Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

7 стилни начина да носите тениска

30/03/2021

Нито един гардероб от прекрасната половина на човечеството не може без поне една тениска. Те винаги са в наличност, дори за момичета и жени, които изобщо не следват тенденциите в модната индустрия.

Тениската вече не е само задължителен атрибут на спортно-елегантния външен вид ,но може да се появи в ежедневни визии, в комбинации с рокли,  офис и вечерни визии.

Кройката, цветът и текстурата на материята са основните параметри, които определят с какъв стил облекло ще се комбинира тениската. Вярно е, че в този сегмент има и един вид всеобхват - бяла класическа тениска, която изглежда еднакво хармонично както с бизнес костюм, така и с дънки.

Тениските за новия сезон пролет-лято 2021 няма да донесат революционни промени в тенденциите. Цветовете са познати от миналото лято: бяло, черно, синьо, червено, розово, оранжево, каки, ​​бежово. Тази година се обръща повече внимание на щампите, материалите и декора.

Ярките и привличащи вниманието цветове ще придадат акцент върху визията ви. Отново на мода е металик, неонови и 7-цветна дъга под формата на шарка, щампа с букви.

 

Удобни и стилни

Трябва да се отбележи, че на първо място, модните дамски тениски трябва да бъдат не само удобни, но и стилни. За всеки един  случай този елемент от гардероба просто е длъжен да покаже откровено вашата индивидуалност и отличен вкус. Правилният модел може да подобри настроението ви,създавайки положителни емоции. Можете лесно да изберете един от прекрасните варианти, които са представени в съвременните дизайнерски колекции.

Интересните стилове на модела „макси” се считат за доста актуални през този сезон. Това са стилни тениски, които са с дължина до средата на бедрото и имат доста спокойно и свободно прилепване. Модата на такива модели не изчезва почти десетилетие. Днес макси моделът в никакъв случай не трябва да бъде твърде голям и безформен. Това е така, защото в съвременния свят нещата, които подчертават фигурата, са доста ценени.

За притежателите  на стройна фигура и тънка талия стилистите препоръчват да се избират интересни модели, които имат плътно прилепнал силует. Може да е модел с женствена V-образно деколте или красиво поло. Такива тениски често са украсени с волани в областта на яката.

В никакъв случай не трябва да купувате модели за ежедневно носене, които открояват корема и талията ви. По-добре е да се даде предпочитание на стилни дамски тениски, по-сдържани и опростени. Обърнете внимание на ярките щампи. Нюансите на мента и праскова са много модерни тази година. Можете лесно да комбинирате такива модели с обикновени панталони и красиви поли.

 

История на тениската

Историята не е запазила името на това кой и кога е изобретил най-удобния предмет в гардероба. Името на тениската най-вероятно идва от нейната Т-образна форма. Известно е, че по време на Втората световна война тениските са били част от униформата на войниците от американската армия и флот. След войната мъжете, които се завръщат от фронта, продължават да носят тениската и към тях се присъединяват представители на работническата класа. Тогава кинематографията превърнала тениската в истински хит: героят на бруталния Марлон Брандо във филма "Трамвай желание" се появява на екрана с бяла тениска. Публиката издигна актьора до идол, а тениската навлезе в модата с пълна сила.

Тениската придоби реална популярност през 80-те години. Момичетата първоначално носели основно тениски - изчистени и с щампи, прибрани в дънки и оголващи корема им, с прибрани ръкави и с няколко размера по-големи модели.

Днес основните тениски са често срещани в гардероба на всяка жена. Тесе носят във фитнеса, в офиса и дори на парти.

 

7 стилни комбинации

7 стилни  комбинации

 

  1. Тениска с щампа + плисирана пола + маратонки

Тениските със щампи са изключително подходящи за комбинация с плисирана пола.

Жените, които не обичат да носят панталони, трябва да знаят с коя пола да облечат тениска, за да изглеждат красиви и стилни. 

Плисираната пола отново е на мода. Чувствайте се свободни да носите плисирана пола от сутрин до вечер, комбинирайки я с подходящата тениска. Идеалният партньор на плисирана пола не е секси бюстие, а обикновена основна тениска. Пъхнете тениската или я завържете на възел за забавен външен вид. 

 

  1. Тениска с V - образно деколкте + къси панталони + спортни сандали 

Късите панталони са най-лесни за комбиниране с тениски, но в този тандем има много клопки. На първо място, текстилът трябва да е стилен и да съответства на вашия имидж и стил.

Най-подходящи тениски за топлия сезон, които да комбинирате с къси панталони са :

  • ежедневни (прави модели, предимно с щампи със снимки и надписи);
  • спортни (свободно прилепнали или по-еластични, често украсени с миниатюрни щампи);
  • военни (продукти с военни цветове, често с имитация на армейски пагони и копчета);
  • ретро (тениски с контрастни хоризонтални ивици, цветни щампи, избледнял ефект).

Обърнете внимание не само на памучните продукти, копринените и сатенени модели също удивително се съчетават с класическите къси панталони. Важно е тениските да не са твърде тънки и стегнати, особено ако отивате на работа или на разходка.

В тенденция са тениските както в пастелни, така и в богати нюанси. Можете да си купите тениска в приглушен оранжев, виолетов, пясъчен или морски оттенък. Разбира се, продуктите с щампи не са загубили своята актуалност.

 

  1. Основна тениска + панталони + мокасини

Ако сте уморени от дънките, широките панталони са чудесна лятна алтернатива. 

Класическият панталон също добре  се съчетава с тениски. Трябва да бъде прост, строг модел от основния гардероб. Тениска със семпла кройка е подходяща за дамски бизнес панталон. Тя трябва да е обикновена, без декор. Оптималните цветове са сиво, бяло, черно, за да се съобразят с дрескода.

Спортни панталони, клинове са в перфектна хармония с тениските от различни модели. Позволено е да експериментирате, да комбинирате неща от различни стилове и цветове помежду им.

 

  1. Тениска + дънки + кецове

Независимо от пола и възрастта, сезона и времето във всички краища на света, хората избират такава комбинация, защото по простота и достъпност тя няма равна!

Каквито и да са модните тенденции, ние винаги ще носим тази комбинация, независимо от тенденциите. Основна бяла тениска е вид малка черна рокля. 

Класическият вариант е да носите тениска с дънки. Такъв комплект винаги изглежда печеливш Няма значение в какъв стил ще бъдат тениската или дънките. Заедно те ще изглеждат страхотно. Това могат да бъдат класически модели, екстравагантни, спортни.

Класика в най-добрия вариант е: черни дънки и бяла тениска. Това облекло ще изглежда смело, ако добавите кожено яке към него.

Изберете тениска с V-образно деколте. Широките или заоблени деколтета ще ви направят да изглеждате по-обемни.

Твърде прилепналото облекло ще подчертае недостатъците във вашата фигура. Купете един размер по-голям тениска, така че дължината и ширината да са правилни.

 

  1. Тениска + рокля с тънки презрамки + сандали

Рокля с тениска е един от най-практичните, основни елементи от дамския гардероб, подходящ за почти всеки повод и тип фигура. Това на пръв поглед просто, небрежно нещо може да изглежда много стилно, изискано, в зависимост от избора на стил, цвят и други детайли на тоалета. Както при всяка ежедневна рокля, има много начини как и с какво да носите рокля с тениска. 

За да може роклята с тениска да пасва идеално на фигурата, тя трябва да бъде подбрана според вида на телосложението.

Рокли с тънки презрамки и дълбоко деколте не са особено ефектни при момичетата с малък бюст. Носенето им с тениска ще помогне да се отклони умело вниманието от тази част на тялото.

Рокля с тениска е може би най-универсалната и най-практична част от дамския гардероб; едва ли можете да намерите по-удобни дрехи. Характеризира се със свободна кройка, добавяйки малко въображение към нея, можете да създадете прекрасно и индивидуално изображение.

Рокля с тениска, без съмнение, пасва на всяка фигура. Стройните момичета могат да избират къси, вталени модели и те ще изглеждат перфектно. Закръглените, напротив, трябва да отдават предпочитание на широки рокли, които крият всички съществуващи недостатъци на фигурата. Рокля с тениска на фигура с пясъчен часовник изглежда особено впечатляващо .

Сандали с токчета или висока платформа са подходящи като обувки. Бижутата трябва да са обемни - големи гривни до лакътя, пръстени на няколко пръста, масивни мъниста или колиета.

 

  1. Тениска + кожен панталон + обувки с висока платформа

Тениска от семпъл модел и без шарка е идеална за прилепнали  кожени панталони; над нея можете да облечете яке или жилетка. Тениски с надписи, райета или с дантела също изглеждат добре .

Тениската може да се прибере в панталона. Не се препоръчва да носите дълги или широки тениски към такива панталони.

За парти трябва да изберете модел с блестящо покритие. Не бива да се спирате на класическия черен цвят; продуктите от бордо, шоколад, кафе, прасковени нюанси заслужават внимание. За любителите на ярките експерименти е подходящ модел в зелено.

Момичета с перфектна фигура могат да създадат вечерна визия в комбинация с къса тениска.

 

  1. Тениска с райета + панталони от лен + златни бижута

Ленените панталони отдавна са спечелили признанието на модата от цял ​​свят. Основното им предимство е, че те са не само стилни, но и удобни, което не може да се каже за повечето модерни панталони. Ленът е екологично чист естествен плат. Ленените панталони са незаменимо нещо през летните горещини, тази материя перфектно абсорбира влагата, свободната кройка осигурява циркулация на въздуха.

Трябва да можете да комбинирате небрежен стил с екстравагантни детайли! Една основна тениска на райета може да направи чудеса, за да внесе нотка на свобода в ежедневния тоалет. 

За женствена и романтична визия носете бежови ленени панталони, като ги допълвате със снежнобяла блуза с контрастиращи раета. Изберете сандали в светлокафяви нюанси. Последният детайл от визията ще бъде черно-бяла чанта.

 

Добрият вкус е лоялен приятел в кариерата и личния живот на всяко съвременна дама Може да надградите стила и гардероба си с помощта на огромното разнообразие от тениски в Creative-bg.