фигура

За момичетата от този тип е много лесно да преминат границата и от стройна красавица да се превърнат в пухесто момиче.

За да не развалят външния си вид е добре да се откажат от пуловери и джемпъри, дълги до най-широката зона на тялото, както и от модели с декорации по бедрата - те добавят излишен обем.

В списъка на забранените неща попадат и О-образните силуети. В този случай е по-добре да се отдаде предпочитание на правите форми.

 

Пуловери за типа фигура "правоъгълник"

Фигурата на дамите с  правоъгълен тип се характеризира с ъгловатост. Обемът на гърдите, талията и бедрата е приблизително еднакъв. Често такова телосложение се нарича още атлетично или момчешко. В този случай всички усилия трябва да бъдат насочени към това контурът на тялото да стане по-вълнообразен.

Най-лесният начин да направите фигурата женствена е да добавите обем в горната и/или долната част на тялото, както и да подчертаете талията. Друг вариант е несъвършенствата на фигурата да се скрият под ярки дрехи.

Най-добре изглеждат жените с атлетично телосложение в тоалети с:

  • Къс пуловер с волани и удължен до долната част на полата - така никой няма да предположи, че обемът на талията ви не се различава много от обема на бедрата.

  • Свободен скъсен пуловер и прилепнала долна част с грациозен намек в талията (високи дънки или мини поли с А-силует, прилепнала пола).

  • Полуприлепнали трикотажни туники-рокли отвличат вниманието от фигурата на жената. Ако желаете, можете да допълните образа с контрастен колан, който ще подчертае талията и женствеността.

Цветовата гама може да бъде всякаква. Особено успешно изглеждат моделите с десен, напомнящ за плавната извивка на талията.

 

Пуловери за типа фигура "ябълка"

Избирайки тоалети за овалния тип, трябва да се обърне специално внимание на горната част на тялото. Именно там са концентрирани допълнителни обеми: големи гърди и корем. Що се отнася до долната част - краката обикновено са тънки и стегнати.

За да не изглежда торсът ненужно обемист и тежък е необходимо да го скриете под тоалети със свободна кройка. Тук не можете да минете без:

  • трикотажна рокля-пуловер с права или трапецовидна кройка;

  • асиметрични пуловери;

  • свободни пуловери с дължина до средата на бедрото;

  • артикули с овално или V-образно деколте;


Ефектен дамски пуловер на райе в лилаво

Всичко това ще изглежда хармонично в компанията на пухкави поли или панталони. За да се отбележат ясните граници на тялото е добре да се допълни панталонът със сако или жилетка.

 

Пуловери за типа фигура "обърнат триъгълник"

Основните белези на типа са: широки рамене и гърди, както и по-тънки и стройни бедра.

За да се доближи фигурата до безупречния Х-образен силует е необходимо да се разшири долната част на тялото и да се отклони вниманието от горната.

Пуловерите могат да помогнат за визуалното стесняване на линията на раменете,затова изберете:

  • Модели с дълъг ръкав;

  • Туники от дълго трико;

  • Артикули с дълбоки разрези на раменете;

  • Модели с асиметрична кройка, която позволява да се покаже едното рамо;

Атрактивен дамски пуловер на райе в бяло и синьо

Такива стилове правят фигурата не толкова масивна, придават изящество и крехкост в областта на раменете.

За да не обезсмислите всичките си усилия, трябва да знаете с каква долна част да носите плетените дрехи. Сред голямото разнообразие има много печеливши тоалети, които създават илюзия за обемни бедра и доближават фигурата до желания идеал, а именнo:

  • всички разновидности на разкроени поли с висока или средна кройка поли с големи джобове в областта на бедрата;

  • модели с хоризонтални драперии или декорации в областта, където няма достатъчно обем;

  • всички видове обемни панталони в областта на талията: широки панталони в мъжки стил, пола-панталон;

Всеки от предложените варианти ще ви помогне да създадете уникална визия.

 

Табута за притежателите на този тип фигура

За да подчертаете само най-доброто у себе си и да изглеждате стилно, е необходимо да избягвате дрехи, които не съответстват на типа фигура като: 

  • къси якета, жилетки и сака;

  • широки пуловери на хоризонтални райета;

  • тесни дънки;

  • пуловери с обемни рамене или украса на ръкавите;

  • пуловери с големи шарки;

Най-лошият комплект за жените с такава фигура е пуловер с обемни ръкави и тесен панталон или пола в тъмен цвят.

Големите рамене ще изглеждат още по-широки, а тесните бедра - тънки. Това не само ще подчертае, но и ще направи недостатъците на тялото ви още по-забележими.

 

Пуловери за момичета с пълна фигура

Момичетата трябва да обърнат повече внимание на избора на пуловери - обемното плетиво и плътната материя имат склонност да добавят ненужен обем и да подчертават недостатъците на фигурата. Придържайте се към следните правила.

  • Избягвайте модели "oversize" или ги носете в чифт тесни дънки, панталони и поли.

  • Избирайте пуловери от средна или фина плетка, които прилепват плътно по тялото и подчертават женствените извивки.

  • Носете пуловери, които подчертават талията или използвайте колани - този аксесоар ще ви накара да изглеждате много по-грациозни и стройни.

  • Старайте се да избягвате моделите с волани, къдрички, големи помпони и други декоративни елементи, които увеличават обема на фигурата.

  • Не носете пуловери с големи шарки или надписи. Ще изглеждате много по-добре в пуловери с малък принт.

Джемпърите с триъгълно и изпънато деколте, ще бъдат шикозен вариант за пълничките дами. Обърнете внимание на пуловерите с асиметрична кройка или с изрязани рамене. Такъв несложен елемент ще направи силуета по-грациозен и по-тънък. Пълните бедра могат да бъдат скрити под издължен пуловер.

Ако искате да носите пуловери с голям десен или от дебела прежда, отдайте предпочитание на облекла в тъмен или неутрален цвят. Обърнете внимание и на пуловерите с реглан ръкави, които ще направят горната част на тялото визуално по-малка.

Къс дамски пуловер с ефектна плетка в черно

Идеалният вариант за момичетата с наднормено тегло са лаконичните модели с минимално количество декорации и рисунки. Пуловерите без излишни елементи никога не губят своята актуалност и те могат да се носят повече от един сезон!

През топлия сезон можете да носите тънки трикотажни пуловери, които са полупрозрачни, съчетани с топове с презрамки - стилен вариант за романтична среща, парти или посещение на клуб.

Ако правилно допълните зимната визия с аксесоари, това ще ви помогне да отвлечете вниманието от допълнителното тегло. В този случай дългите колиета и обеци  ще бъдат незаменими помощници - всеки от тези елементи ще преобрази фигурата ви и ще ви направи неустоима!

 

Какви пуловери трябва да се избягват?

Обикновено дамите с атлетично телосложение могат да се похвалят със стегнати и стройни форми, върху които седят перфектно почти всички плетени тоалети, които им придават особен чар.

И все пак стегнатите трикотажни рокли стилистите препоръчват да се носят в комплект с допълващи ги дрехи или аксесоари: жилетки (кожени, трикотажни или от деним), колани. Всички тези детайли помагат да се създаде акцент върху талията.

За да може всеки детайл от облеклото да подсилва и подчертава красотата на жената, при избора на дрехи трябва да изхожда от уникалните черти на всеки тип фигура и да се знае кои неща са забранени.

При изпъкнал корем не се препоръчва да се носят тесни туники и рокли, изработени от еластична трикотажна материя. В този случай всички неравности на тялото ще бъдат изложени на показ пред околните. Избягвайте такива модели, за да изглеждате винаги безупречно!

 

Къде може да купите пуловер?

В онлайн или офлайн магазините на Creative можете да намерите пуловер за всеки вкус и тип фигура! Моделите са стилни, изработени от качествени материали и създават стил и топлината през студените сезони. Те са и чудесен подарък за предстоящите празници.

Свързани продукти