Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

10 основни неща, необходими за добра почивка на море

28/06/2022

Лятото най-накрая пристигна, а с него и дългоочакваната топлина! Толкова е приятно да се печеш на слънце в топъл летен ден, да плуваш в морето или да се отправиш на пътешествие в далечна страна!

Но за да прекарате забавна и безопасна почивка, трябва да се грижите за себе си, за здравето си, особено на плажа. Ето 10 най-важни неща, които трябва да имате в чантата си, когато отивате на плаж.

1. Мокри кърпички и дезинфектант за ръце

Истината е, че винаги трябва да имате тези неща в чантата си. На плажа те ще са ви необходими след посещение на обществена тоалетна, покупка на храна   посещение на кабинки за преобличане,тъй като  не може да  се гарантира чистота на ръцете  .

 

2. Вода

Приемайте много вода  - от 1 до 2,5 литра е нормата за здрав човек в горещ ден. Предпочитайте обикновена вода пред сладки газирани напитки или сокове, тъй като те не утоляват жаждата. Към водата може да се добави лед или парченце лимон , за да стане по-вкусна и свежа.

 

3. Шапка за глава

Всичко е подходящо - шапка с широка периферия, кърпа за глава, лента. Стига да са удобни и непрозрачни - това може да ви предпази от слънчев удар.

 

4. Ленти за глава и фиби за коса

Шапката за къпане в басейна е не само за хигиена, но и за безопасност. Дългата и средно дългата коса може да се закачи за долната част на съоръжението при плуване  или да се заплете около врата. Затова носете си подходящи артикули-ластик,фиби,лента, с които да приберете косата ,за да се предпазите от неприятни инциденти.

 

5. Чехли и джапанки

Уви, някой плажове далеч не са идеални, така че няма да можете да ходите боси. В пясъка може да попаднете на стъкла, отпадъци и угарки от цигари, а на чакълест плаж можете да се нараните или изгорите от нагорещените камъчета. Вземете си удобни чехли, джапанки, а там където в морето има камъчета и аква обувки.

 

плажни чанти и бански

6. Слънцезащитен крем

Необходим ви е слънцезащитен крем, който да отговаря на типа кожа - суха, мазна, смесена, и да има подходящо ниво на защита. Също така не забравяйте да повторите намазването с крем върху кожата си на всеки 2-4 часа и обърнете внимание на коленете, гърдите, раменете и гърба.

 

7. Хавлиена кърпа и постелка

Някои хора вземат със себе си кърпи, други предпочитат да ползват шезлонг с шалте на плажа. Изберете мека хавлиена кърпа, която попива добре и не травмира кожата ви. Що се отнася до покритията върху шезлонга, добре е да сложите отгоре плътна хавлиена кърпа или почистите повърхността с мек дезинфектант.

 

8. Слънчеви очила

Този артикул е задължителен  за плажа, тъй като никой не трябва да рискува здравето на очите си, поради силната слънчева светлина. Слънчевите очила предпазват очите ви и от такова неприятно явление, като слънчево изгаряне и от появата на бръчки.

 

9. Чадър за слънце

Чадър - може  да наемете на плажа, той ще ви е необходим, ако имате чувствителна кожа. Не забравяите да вземете и лек шал, с който да покриете раменете си или други части от тялото, които вече са изгорели от слънцето. Ако плажът, който посещавате не предлага такава услуга и обикновен чадър за дъжд ще свърши работа - да ви предпази от излагане на директна слънчева светлина.

 

10. Парични средства

По принцип можете да отидете на плажа и без парични средства в брой, но е добре да имате кеш сума в себе си. Възможно е да не можете да платите с карта в кафенетата и магазините на плажа, но носенето на големи суми пари е опасно. Затова взимайте само необходимата сума и  проверявайте картата си предварително.

 

Лятото е в разгара си. Очакват ви ласкаво море, златисти пясъци, много забавни моменти. В нашите магазини може да откриете голяма част от артикулите, които са ви необходими за плаж. Разгледайте сайта ни, посетете нашите магазини и сме сигурни, че ще имате едно красиво и весело лято!

Свързани продукти