Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Новата реалност: 5 тенденции, които ни донесе самоизолацията

08/12/2020

Коронавирусът не е присъда. Животът продължава. Прекрасните дами искат да се обличат според последните модни тенденции и да не пропускат новостите, създадени от дизайнерите.

Дизайнерски маски и шалове за лице

Дизайнерски маски и шалове за лице

В контекста на глобалната пандемия носенето на маска се превърна в задължителна и вече позната част от нашето ежедневие. Пазаруване, събития, пътувания с обществен транспорт - навсякъде, където трябва да покрием лицата си, за да защитим себе си и хората около нас. Дизайнерите бързо разбраха, че би било чудесно да се заменят конвенционалните медицински продукти с по-стилни и интересни аксесоари. Така се появиха модни маски за лице в продажба.

Дори такива големи марки като Dior, Fendi, Off-White и New Balance започнаха производството им, да не говорим за многобройните малки компании. Лога, кристали, надписи и цветя - всичко това има за цел да съживи аксесоара, който засега трябва да използваме всеки ден. Освен това носенето на дизайнерски шалове и бандани по лицето, които заместват маската от плат, се превърна в забележима тенденция. Тази техника се използва от много звезди и модни блогъри. Отлично решение, когато нямате под ръка маска или искате да стилизирате интересно изображението си.

 

Анцузи

Анцузи

Каквито и да са плановете на модните къщи за тази година, всички тенденции по някакъв начин са изместени на заден план с удобни и основни комплекти. През 2020 г. необходимостта от обличане почти изчезна. В режим на самоизолация обикновените анцузи и комплекти от меланж станаха основното облекло за много жители на Земята и дизайнерите просто трябваше да се примирят с това.

За щастие спортният шик все още цари в модата, която в наши дни е по-актуална от всякога. Ето защо, за да изчакате втората вълна, можете спокойно да се запасите с ъс спортни комлекти Удобно е да работите от вкъщи, да разхождате кучето и да отидете до най-близкия супермаркет за хранителни стоки. За да добавите стил към тоалета си, следвайте примера на звездите и съчетайте костюмите с класически палта, маратонки и модерни шапки.

 

 

Biz-leisure - развлекателен стил

Biz-leisure - развлекателен стил

Дистанционната работа и безкрайните Zoom конференции оставиха своя отпечатък върху тенденциите тази година. Толкова дълго сме комбинирали бизнес облеклото с удобното облекло за дома, че в крайна сметка всички стилове просто се смесиха и намериха изход в съвсем нова посока – свободни облекла. В превод от английски този термин означава облекло, което е подходящо „за почивка и работа“. С други думи, това е нов бизнес случай, който не ограничава движенията, но в същото време запазва външните елементи на формалност.

Бизнес стилът за свободното време обикновено включва бизнес  дреха в горната част и по непретенциозна  в долната част. Например модерните хора в уличен стил съчетават обемисти класически якета и ризи за мъже със спортни клинове,  пижама панталони или дори велосипедни клинове. Тенденцията веднага бе подхваната от модните дизайнери, включвайки необичайни комбинации в стила на „биз-отдих“ в последните си ревюта.

Денимът отново се завръща, пастелни материи, спокойни силуети. Тези дрехи са подходящи както за офис работа, така и за безгрижни срещи с приятели след тежък ден.

 

 

Плетен бум

Плетен бум

Широките кройки и меките материали са очевидно по-търсени тази година, отколкото дизайнерските разфасовки, текстурирани тъкани . Благодарение на продължителната карантина и изместването в центъра на събитията към стоенето в къщи, през 2020 г. бяха „изстреляни” големи  бумове от трикотаж.

Преди година трудно можеше  да си представим ,че някой ден ще облечем плетени костюми на улицата, а през пролетта с удоволствие ги обличахме. Дизайнерите издигнаха трикотажа на следващото ниво, създавайки елегантни свободно прилепнали костюми от меки материи, както и прилепнали горнища и боди в естествени нюанси.

След първите, доста плахи опити за масово производство на отделни плетени артикули и появата им в гардероба ни преди малко повече от век, трикотажът бързо спечели сърцата на модата в Европа и Новия свят. Плетените костюми от сезон 2020 наследяват най-добрите традиции на многократно тестваните през годините модели и съдържат дизайнерски иновации от текущата година.

Разнообразието от стилни комплекти за ежедневно облекло или специални поводи е много широко и в резултат на това този, който най-добре  отговаря на  създаденото усещане  и  вкуса на собственика, може да се счита за най-добрия.

В сегмента на плетените костюми обхватът на въображението на дизайнерите е ограничен само от целевата ориентация на създавания комплект. Тези продукти са както универсални - за работа в офис или разходки из града, така и специализирани - за важни бизнес срещи, посещения в театър или концертна зала, спорт на улицата.

 

 

Панталони

Панталони

По принцип това са същите старомодни високи дамски къси панталони, които бяха популярни през 80-те. По време на карантинните дни у дома момичетата отново оцениха удобството на тази дреха. Едва през 2020 г. те магически се трансформират в удобни микро-шорти за излизане.

Модните марки и блогърите са направили истинска тенденция от ретро къси панталони. През 2020 г. ни бяха предложени много варианти за тяхното изпълнение -  трикотаж,  плетени и дори еко кожа. Тенденцията постепенно се премести от домашния гардероб към уличния облик. Панталонките добре се съчетават с изрязани топове и извънгабаритни якета, жилетки или ризи . Вярно е, че за да парадирате с такива на улицата, имате нужда от идеална фигура и много смелост. Но у дома всеки може да изпробва тази тенденция, без изключение.

Дизайнерите активно включват този елемент от гардероба в своите колекции, показвайки ефектна визия с модни къси панталони за всеки вкус - от къси до удължени, вталени и свободни модели, с или без декор.

Най-добрите тандеми с модерни къси панталони са толкова добри, че могат да станат основа за романтична и вечерна визия, а също така ще се окажат несъмнените фаворити сред летните визии в градски стил.

Не само традиционните шорти ще изглеждат вълнуващо, но и много модерни дрехи под формата на гащеризон или костюм. В тази версия на изображението с модни къси панталони можете спокойно да излезете навън.

 

Последните седмици прекарваме по-голямата част от времето си вкъщи, постепенно свиквайки с новата реалност. Както тези, които прекарват дните си между заниманията за децата и кухнята, така и тези, които трябваше бързо да преминат към работа от вкъщи, имат едно общо нещо: нежеланието да се примирят с факта, че изборът на дрехи всеки ден е принуден да се свежда до чифт тениски и клинове. Можете да работите от вкъщи и да се справяте с деца със стил - най-важното е да не губите въображението и любовта си към себе си.

Е, онлайн пазаруването, трябва да признаете, понякога не вреди за терапевтични цели - така че защо да не отделите малко време и да се зарадвате с прекрасните неща в Creative-bg.