Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Дънки за офиса - 8 комбинации, които не нарушават дрескода

10/05/2021

Всички се стремим към комфорт, това е една от причините дънките да са спечелили любовта на хората по целия свят. Удобни и универсални, те ви карат да се чувствате добре във всяка ситуация. Но какво да кажем, когато става въпрос за офис стил?

Дънките за офиса трябва да са с правилната кройка и цвят. Универсална кройка за всички типове тяло - това са най-подходящите модели. Много широки, силно стеснени модели, като разкроен панталон, е най-добре никога да не носите в офиса. Цветът трябва да е наситен и равномерен (можете да си позволите малки и не много контрастни подчертани шарки). Палитрата може да бъде различна, но сдържана: от класическо синьо до черно (през лятото тази гама може да бъде разнообразна). Опитайте се да имате възможно най-малко аксесоари и декоративни елементи на дънките си.

Дънките са дрехи, които могат да бъдат подходящи в различни комплекти в зависимост от избрания стил. Важно е само да ги комбинирате с подходящи неща. Най-подходящи са строги блузи и якета, женствени топове и жилетки, както и модерни обувки. Проста и красива комбинация се получава чрез носене на дънки с класическа риза. Те могат да бъдат едноцветни или дискретни. В студения сезон такъв комплект може да бъде допълнен с шлифер или жилетка. 

Една добра „основа“ за ежедневен външен вид може да се получите с помощта на обикновен плетен топ или блуза с дълъг ръкав. Добре се съчетава със строго яке или ярка жилетка. А с хубави аксесоари ще придадете елегантен външен вид. Дънките изглеждат много женствено в комбинация с романтична блуза от лек плат. През деня е по-добре да избягвате полупрозрачни материали, но необичайната кройка  е подходяща.

Бизнес облеклото включва спазване на определени правила. Много компании имат офис дрес код. Строгостта на изискванията за външния вид на служителите може да варира. По един или друг начин това е измислено, за да се поддържа работен дух в екипа.

Когато избирате дънки като елемент от бизнес тоалета, ще трябва да забравите за модели с ниска талия, скъсани, избледнели и изтъркани стилове. Такива дънки не са подходящи за офиса. Бизнес ежедневният стил също не включва наличието на бродерии, кристали, нитове, изобилие от джобове и други декорации. Дънките трябва да изглеждат консервативни и делови, разгледайте разнообразието от оригинални дамски дънки от Creative-bg.

Класическият цвят за дамски бизнес дънки е черен или кралско син. Заедно с деловия ежедневен стил, дънките от леки тъкани пасват идеално, тъй като те са подобни по текстура на обикновените панталони. По същата причина се предпочитат моделите bootkat (леко прилепнали) пред правите дънки. Трябва да се избягват много тесни дънки. Копринена блуза или риза, яке, ще придадат бизнес настроение на чифт такива дънки. Подходящи обувки и чанта допълват ансамбъла.

Дънките в бизнес стил са особено актуални в петък. В офиси с умерено строг дрес код те могат да се носят и в други дни. Ако искате да улесните максимално себе си, по-добре изберете черни или тъмни дънки. Ако харесвате светлите модели, тогава те трябва да имат минимум шарки и щампи. Кои са най-добрите комбинации?

 

Дънки за офиса

 

1. Дънки и копринена блуза

Копринена блуза изглеждаща шик и женствено в комплект с дънки. Бяло, кремаво, черно или ярко - изборът е ваш. Елегантност ще придаде права кройка с контрастен нюанс. Може да е модел без щампа, на малки точки или ненатрапчив вид. Евтина алтернатива на коприната е блуза, изработена от вискоза или други деликатни тъкани (трябва да избягвате полупрозрачни модели от шифон). Обувките за този комплект трябва да са с дискретен цвят и с високи токчета.

 

2. Дънки и риза

Непогрешим избор за бизнес стил облекло с дънки е обикновена риза в бледо синьо, светло розово, праскова или лавандула. Подходящ е и модел с тънка вертикална ивица. Комплектът се допълва идеално с кожен колан (по-добре е да приберете ризата в дънките) и подходящи колиета.

 

3. Дънки и пуловер

Ако ви се струва, че едноцветната риза в спокоен нюанс, изглежда бледа в тандем с дънките, можете да добавите към нея контрастен пуловер от мохер или плетен изрязан пуловер от фина вълна. Стилен ход: приберете ръкавите на ризата или ги издърпайте заедно с тези  на пуловера. Ризата може да се пъхне в дънки или да се носи навън. Модни очила с огледални лещи, големи гривни и часовници ще допълнят изображението идеално.

За всички, които търсят разнообразие в строгата визия, най-подходяща комбинация е пуловер с дънки.

Може да бъде вълнен и плетен - изборът зависи от индивидуалните предпочитания. За да направите външния вид по-модерен, носете риза под пуловера и то така, че ръкавите на ризата да излизат изпод пуловера.

За да допълним избраната визия, препоръчваме масивни часовници или гривни

 

4. Сиви дънки и жилетка

Дънките в тъмни или светлосиви нюанси са най-трудни за съчетаване за офиса. Печеливша ще бъде сивия цвят, жилетка с дължина до коляното в жълти тонове и бежови обувки. Най-подходяща комбинация е с черна чанта, лачена или кожена, шапка и очила. Не забравяйте, че такъв комплект граничи с ежедневния стил, затова е подходящ само за петък или за офиси с не много строг офис дрес код.

 

5. Дънки и бяла риза  

Бялата класическа риза е сто процента офис стил. В комбинация с дънки тя изглежда съвсем различно от костюма: създава бизнес настроение и в същото време подчертава сексуалността. Стилистите съветват да не закопчавате две или три от горните копчета, леко повдигнете яката, пъхнете ризата в дънките. Отгоре можете да облечете бяло кожено яке или сако.

 

6. Бели дънки и класическа риза

Тази опция е добра, ако имате светли или бели дънки. Допълнете ги с класическа риза. Под нея можете да носите сива блуза. И изберете обувки, които да съответстват на ризата, но с няколко тона по-светли. За да придадете идеален завършен вид, можете да го допълвате с очила и шапка.

Тази комбинация е близка до ежедневния стил, поради което е най-добре да се избере в петъчните дни.

 

7. Дънки и черна риза

Светлосините или сините дънки са истинско предизвикателство за тези, които искат да ги носят в офиса. Най-добрата комбинация е с черна риза, блуза или топ. Отгоре можете да носите бежов тренчкот.

Широките и вталени черни ризи се съчетават добре с тесни дънки. В такова облекло можете да отидете на работа и на бизнес среща. За да удължите визуално силуета, трябва да изберете дълга риза-туника за дънки. В този случай трябва да отдадете предпочитание на плътно прилепнал стил деним, така че изображението да не изглежда небрежно.

 

8. С класическо яке

Друг елемент от гардероба, който веднага предизвиква асоциации с бизнес стил, е яке.

Хармонично подбраното яке със сигурност ще предизвика асоциации с бизнес стил. Най-подходящият вариант би бил модел с дискретен нюанс:

  • черен
  • кафяв
  • тъмно синьо

За да придадете още нотка елегантност, можете да използвате шал или да се съсредоточите върху обувките в класически стил.

Ако статията Ви е харесала, ще се радваме да я споделите :)